"Φούντωσαν" πάλι τα τραπεζικά σενάρια

Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Έως 11% υψηλότερα η Eurobank, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου ακολουθούν με εντυπωσιακά ποσοστά. Στα 11,94€ η μέγιστη τιμή της Εθνικής.

Συντηρείται η ανοδική αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη στις 1.730 - 1.740 μονάδες, τον FTSE 20 στην περιοχή των 855 - 860 και τις τράπεζες να υπεραποδίδουν σταθερά.

Αιχμή της νέας ανοδικής κίνησης όλες οι δυνάμεις του τραπεζικού χώρου, με τη Eurobank να κρατά τα ηνία καθώς αντιδρά έως 11,36% μέχρι τα 6,57 ευρώ, βελτιώνοντας περισσότερο την αποτίμησή της.

Ανάλογα αποτελέσματα για την πλειονότητα των μετοχών, με την Alpha Bank στα 6,18 ευρώ, την Εθνική στα 11,78 ευρώ αλλά και τις υπόλοιπες να ακολουθούν.

Η προεξόφληση των όποιων εξελίξεων (που συντελούνται κυρίως παρασκηνιακά) αποτυπώνεται στο… ταμπλό, με τη Eurobank να προηγείται από πλευράς απόδοσης και προσδοκιών μέσα στον Αύγουστο. Η μετοχή της Αγροτικής στο 1,25 ευρώ, της Marfin Popular στο 1,88, της Κύπρου στα 4,26 ευρώ και του Τ.Τ. στα 4,52 ευρώ.

Η μέχρι τώρα αντίδραση της Εθνικής μπορεί να αποφέρει ακόμα μία ευκαιρία βραχυπρόθεσμων υπεραξιών, ωστόσο η τρέχουσα τιμή παραμένει χαμηλότερα της "διπλής κορυφής" της προηγούμενης εβδομάδας.

Θυμίζουμε πως τα 11,9 - 11,93 ευρώ αποτελούν αντίσταση για τη μετοχή και ως εκ τούτου ενδεχόμενη υπέρβασή της θα χρειαστεί πιο απτές κινήσεις από την πλευρά της διοίκησης και κάτι περισσότερο πέραν των αναφορών και σεναρίων για αναθέρμανση του… ενδιαφέροντος με την Εθνική.

Βέβαια, από την αρχή αυτής της φάσης του παιχνιδιού γνωρίζαμε πως φήμες και σενάρια θα συντηρήσουν την προσπάθεια για βελτίωση των αποτιμήσεων που θα διευκολύνουν πιθανές ΑΜΚ σε καλύτερες τιμές.

Προσώρας, η αγορά, ο κλάδος συντηρείται από το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο ή πιθανή συνέργια του ενός με τον άλλον όμιλο. Τάση που τις τελευταίες συνεδριάσεις διαχέεται σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, πέραν του FTSE 20 και του Mid 40.

Από αυτήν την κατηγορία η μετοχή του Μυτιληναίου διαμορφώνεται στα 4,91 ευρώ, της Motor Oil στα 8,90 ευρώ, της Βιοχάλκο στα 4,60 ευρώ. Αλλά και των Forthnet στο 0,87 ευρώ, της Alapis στα 2,34 ευρώ, της Proton Bank στο 1,10 ευρώ, της Sprider στο 0,55 ευρώ.

Πριν από λίγο ο Γ.Δ. παρέμενε σε τροχιά στην περιοχή των 1.735 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v