Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυματοθραύστης η Εθνική στις πιέσεις ΟΤΕ και ΟΠΑΠ

Με την Εθνική υψηλότερα στα 19,2 ευρώ να απορροφά την πίεση του ΟΤΕ (-5%) και του ΟΠΑΠ ο 20άρης παραμένει σε επαφή με τις 1.100. Μέτριος ο τζίρος, μετρημένες οι περιπτώσεις που χρήζουν επενδυτικού ενδιαφέροντος.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Οι τράπεζες κρατούν τον Ftse 20 σε σχετική επαφή με τις 1.100 μονάδες, ΄΄απορροφώντας΄΄ την πίεση που προκαλεί το -5,5% του ΟΤΕ (11,05 ευρώ) και του -2,2% του ΟΠΑΠ που συνεχίζει να διορθώνει χαμηλότερα και των 19 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στο εύρος των 2.149,7-2.179,08 μονάδων με τις συναλλαγές να περιορίζονται πριν από λίγο σε 79,5-80 εκατ. ευρώ. Οι μέτριοι τζίροι δεν είναι κατ΄ ανάγκη αρνητική ένδειξη δεδομένης της κλίσης, που έχουν λάβει οι αγορές και της προσπάθειας να διαμορφωθεί μία ζώνη στήριξης για τον ΓΔ μεταξύ 2.050-2.100 μονάδων.

Δεδομένης μάλιστα της υποχώρησης της μετοχής του ΟΤΕ και των συνεχιζόμενων πωλήσεων στη μετοχή του ΟΠΑΠ θα λέγαμε πως η μέχρι τώρα εικόνα είναι καλύτερη από αυτήν που θα δικαιολογούσε η επικαιρότητα.

Είναι δε ενδεικτικό πως τρίτη μετοχή από πλευράς εμπορευσιμότητας είναι του ΑΒ Βασιλόπουλου με την τιμή να παραμένει στα 34 ευρώ (11,2%). Επίσης μετοχές εισηγμένων όπως Motor Oil, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΕΤΚΑ, Coca Cola 3 E, Frigoglass, Intralot, Σαράντης, Folli Follie κ.α. με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές παραμένουν σε ανοδική φορά συντηρώντας σε κάποιο βαθμό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών έχει ανατραπεί από το αρχικό 3 / 1 στο περίπου 1 /1 με ορισμένες επιμέρους περιπτώσεις να χρήζουν αναφοράς.

Για παράδειγμα στα 0,84 ευρώ η μετοχή των Σελόντα, στα 0,78 ευρώ του Δρομέα, στα 0,85 ευρώ του Νηρέα αλλά και ορισμένων ακόμη περιπτώσεων.

Οσο και αν διαβάζεται…περίεργο, θα επιμείνουμε στην τεχνικότητα της μετοχής του ΟΤΕ και περιμένουμε από αύριο-μεθαύριο να δούμε πως μπορεί να κινηθεί ο Οργανισμός, ενώ σταθερά θέλουμε την Εθνική πάνω από τα 18 ευρώ (προκειμένου να μην χαθούν οι 1.060-1.070 μονάδες για τον Ftse 20).

Βοήθειες που δίνονται σήμερα για παράδειγμα από την Eurobank (6,92 ευρώ) ή την Alpha Βank (7,28 ευρώ) θα πρέπει να θεωρούνται καλοδεχούμενες. Όπως επίσης η αντοχή που επιδεικνύεται για τη μετοχή του ΤΤ (4,53 ευρώ), της Marfin Popular ή της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v