Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται κάτω από τα 10 ευρώ η ΕΤΕ

Έως και 2,1% διορθώνουν οι βασικοί δείκτες της αγοράς, με την Εθνική να διατηρείται κάτω από τα 10 ευρώ. Ισχνές συναλλαγές και νέες απώλειες για τράπεζες και Big Caps. Εγγύτατα των χαμηλών της 6-9/3/09 "ταλαιπωρείται" το ΧΑ.

Με 2-3 εξαιρέσεις από τον Ftse20 επιχειρείται να περιοριστεί η έκταση της διόρθωσης του 20άρη και να συντηρείται στο – 1,4% η υποχώρηση για τον Γενικό Δείκτη.

Σε περιβάλλον…άπνοιας το ΧΑ και ελλείψει ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος ο ΓΔ υποχωρεί πέριξ των 1.530 μονάδων, ο Ftse20 πέριξ των 730 με την Εθνική σταθερά χαμηλότερα των 10 ευρώ αλλά-προσώρας- πάνω από τα 9,5 ευρώ.

Με συναλλαγές, στα περίπου χθεσινά επίπεδα, να μην ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 14,2 στη μετοχή της Εθνικής. Κλειδί η Εθνική, που κυμαίνεται στο εύρος των 9,80-10,01 ευρώ με μάλλον μέτρια πίεση, καθώς οι πωλητές προσπαθούν να βρουν όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές.

Ωστόσο οι πωλητές στις τράπεζες, στην Εθνική είναι σταθεροί εδώ και…μήνες και απ΄ ότι φαίνεται, ακόμη δεν έχουν στερέψει. Πωλητές υπερισχύουν και στην Eurobank που διορθώνει προς τα 3,83 ευρώ, στην Alpha Bank που υποχωρεί στα 4,46 ευρώ.

Οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο και στην Κύπρου (3,60 ευρώ), Πειραιώς (3,93 ευρώ), Marfin Popular (στα 1,52 ευρώ).

Εγκλωβισμένοι σε καθαρά πτωτικούς σχηματισμούς τόσο ο ΓΔ όσο οι Ftse20 και τράπεζες κλίνουν προς όλο και χαμηλότερα επίπεδα χωρίς όμως ακόμη να έχει δοθεί το…τελειωτικό χτύπημα. Όπως σημείωνε κορυφαίο χρηματιστηριακό στέλεχος οι βασικοί δείκτες, μετοχές υποχωρούν αργά, σταθερά προς τα ελάχιστα της 6-9 Μαρτίου του 2009 χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει μία κίνηση γενικευμένης εκποίησης - sell off με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Αυτό εν μέρει εξηγείται από το ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα στοιχήματα για άμεση υποχώρηση των δεικτών προς τα χαμηλά της 6-9/3 και μίας ενδεχόμενης βραχύβιας αναστροφής. Προσώρας βέβαια η αγορά "βουλιάζει" σε επίπεδα απαξιωτικής αποτίμησης, κοντά στα χαμηλά του ΓΔ και του 20άρη με τις τράπεζες μόνιμο "βαρίδι" του ΧΑ.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών έχει επιβαρυνθεί την τελευταία ώρα με μόλις 25μετοχές να αντιδρούν και περισσότερες από 130 να διορθώνουν χαμηλότερα. Στα 4 ευρώ ο Μυτιληναίος (4,2%), στα 5,70 τα Ελληνικά Πετρέλαια, στα 14 ο Τιτάνας, στα 7,19 ευρώ η Motor Oil. ΔΕΗ και Coca Cola 3E είναι οι μόνες δύο μετοχές του 20άρη, όπου επιχειρείται μία κόντρα κίνηση με τη μετοχή της Επιχείρησης στα 12,94 ευρώ, στα 18,45 ευρώ η CCH με την ΔΕΗ να είναι η μόνη μετοχή του 20άρη που διασώθηκε τον Μάιο.

Για αυτούς, που θα διασωθούν τον Ιούνιο να δούμε.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v