FT.COM

Γιατί τα μπόνους των στελεχών είναι εχθρός της προόδου

Γιατί τα μπόνους των στελεχών είναι εχθρός της προόδου

Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την κοινωνική ευαισθησία. Τα στρεβλά κίνητρα, η εταιρική κουλτούρα και η διαρκής επιδίωξη του κέρδους. Τι δείχνει νέα έρευνα για την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων.

Το δίλημμα των κεντρικών τραπεζών και το... αιώνιο QE

Το δίλημμα των κεντρικών τραπεζών και το... αιώνιο QE

Η παγκοσμιοποίηση βάζει δύσκολα στους σημερινούς κεντρικούς τραπεζίτες. Ο κίνδυνος από τις αυξήσεις επιτοκίων και ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός. Οι πολιτικές πιέσεις και το παράδειγμα του «ηρωικού» Πολ Βόλκερ.

Oι Βρετανοί πρέπει να έχουν Plan B στις συνομιλίες για Brexit

Oι Βρετανοί πρέπει να έχουν Plan B στις συνομιλίες για Brexit

Η συμφωνία για το Brexit είναι το πιο πιθανό σενάριο, αλλά δεν είναι δεδομένο. Για ποιους λόγους μπορεί να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες. Τα αμοιβαία συμφέροντα και η στάση του γαλλογερμανικού άξονα.

Η αυστριακή ακροδεξιά και οι νέοι γρίφοι στην Ευρώπη

Η αυστριακή ακροδεξιά και οι νέοι γρίφοι στην Ευρώπη

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις φετινές εκλογικές μάχες στην Ευρώπη επισκιάζονται από την νίκη Κουρτς στην Αυστρία. Γαλλία και Γερμανία θα αγχωθούν, ενώ το αποτέλεσμα θα τονώσει το ηθικό των απομονωμένων ηγετών σε Ουγγαρία και Πολωνία.

Ασύμμετρες απειλές για την παγκόσμια οικονομία

Ασύμμετρες απειλές για την παγκόσμια οικονομία

Μετά από τρία διαδοχικά σοκ, η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, ωστόσο οι επιπτώσεις των αναταράξεων παραμένουν εμφανείς. Η απώλεια εμπιστοσύνης στις ελίτ, η άνοδος των δημαγωγών και ο φόβος της παγκόσμιας σύρραξης.

Πώς μια start up θα πείσει επενδυτές να βάλουν χρήμα

Κρίσιμα τα ραντεβού και οι παρουσιάσεις για όσους ψάχνουν χρηματοδότηση. Τα λάθη που δεν πρέπει να γίνουν και οι κινήσεις που μπορούν να δώσουν το πλεονέκτημα έναντι του «ανταγωνισμού».

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Δώρο στους σκληροπυρηνικούς το «πυρηνικό λάθος» Τραμπ

Αντιμέτωπες με τους συμμάχους της οι ΗΠΑ μετά την δήλωση του πλανητάρχη ότι το Ιραν δεν τηρεί τη συμφωνία για τα πυρηνικά. Πώς η κίνηση αυτή ανατρέπει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή. Τα νέα όπλα για την «Φρουρά της Επανάστασης».

Ανω κάτω η Νορβηγία με τον φόρο… Tesla

Η χώρα που ηγείται στην χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να επιβάλει εφάπαξ φόρο για την αγορά των ακριβότερων εξ αυτών. Επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα για τις κυβερνητικές επιλογές.

Παραιτήσεις 10 στελεχών της Πειραιώς για πωλήσεις δανείων με έκπτωση

Εκτός ομίλου βρέθηκαν στελέχη της Πειραιώς που ελέγχονται για την υπόθεση της πώλησης δανείων 1,2 δισ. ευρώ στη Libra. Δεν υπάρχει οικονομικό αντίκτυπο για την τράπεζα καθώς υπάρχει πλήρης κάλυψη από προβλέψεις ξεκαθαρίζει ο Χρ. Μεγάλου. Πώς σχολιάζει το θέμα εκπρόσωπος του Libra Group.

Πώς θα νικηθεί ο λαϊκισμός στην Ευρώπη

Η υπεράσπιση ενός status quo που είναι έκδηλα άδικο στην κατανομή του πλούτου είναι απλά όπλο στα χέρια των λαϊκιστών. Τα δόγματα που δεν... περπατάνε και οι απλές κινήσεις για να δείξουν οι ελίτ πως αλλάζουν πορεία.

Γιατί τα περισσότερα (οικονομικά) ατυχήματα γίνονται στο σπίτι!

Γιατί οι Βρυξέλλες... σφυρίζουν αδιάφορα για την Καταλονία

Καιρός για επιφυλακτικότερη στάση στις ευρωπαϊκές μετοχές

Η απόσχιση της Καταλονίας θα κάνει το Brexit... παιχνιδάκι

Η Ευρώπη σκληραίνει τη στάση της ενάντια στα NPLs

Σόιμπλε: Οι πολιτικές μου παράγουν βιώσιμη ανάπτυξη

Το Πουέρτο Ρίκο ετοιμάζεται για το... ελληνικό μονοπάτι

Η... λερναία ύδρα των ελεγκτικών εταιρειών

Ψάχνουν πού θα... δανείσουν τα hedge funds

Πώς θα εντοπίσετε την επόμενη κρίση πριν χτυπήσει!