Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

FT.COM

Μυστικά και άμυνες στα ιταλικά ομόλογα

Μυστικά και άμυνες στα ιταλικά ομόλογα

Το sell off που προκάλεσαν οι ειδήσεις για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού και οι κρυφές άμυνες του ιταλικού χρέους. Γιατί ορισμένοι πιστεύουν ότι μετά την πτώση θα μπορούσαν να συνιστούν επενδυτική ευκαιρία.

Τα «γεράκια» του Τραμπ και το plan C για το Ιράν

Τα «γεράκια» του Τραμπ και το plan C για το Ιράν

Η τακτική του πλανητάρχη και το αίτημα για ουσιαστική «παράδοση άνευ όρων» της Τεχεράνης απειλούν να βάλουν φωτιά στη Μέση Ανατολή. Η απόσυρση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά και οι εύθραυστες ισορροπίες στην ταραγμένη περιοχή.

Ο Τραμπ, το βαθύ κράτος και το κυνήγι μαγισσών

Ο Τραμπ, το βαθύ κράτος και το κυνήγι μαγισσών

Tα «τιτιβίσματα» του Αμερικανού προέδρου για ένα οργανωμένο σχέδιο εναντίον του βρίσκουν απήχηση σε ένα ευρύ κοινό. Ο κίνδυνος να υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία και οι αντοχές των θεσμών.

Μόνο οι θεσμοί μπορούν να σώσουν την Ιταλία

Μόνο οι θεσμοί μπορούν να σώσουν την Ιταλία

Το ιταλικό σύστημα διάκρισης εξουσιών που χτίστηκε μετά την εμπειρία του Μουσολίνι και πώς μπορεί να είναι ανάχωμα για τους λαϊκιστές. Ο προβληματισμός των αγορών, ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι... αποστασίες.

Η Ιταλία και το μάθημα της Βαϊμάρης

Η Ιταλία και το μάθημα της Βαϊμάρης

Αν η φιλελεύθερη δημοκρατία δεν προσφέρει ευημερία σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, τελειώνει. Οι ελπίδες για «περιορισμό» των λαϊκιστών με μέσα και θεσμούς που απλά... δεν φτάνουν.

Το μεγάλο παράδοξο με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

Χρόνια απαξίωσης έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση σε επίπεδο προσωπικού και εξοπλισμό. Η αδυναμία αύξησης του προϋπολογισμού στο 2% του ΑΕΠ, η γραφειοκρατία και τα... τανκς που δεν δουλεύουν.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να σπάσει σε κομμάτια τις «Big Four»

Αυξάνεται η πίεση στη Μεγάλη Βρετανία για διαχωρισμό ελεγκτικών και συμβουλευτικών δραστηριοτήτων. Πώς αντιδρούν ΚPMG, Deloitte, EY και PwC. Το ολιγοπώλιο και οι επιπτώσεις του για το δημόσιο συμφέρον.

Πώς η Ιταλία μπορεί να φέρει την… καταστροφή

Τους λόγους για τους οποίους οι Ιταλοί μετατράπηκαν σε ευρωσκεπτικιστές εξηγεί ο M. Wolf. Πώς η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ευθεία σύγκρουση και γιατί η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να παρέμβει. Ποιο είναι το «καλό» σενάριο.

Γιατί η Ελβετία έλκει τα κρυπτονομίσματα

Το φορολογικό σύστημα, η παιδεία αλλά και η στάση που κράτησαν οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αναδείξει τη χώρα σε σημαντικό κέντρο της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων.

Ο Τραμπ παίζει με τη φωτιά στη Μέση Ανατολή

Η μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα κοστίσει πολύ στις ΗΠΑ. Το «δώρο» στον Πούτιν και ο κίνδυνος μιας ευρύτερης πολεμικής σύρραξης. Ποιο θα έπρεπε να είναι το σημείο εκκίνησης της αμερικανικής διπλωματίας.

Γιατί οι προτάσεις Πέντε Αστέρων-Λέγκας θα διέλυαν την ευρωζώνη

Επιστροφή στην προ Μάαστριχτ εποχή θέλουν Λίγκα-Πέντε Αστέρια

Οι επενδυτές επιστρέφουν στις ιταλικές τράπεζες

Οι κυρώσεις ΗΠΑ στο Ιράν βάζουν «δύσκολα» στην Ευρώπη

Πότε και γιατί συμφέρει τις εταιρείες η πεντάωρη απασχόληση

H Σίλικον Βάλεϊ αρχίζει να μιλάει... ανθρώπινα

Πώς θα παίξουν τα χαρτιά τους οι Ιταλοί λαϊκιστές

Πόσα θέλετε το μήνα για να κλείσετε το Facebook;

To σχέδιο της Uber για τα ιπτάμενα ταξί

Η τεχνολογία και πώς επηρεάζει την κρίση μας