FT.COM

Δώδεκα τρόποι να ηττηθούν οι λαϊκιστές

Δώδεκα τρόποι να ηττηθούν οι λαϊκιστές

H νίκη Μακρόν προσφέρει μαθήματα για τη μάχη κατά των λαϊκιστών. Η ανάγκη για νέο πατριωτισμό, η δύναμη των εικόνων και της επικοινωνίας. Γιατί είναι «κλειδί» ο σεβασμός στην εργατική τάξη.

Η ραγδαία άνοδος του Μακρόν ανεβάζει το ηθικό στην ΕΕ

Η ραγδαία άνοδος του Μακρόν ανεβάζει το ηθικό στην ΕΕ

Η νίκη Μακρόν προσφέρει έδαφος για συνεργασία, μεταρρυθμίσεις και σύγκλιση Παρισιού και Βερολίνου, γράφει το editorial. Οικονομικά και πολιτική στρώνουν τον δρόμο για αυτή την πορεία. Ανησυχητική η νέα αισιοδοξία για τη Βρετανία.

Γιατί την... πατάνε οι πολιτικοί με τις δημοσκοπήσεις

Γιατί την... πατάνε οι πολιτικοί με τις δημοσκοπήσεις

Η εποχή της ριζικής αβεβαιότητας και η ανάγκη για αποφυγή ρίσκων διαμορφώνουν τώρα τις πολιτικές επιλογές. Γιατί δεν υφίστανται πλέον οι σταθερές σε πολιτική και οικονομία. Τα μαθήματα από Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία.

Η Σαουδική Αραβία και η αλλαγή σκυτάλης στον... διάδοχο

Η Σαουδική Αραβία και η αλλαγή σκυτάλης στον... διάδοχο

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ γίνεται όλο και περισσότερο το δημόσιο πρόσωπο της ηγεσίας της χώρας. Στο πλαίσιο του οράματός του έχει κλείσει συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων. Τι σημαίνει η αλλαγή για την εξωτερική πολιτική και τις αντιτρομοκρατικές συμμαχίες.

Το... μέρισμα άνθρακα απάντηση στην κλιματική αλλαγή

Το... μέρισμα άνθρακα απάντηση στην κλιματική αλλαγή

Αναγκαία μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πως θα εξασφαλιστεί η μείωση των εκπομπών ρύπων με πιο δίκαιη κατανομή του κόστους. Τα οφέλη για επιχειρήσεις και πολίτες.

Η Fed δεν είναι πια ο καλύτερος φίλος των αγορών

Επικρατεί ασυμφωνία μεταξύ Fed και αγορών, καθώς οι τελευταίες δεν λένε να αποδεχθούν το guidance που έχει επαναλάβει τόσες φορές η κεντρική τράπεζα. Αν συνεχίσουν να περιφρονούν τις προειδοποιήσεις, επενδυτές και traders θα απογοητευθούν από τους κεντρικούς τραπεζίτες.

Ομιλος Γερμανού: IPO «μαμούθ» για την Play στην Πολωνία

Σε ένα από τα μεγαλύτερα IPOs της τελευταίας πενταετίας στο χώρο των telecoms ετοιμάζεται να προχωρήσει η πολωνική θυγατρική της Olympia. Στοχεύει να αντλήσει ποσό έως και 700 εκατ. ευρώ. Σε ανοδική πορεία τα οικονομικά της μεγέθη.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Το «κάτι» είναι καλύτερο από το τίποτα για την Ελλάδα

Υπήρξε κάποια πρόοδος στο Eurogroup, μικρή αλλά σημαντική, σημειώνει η στήλη Free Lunch των FT. Οι ευρωπαίοι πέταξαν το τενεκεδάκι παρακάτω αλλά σημάδια ανάκαμψης υπάρχουν και υποβοηθούνται από κινήσεις άρσης της αβεβαιότητας.

Πώς το Facebook αλλάζει τη δημοκρατία

Πολιτικές καμπάνιες έχουν συνειδητοποιήσει πως το «γενικό κοινό» δεν υπάρχει και χρησιμοποιούν το Facebook για να στοχοποιήσουν κόσμο. Παράλληλα τα κοινωνικά δίκτυα φτάνουν σε όλο τον πλανήτη με μικρότερο κόστος.

Wolf: H Βρετανία υπνοβατεί προς ένα χαοτικό Brexit

H πιθανότητα να μην υπάρξει καμία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεγαλύτερη μετά τις εκλογές. Ολέθριες οι κινήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον και της Τερέζα Μέι. Χειρότερες από την παραμονή όλες οι διαθέσιμες επιλογές.

Η Fed δεν μπορεί να αγνοεί για πολύ ακόμα τον πληθωρισμό

Το μοναδικό φθηνό στοίχημα στην αγορά είναι στην πτώση!

Βάλτε τώρα την Ελλάδα στον ενάρετο κύκλο

Εξι μύθοι για τις βρετανικές εκλογές

Η ΠΓΔΜ προτείνει αλλαγή ονόματος για να μπει στο ΝΑΤΟ

Οι βρετανικές εκλογές, το Brexit και οι... υπερβολές

Τα πέντε λάθη της Μέι που έφεραν την καταστροφή

Πώς το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών επηρεάζει το Brexit

Ο Ντράγκι και το ερώτημα που δεν μπορεί να αποφύγει

Οι βρετανικές εκλογές και πώς επηρεάζουν τον πλανήτη