FT.COM

Μάστιγα για το ελληνικό πρόγραμμα η έλλειψη εμπιστοσύνης

Μάστιγα για το ελληνικό πρόγραμμα η έλλειψη εμπιστοσύνης

Το ΔΝΤ δεν εμπιστεύεται τους Ευρωπαίους, η Ελλάδα δεν είναι σίγουρη ότι θα της δώσουν ελάφρυνση χρέους, οι Ευρωπαίοι υπουργοί δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς και διαφωνούν με το Ταμείο.

Κύμα απολυταρχισμού απειλεί την Ευρώπη

Κύμα απολυταρχισμού απειλεί την Ευρώπη

Η εμπιστοσύνη των πολιτών σε θεσμούς όπως το κοινοβούλιο και τα δικαστήρια έχει υποχωρήσει. Ανησυχητικά τα στοιχεία για τις πεποιθήσεις των νέων σε ΗΠΑ-Ευρώπη. Τι συνδέει Τραμπ, Ντουτέρτε και Πούτιν.

Εκατομμύρια ξένοι «στον αέρα» λόγω Brexit

Εκατομμύρια ξένοι «στον αέρα» λόγω Brexit

Κύριος στόχος Λονδίνου και Ευρώπης, η διασφάλιση των δικαιωμάτων τεσσάρων εκατ. ξένων που δουλεύουν στη Μ. Βρετανία με μια γρήγορη συμφωνία. Αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο και ίσως αδύνατο...

Τρίζουν τα θεμέλια της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών

Τρίζουν τα θεμέλια της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών

Η νομισματική πολιτική επιβάλλει αποφάσεις που είναι πρωτίστως πολιτικές. Η επιστολή που βάζει στο στόχαστρο τη FED και πώς ανατρέπονται τα οικονομικά μοντέλα του χθες.

Μην κατηγορείτε το ευρώ απλά επειδή υπάρχει

Μην κατηγορείτε το ευρώ απλά επειδή υπάρχει

Μελέτες δείχνουν ότι οι χώρες θα μπορούσαν να έχουν ραγδαία ανάπτυξη και μεγαλύτερα εισοδήματα με λιγότερη λιτότητα. Φαίνεται ότι δε φταίει το ευρώ για τα βάσανα της Ελλάδας, αλλά πολιτικές επιλογές που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Αχτσιόγλου στους FT: Δεν μπορούμε να δεχτούμε μείωση συντάξεων

Απάντηση στο ΔΝΤ και στην Κρ. Λαγκάντ από την υπουργό Εργασίας, μέσω επιστολής στους Financial Times. Γιατί είναι παραπλανητικά τα στοιχεία που επικαλείται το Ταμείο για το ασφαλιστικό. Ποια είναι η κατάσταση των συνταξιούχων.

Η «απόλυση» Φλιν και η μοιραία έλξη Τραμπ-Πούτιν

Χαοτικές οι πρώτες εβδομάδες Τραμπ στην εξουσία. Δεν γλιτώνει τον εξονυχιστικό έλεγχο για τις προεκλογικές επαφές με Μόσχα. Το παιχνίδια των διαρροών και ο κίνδυνος ατυχήματος.

Οι επενδυτές χάνουν τις ελπίδες για το Eurogroup

Η πορεία των ελληνικών ομολόγων δείχνει ότι μειώνονται οι προσδοκίες για σημαντική πρόοδο στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Οι διαφορές μεταξύ των πιστωτών και οι ανησυχίες για την πορεία προς την έξοδο στις αγορές.

Ερχεται μπαράζ πωλήσεων κόκκινων δανείων στην Ευρώπη

Οι εποπτικές αρχές πιέζουν ακόμη περισσότερο φέτος για λύσεις στα κόκκινα δάνεια. Οι αρχές προτείνουν ευρωπαϊκή bad bank, ενώ οι πωλήσεις NPLs θα είναι το 2017 διπλάσιας αξίας από το 2016.

Η σκληρή μάχη Μέρκελ-Σουλτς θα αναζωογονήσει τη Γερμανία

Κυβερνητικοί συνασπισμοί ετών έχουν στερήσει από τα κύρια κόμματα την πολιτική τους τόλμη και έχουν εντείνει τον εφησυχασμό. Μια σκληρή κούρσα θα περιθωριοποιήσει τα κόμματα διαμαρτυρίας.

Η παραίτηση Φλιν απειλεί ευθέως τον Τραμπ

Η άρρωστη Ελλάδα και η αγωνία που συνεχίζεται

Η συμφωνία Αθήνας-Rothschild για το χρέος

Εξέγερση μεγαλομετόχων στα «χρυσά» μπόνους

Σε χαμηλό έξι δεκαετιών η ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου

Το παραμύθι του βιώσιμου χρέους και τα λάθη Αθήνας, ΕΕ

Τα βιβλία επιστρέφουν επειδή… αρέσουν στην Amazon

Εσωτερικές μάχες διχάζουν το Podemos

Η ευρωζώνη πρέπει να χάσει τη μάχη με το ΔΝΤ

Ρέγκλινγκ προς ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι λόγος συναγερμού