ΧΑ: Προηγούνται στα σημεία οι πωλητές

Μετά από ένα αναγνωριστικό 45λεπτο οι πωλητές διατηρούσαν μικρό προβάδισμα. Υψηλότερα όμως των 1.304 μονάδων ο FΤ 20 με την Eurobank να ΄΄παλεύει΄΄ τα 10 ευρώ. Στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών-καθοδικών.

Ενδιαφέρουσα συνέχεια προοιωνίζεται η ΄΄πονηρή΄΄ αρχή της συνεδρίασης.

Με τη μετοχή της Alpha Bank στα 10,44-10,26 ευρώ και την Εθνική Τράπεζα στο εύρος των 23,54-23,18 ευρώ και τις πρώτες στηρίξεις να αντέχουν, μέχρι τώρα. Το ίδιο ισχύει και για την Eurobank στα 9,98 ευρώ που δείχνει διατεθειμένη να παλέψει τα 10 ευρώ, σήμερα.

Επι μέρους λεπτομέρειες που ως αποτέλεσμα έχουν την διακύμανση του Γενικού Δείκτη στις 2.500-2.481 και του FΤ 20 μεταξύ 1.326-1.315 μονάδων. Με τον 20άρη να μην πλησιάζει καν τις 1.304 μονάδες.

Εξ΄αρχής ιδιόρρυθμη η συνεδρίαση λόγω λήξης του δικαιώματος της Alpha Bank κυρίως όμως των Συμβολαίων και Σειρών στο ΧΠΑ που υποχρεώνει πωλητές και αγοραστές να είναι με το…δάκτυλο στην σκανδάλη.

Οι αγοραστές στην περίπτωση που πάει να τους φύγει χαμηλότερα η αγορά (σ.σ. εμφανής η στόχευση των πωλητών προς τις 1.250 μονάδες για τον 20άρη) οι δε πωλητές στο ενδεχόμενο που επιχειρηθεί αντίδραση.

Σε αυτό το ενδεχόμενο οι πωλητές θα μπορούσαν να βρεθούν στην δυσχερή θέση να καλύψουν τα νώτα τους (στο ΧΠΑ) υποχρεούμενοι να αγοράσουν μετοχές από την υποκείμενη αγορά, με ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ειδικά προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Εχει όμως δρόμο ακόμη η συνεδρίαση και πιθανότατα θα δοθούν αρκετές…κόντρες στο ταμπλό.

Σε Τράπεζα Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Eurobank (η σειρά δίνεται με βάση την αξία των συναλλαγών) φαίνεται να επικεντρώνεται κατ΄αρχήν η προσπάθεια των αγοραστών, ενώ συμπληρωματικά λειτουργούν Marfin Popular, Coca Cola 3Ε και ακόμη ορισμένες δυνάμεις της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Αναγνωριστικού χαρακτήρα τα πρώτα 40-45 με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 35 εκατ. ευρώ και με λίγο πιο θαρραλέους τους αγοραστές μετά τις 11.20 όταν ο Ftse20 πατούσε τις 1.320-1.325 μονάδες.

Με την σχέση ανοδικών-καθοδικών στο 1 προς 2 και περίπου 35 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά η συνέχεια προοιωνίζεται τουλάχιστον αμφίρροπη. Σε Proton Bank, Καρδασιλάρη, ΒΙΟΤΕΡ, Εβροφάρμα κ.α. επιχειρούνται οι πρώτες κινήσεις στο χώρο των μικρομεσαίων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v