ΧΑ: Με τράπεζες η πορεία πάνω από τις 2.300

Από επίπεδα υψηλότερα των 2.300 μονάδων θα επιχειρηθεί η συντήρηση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Με την Εθνική κοντά στα 21 ευρώ και τους παίκτες να ποντάρουν στην…εβδομάδα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου.

Αμφίσημα τα μηνύματα και οι ενδείξεις από τις αγορές. Για "προειδοποίηση των αρκούδων" κάνουν λόγο οι FT, στην υπόσχεση των…ταύρων για αντεπίθεση αναφέρεται ο Dr. Money και ο Γιώργος Α. Σαββάκης καταπιάνεται με τα small caps που έσωσαν την…παρτίδα.

Κάπως έτσι πορεύονται τα χρηματιστήρια, με τους ισχυρούς παίκτες που ποντάρουν ακόμη στις μετοχές, να έχουν το πάνω χέρι.

Για περισσότερο πλέον από πέντε μήνες οι αποδόσεις αναδυόμενων και αναπτυγμένων χρηματιστηρίων προσφέρουν διψήφιες αποδόσεις στο…Σύστημα, διευκολύνουν α.μ.κ και το κυριότερο αναδιάταξη δυνάμεων, συμφωνίες και την διαμόρφωση νέων ισορροπιών, την ανάδειξη καινούργιων δυνάμεων.

Χθες βράδυ στην Wall δόθηκε ακόμη ένα μήνυμα από τους υπέρμαχους των μετοχικών αποδόσεων, πως οι αγορές δεν αφήνονται στην τύχη τους. Ακόμη, που όπως σημειώνει και ο Ζαφείρης Σταθόπουλος είναι "η ώρα για ρεβάνς για τα Αμοιβαία Κεφάλαια". Οι χρηματιστηριακές αγορές φαίνεται, πως έχουν ακόμη έναν ανοδικό γύρο με εμφανείς τις κινήσεις, προετοιμασίες των ισχυρών προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο ΧΑ η εκτίμηση αυτή αποτυπώνεται στην αποφασιστικότητα της ομάδας της Εθνικής Τράπεζας, τις συνεχείς εισροές κεφαλαίων σε "βιομηχανικές σταθερές" όπως θεωρούνται η Coca Cola 3E, ο Τιτάν, οι τοποθετήσεις ισχυρών κύκλων στο μ.κ εταιρειών όπως για παράδειγμα ο Φουρλής.

Ο Γενικός Δείκτης στις 2.333 , ο FTSE 20 στις 1.216 μονάδες με τον τζίρο σε χαμηλά (τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις) "ανεπαρκή" για τα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης της αγοράς, με την Εθνική Τράπεζα στα 20,94 ευρώ και τους αγοραστές να έχουν απορροφήσει την όποια προσφορά μέχρι τα 20,4-20,5 ευρώ.

Όλα αυτά μόλις λίγες συνεδριάσεις πριν ξεκινήσει ο κύκλος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου των τραπεζικών ομίλων. Κύκλοι της αγοράς θεωρούν, πως το "παιχνίδι προεξόφλησης" των τραπεζικών μεγεθών δεν έχει ολοκληρωθεί με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v