Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος 3,47% στην ημερήσια τιμή του αργού

Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου παράδοσης Νοεμβρίου κινήθηκε σταθερά ανοδικά ολόκληρη την ημέρα και έκλεισε στα 83.09 $/barrel, στο υψηλό ημέρας, με κέρδη της τάξεως του 3.47%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονα ανοδικά κινήθηκε σήμερα ολόκληρο το energy complex, μετά από το χθεσινό γύρισμα της αγοράς, καθώς οι traders ενίσχυσαν τις θέσεις τους στο μαύρο χρυσό, ο οποίος συμπαρέσυρε στα κέρδη και τα προϊόντα.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά επικέντρωσαν σήμερα την προσοχή τους σε τέσσερις παράγοντες: Τις καταιγίδες στον κόλπο του Μεξικού που βαίνουν επιδεινούμενες, την ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται στις σχέσεις του Ιράν με την Δύση, μέσω των δηλώσεων που γίνονται τις τελευταίες ημέρες και την χθεσινή μείωση των αποθεμάτων του αργού στην περιοχή της Οκλαχόμα, που αποτελεί κόμβο κλειδί για την διανομή του πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Έτσι το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου παράδοσης Νοεμβρίου κινήθηκε σταθερά ανοδικά ολόκληρη την ημέρα και έκλεισε στα 83.09 $/barrel, στο υψηλό ημέρας, με κέρδη της τάξεως του 3.47%.

Στα προϊόντα τώρα η βενζίνη ενισχύθηκε κατά 3.09% και έκλεισε στα 209 cents/gallon (συμβόλαια Οκτωβρίου), ενώ το φυσικό αέριο ενισχύθηκε κατά 0.99% και έκλεισε στα 6.423 $/MMBtu (συμβόλαια Οκτωβρίου).

Στα πολύτιμα μέταλλα είχαμε άνοδο για το χρυσό, ο οποίος κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0.60% και έκλεισε στα 739.9 $/oz (συμβόλαια Δεκεμβρίου), έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά τα 743.2 $. Στο ασήμι αντίστοιχη ήταν η εικόνα, με το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου να διαμορφώνεται στο κλείσιμο της συνεδρίασης στα 13.645 $/oz, με άνοδο 0.74%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v