FT.COM

Τρέχουν να προλάβουν το φθηνό χρήμα οι Ευρωπαίοι

Τρέχουν να προλάβουν το φθηνό χρήμα οι Ευρωπαίοι

Η έκδοση χρέους έχει ανέλθει στα 210 δισ. στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος, σε υψηλό τετραετίας. Οι αγορές προετοιμάζονται για άνοδο επιτοκίων και εντεινόμενους πολιτικούς κινδύνους τη φετινή χρονιά.

Το ζευγάρι που μπορεί να σώσει την Ευρώπη

Το ζευγάρι που μπορεί να σώσει την Ευρώπη

Γιατί ο συνδυασμός Σουλτς-Μακρόν προβάλλει ως η καλύτερη δυνατή επιλογή για την ΕΕ στις επερχόμενες εκλογές. Οι περιορισμοί στο εγχώριο μέτωπο και η πιθανότητα να κάνουν τη διαφορά για την Ευρώπη.

Το γαλλο-γερμανικό παζάρι για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη

Το γαλλο-γερμανικό παζάρι για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη

Μετά από μια μακρά περίοδο κρίσεων η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να διαψεύσει τους αμφισβητίες του κοινού εγχειρήματος. Πως μπορεί να ανοικοδομηθεί ο γαλλο-γερμανικός άξονας. Οι κρίσιμες γαλλικές εκλογές και τα διλήμματα.

Κίνδυνο βαλκανικών πολέμων βλέπει ο Γιούνκερ!

Κίνδυνο βαλκανικών πολέμων βλέπει ο Γιούνκερ!

Μήνυμα στον Ντ. Τραμπ ότι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση διαλυθεί, θα υπάρξει νέος πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια, έστειλε ο επικεφαλής της Κομισιόν. Ζητά να σταματήσει η ρητορική υπέρ του Brexit.

Η νέα «κανονικότητα» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Η νέα «κανονικότητα» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

«Απλές» ευκαιριακές επιθέσεις αλλά όχι λιγότερο θανάσιμες, η νέα στρατηγική. Όπως λένε οι ειδικοί, μια παρτίδα σκάκι θέλει και τα πιόνια της. Και τα πιόνια του ISIS είναι άγνωστοι που βρίσκει στο διαδίκτυο.

Ευρωπαϊκό ΔΝΤ θέλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Υπέρ μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων» τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εγκαταλείποντας την ιδέα της ομοσπονδιακής Ευρώπης. Αντίθετος στην αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πώς βλέπει τα επόμενα 60 χρόνια της γηραιάς ηπείρου.

«Φούσκες» στις μετοχές βλέπει η πλειοψηφία των επενδυτών

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2001 η ανησυχία των επενδυτών για «υπερτιμημένες» μετοχές. Στρέφονται σε αναδυόμενες αγορές και μετρητά. Κρίσιμη η οικονομική ατζέντα Τραμπ. Διίστανται οι απόψεις για τη συνέχεια.

Πυρ ομαδόν κατά του SSM με φόντο την Ιταλία

Η στάση του εποπτικού μηχανισμού απέναντι στις ιταλικές τράπεζες έχει προκαλέσει αντιδράσεις για έλλειψη αποφασιστικότητας. Εντείνονται οι φόβοι για τα NPLs. Προβληματισμός για σύγκρουση συμφερόντων με την ΕΚΤ.

Oι Ιταλοί γυρίζουν την πλάτη στο ευρώ και στην Ε.Ε.

Ολο και περισσότεροι αμφισβητούν τα οφέλη της συμμετοχής στην ευρωζώνη. Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τη στάση της Γερμανίας και την έλλειψη αλληλεγγύης στο προσφυγικό. Σε αποσύνθεση το πολιτικό σύστημα.

«Αγριεύει» το YouΤube για να μην χάσει διαφημίσεις

Η εταιρία διευρύνει τις δικλείδες ασφαλείας: επεκτείνει τον ορισμό του «ακατάλληλου περιεχομένου» και ανεβάζει τον πήχη για τα βίντεο που φιλοξενούν διαφημίσεις. Ωστόσο υπάρχει ένα κενό στην προσπάθεια, από την πλευρά των πελατών...

Γιατί θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες του «σκληρού Brexit»

Η απογοήτευση «σπρώχνει» τη γαλλική νεολαία στη Λεπέν

Ρωσία και Τουρκία «κάνουν παιχνίδι» στα Βαλκάνια

Ενεργοποιείται η «ωρολογιακή βόμβα» του Brexit

Οι ανοικτές πληγές μετά το πρώτο ραντεβού Μέρκελ-Τραμπ

Ο πλανήτης πλησιάζει στην... πράσινη ανάπτυξη

Ρεπουμπλικανοί πιέζουν τον Τραμπ να διώξει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Ολλανδικό ανάχωμα στο κύμα του λαϊκισμού

Η δίψα του Ερντογάν για ολοκληρωτισμό απειλεί την Τουρκία

Το έξυπνο παιχνίδι της Fed με τις... τελείες