Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δύσκολο παζλ των εμπορευμάτων

Οι τιμές των εμπορευμάτων θα αρχίσουν να υποχωρούν πριν από το τέλος του 2008 καθώς η τρέχουσα πορεία τους δεν ανταποκρίνεται ούτε σε θεμελιώδη δεδομένα της παγκόσμιας οικονομίας αλλά ούτε και στον κλασικό κύκλο που ακολουθεί ο κλάδος.

του Albert Edwards, αναλυτή της Societe Generale,

από τη στήλη ”View of the Day”

Οι αποτιμήσεις των εμπορευμάτων αλλά και των αναδυόμενων αγορών θα υποχωρήσουν πριν από τα τέλη του 2008, υποστηρίζει ο κ. Albert Edwards, στρατηγικός αναλυτής διεθνών αγορών της Societe Generale.

Ο κ. Edwards σημειώνει: ”Οι επενδυτές θεωρούν ότι έχουν ανακαλύψει ένα ασφαλές καταφύγιο στα εμπορεύματα αλλά και στις αναδυόμενες αγορές, με αποτέλεσμα τα εμπορεύματα να ακολουθούν πορεία εντελώς ανεξάρτητη τόσο από τα θεμελιώδη δεδομένα όσο και από την κλασική πορεία του κλάδου”.

Επίσης τονίζει: ”Η εξελισσόμενη ύφεση στην κατανάλωση των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα αποσύρει κεφάλαια από τις αναδυόμενες αγορές, καθώς το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ υποχωρεί, ενώ η ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων στις αναδυόμενες εμφανίζει ενδείξεις υποχώρησης”.

Ο κ. Edwards υπογραμμίζει: ”Καθώς οι αποτιμήσεις των αναδυόμενων αγορών υποχωρούν, το περίφημο επιχείρημα του decoupling απομακρύνεται και οι τιμές των εμπορευμάτων θα επιστρέψουν σε περισσότερο λογικά επίπεδα, καθώς θα αρχίσουν να χάνουν τον χαρακτηρισμό του ασφαλούς καταφυγίου”.

© The Financial Times Limited 2008. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v