Sistema: Δύο ακόμη ΙPO εντός του 2006

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής του ρωσικού ομίλου Sistema περιέγραψε σχέδια για δυο ακόμη δημόσιες εγγραφές εντός του 2006, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πλαίσιο εισαγωγής θυγατρικής του ομίλου στο βρετανικό χρηματιστήριο. Η Comstar άντλησε εχθές 1,06 δισ. δολ. ενώ η ίδια η Sistema είχε απορροφήσει πέρυσι 1,35 δισ. δολ. από την εισαγωγή της στο LSE.

του Stephen Fidler και της Joanna Chung

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Sistema, του ρωσικού ομίλου επιχειρήσεων, περιέγραψε σχέδια για δυο ακόμη δημόσιες εγγραφές θυγατρικών του ομίλου εντός του 2006, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πλαίσιο εισαγωγής θυγατρικής του ομίλου στο βρετανικό χρηματιστήριο.

Η Comstar, θυγατρική της Sistema, άντλησε την Τρίτη 1,06 δισ. δολ. σε μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγές ρωσικής εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο Vladimir Yevtushenkov, πρόεδρος της Sistema τόνισε στη συνέντευξη ότι η Sistema Hals, η θυγατρική στην αγορά ακινήτων αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου πιθανότατα το Νοέμβριο, με σύμβουλο έκδοσης τη Morgan Stanley. Εάν υπάρξει χρόνος έως το τέλος του έτους, η Sistema σχεδιάζει IPO στο αμερικανικό χρηματιστήριο των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, της Sitronics, θυγατρικής στην οποία ελέγχει μερίδιο 78%.

O Nasdaq προτιμάται από το Λονδίνο για την Sitronics λόγω των υψηλότερων αποτιμήσεων που προσφέρει η αμερικανική αγορά για τους τεχνολογικούς τίτλους, όπως εξήγησε.

Ωστόσο, οι περισσότερες ρωσικές επιχειρήσεις έχουν προτιμήσει το Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη. Οι ρωσικές εταιρίες άντλησαν κεφάλαια ύψους 5 δισ. δολ. στη βασική αγορά του Λονδίνου το 2005.

Η μετοχή της Comstar θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στo LSE τη Δευτέρα. Όμως, οι αναλυτές του Λονδίνου εγείρουν ερωτηματικά για το εάν η αποτίμησή τους ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Η τιμή των Global Depositary Receipts της Comstar ορίσθηκε στα 7,25 δολάρια, γεγονός που δίνει στην εταιρία κεφαλαιοποίηση στα 3 δισ. δολ.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v