ΧΑ: "Στοίχημα" οι 2.150 μονάδες

Σημείο στήριξης και αναφοράς αναζητεί η Σοφοκλέους εν όψει Ecoifin και triple witch. Περιθώρια για αντίδραση από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών για Γενικό Δείκτη, FΤ 20 και τράπεζες.

Στην τελική ευθεία για την… κλήρωση αυτού του πονταρίσματος βρίσκεται το ΧΑ.

Με τον Γενικό Δείκτη να ΄΄διορθώνει΄΄ εχθές προς τις 2.124,6 μονάδες, τον FΤ 0 να υποχωρεί στις 1.062,7 μονάδες με τις τράπεζες, όπως σημειώνει ο Θανάσης Σταυρόπουλος να επιστρέφουν στο κόκκινο. Κρατάμε το, ότι ο κλάδος από την αρχή αυτού του κυματισμού (γύρω στις 18/2) μετρά δέκα ανοδικές- έξη πτωτικές συνεδριάσεις και με συνολική απόδοση της τάξης του 20%, με την Εθνική Τράπεζα να αντιδρά από τα 13,1-13,4 έως την τοπική διπλή κορυφή των 16,33-16,28 ευρώ.

Με βάση πάντα την τεχνική προσέγγιση…στοίχημα παραμένει η προοπτική υπέρβασης των 2.150 μονάδων (χθεσινό υψηλό στις 2.164 μονάδες) εν όψει του κρίσιμου διημέρου 15-16 Μαρτίου και της ακόλουθης λήξης ΄΄τριπλής σειράς παράγωγων προιόντων΄΄ την επόμενη Παρασκευή.

Ο 20άρης έπιασε μεν ενδοσυνεδριακά τον κύριο στόχο του που ήταν η προσέγγιση των 1.090 μονάδων, πρακτικά όμως υπολείπεται ακόμη μία προσπάθεια υπέρβασης των 1.100 δηλαδή σε αντιστοιχία με την υπέρβαση (σε κλείσιμο) των 2.150 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Το ζητούμενο είναι κατά πόσον αυτή η προοπτική προσέγγισης θα μπορούσε να εξελιχθεί άμεσα ή από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Πρακτικά το ερώτημα συνίσταται στην βραχυπρόθεσμη τεχνικότητα των βασικών δεικτών, εάν δηλαδή ο ΓΔ και ο Ftse20 θα μπορούσαν να αντιδράσουν από σήμερα κιόλας ή με αφορμή ενδεχόμενες θετικές εξελίξεις στο Ecofin από την επόμενη Τρίτη- Τετάρτη και πιθανότατα από λίγο χαμηλότερες τιμές.

Ούτως ή άλλως οι βασικοί δείκτες έχουν περιθώριο υποχώρησης έως 1-5-2% χωρίς να μεταβάλλεται η βραχυπρόθεσμη φορά και να ακυρώνεται ο τελικός στόχος. Στόχος, που σε επίπεδο Εθνικής ισοδυναμεί με προσέγγιση των 16,8-17,2 ευρώ ή των 2.450 (και πάνω) μονάδων για τον τραπεζικό δείκτη.

Οι τοποθετήσεις και η αντίδραση μη τραπεζικών μετοχών του FΤ 20 στην χθεσινή συνεδρίαση παραπέμπει τόσο στην ενεργό παρουσία ισχυρών επιχειρηματικών-επενδυτικών κύκλων, όσο στην προσδοκία πως ο 20άρης θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα των 1.100 μονάδων εν όψει και του triple witch…

Οι συναλλαγές και η ανοδική αντίδραση μετοχών της κατηγορίας Motor Oil, Μυτιληναίος, Τιτάν αλλά και ορισμένων ακόμη σηματωρών στην κατηγορία τους ενισχύει αυτή την προσέγγιση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v