Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό ρεκόρ τριετίας στη Σοφοκλέους

Οι πωλητές πληρώθηκαν και το εννέα “κόκκινο”, καθώς ο ΓΔ στο ΧΑ συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Κέρδη για Εθνική, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. "Τεχνικός συναγερμός" για Alpha, Eurobank.

Οι πωλητές πληρώθηκαν και το εννέα “κόκκινο”, καθώς ο Γενικός Δείκτης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αυτό αν μη τι άλλο είναι αρνητικό ρεκόρ τριετίας και πλέον.

Γυρίζοντας πίσω την μηχανή του χρόνου, θα διαπιστώσουμε ότι ο Γενικός Δείκτης είχε να “δει” περισσότερες από οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις (σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ) από το διάστημα 6/6 έως 24/6/2008, όταν και συμπλήρωσε 12 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις (!)

Βεβαίως και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν έλειπαν οι θετικές πρωτοβουλίες της ΔΕΗ που στην συνέχεια είχε σχετικές βοήθειες από ΟΠΑΠ, Εθνική και Τιτάνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 14.00 και αφού ο Γενικός Δείκτης είχε “δει” το χαμηλό ημέρας, ξεκίνησε μία προσπάθεια αντίδρασης που προς στιγμήν έφερε τον Δείκτη στο υψηλό ημέρας και με θετικό πρόσημο, όμως στην συνέχεια οι εν δυνάμει πωλητές δήλωσαν παρόντες, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την εναλλαγή προσήμων και την “μάχη” να κρατά μέχρι τις τελικές δημοπρασίες (στις τελικές δημοπρασίες ενεργοποιήθηκε ΑΜΕΜ σε Alpha Bank, MIG, Εθνική και Πειραιώς).

Αφορμή για την σημερινή ανάδυση του Δείκτη από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η περιώνυμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όμως οι συντηρητικοί επιμένουν ότι οι Αγορές θα πρέπει να κρατάνε “μικρό καλάθι”, αφού οι υπερχρεωμένοι “ενδιαφερόμενοι” δείχνουν να πολλαπλασιάζονται μέσω στην Ευρωζώνη και δείχνει εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί μία λύση που να “εφαρμόζει” σε όλους.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στο ταμπλό του 20αρη, προβληματική εικόνα από Eurobank, MPB, Κύπρου, Ταχ. Ταμιευτήριο και Ελλάκτωρα, όμως ακόμα περισσότερο προβληματισμό δημιούργησε η εικόνα των Μυτιληναίου, ΟΤΕ και Motor Oil, καθώς κινήθηκαν μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.

Σφοδρές μάχες σε Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, προκειμένου να ανακαταληφθούν ή να διατηρηθούν καίρια επίπεδα στήριξης, όπως τα 4,34 ευρώ για την Εθνική, τα 3,00 ευρώ για την Alpha Bank και τα 2,80 ευρώ για την Eurobank, με τις δύο τελευταίες να κλείνουν χαμηλότερα και να “σημαίνουν τεχνικό συναγερμό”.

Αντίθετα ο τίτλος της Εθνικής έκλεισε οριακά υψηλότερα των 4,34 ευρώ, αλλά με ανεκτέλεστο προς πώληση 357859 τεμ. (!)

Καθίσταται πασιφανές πως αν συνεχιστεί το αρνητικό κλίμα και ο τίτλος υποχωρήσει εκ νέου χαμηλότερα από την θεωρούμενη ισχυρότατη στήριξη των 4,34 ευρώ, θα δημιουργήσει όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις για υποχώρηση προς στο ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 4,00 ευρώ.

Μόνο σε περίπτωση υπέρβασης των 5,30 ευρώ, με απώτερο στόχο τα 5,60 ευρώ, θα μπορούσαν να υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις αλλαγής της πτωτικής τάσης και ανησυχητικά μηνύματα στους κατέχοντες θέσεις “short”.

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου και περιορίζονται στο να τονίσουν πως αν στις επόμενες ημέρες δεν υπάρξουν κάποιες ενέργειες από πλευράς των Ευρωπαίων που να δίνουν τουλάχιστον μια προοπτική επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αρκετές Χώρες της Ευρωζώνης, οι Αγορές ενδέχεται να πιεστούν ακόμη περισσότερο.

Πραγματικά απίστευτη δείχνει η πολυγλωσσία που διακρίνει όσους διαχειρίζονται την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ σημαντική επιφυλακτικότητα δημιουργεί στις διεθνείς Αγορές η ασυνεννοησία που επικρατεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε έως και απίθανο (!)

Το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα έτοιμο να συζητήσει όρους ή προϋποθέσεις για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου κ. Christine Lagarde, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την στιγμή που ανέλαβε την νέα της θέση (!)

Οι πολιτικοί της Ευρωζώνης έχουν χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο να συμφωνήσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschelandfunk ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, προσθέτοντας ότι είναι αναπόφευκτη η συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου στη μείωση του δανειακού βάρους της Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου της Commerzbank , που πρότεινε ως λύση στην Ελληνική κρίση χρεών, ένα “κούρεμα” 30% στα Ελληνικά ομόλογα το οποίο θα ακολουθήσει μετακύλιση σε 30ετή ομόλογα με εγγύηση της Ευρωζώνης.

Από την άλλη, από εβδομάδα σε εβδομάδα πάει η Σύνοδος Κορυφής, που σύμφωνα με το Reuters αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα μετά τις Γερμανικές αντιρρήσεις για άμεση σύγκληση των Ηγετών της Ευρώπης.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σημείωσε ότι η επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα της Ελλάδας αποτελεί "προϋπόθεση" για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, προσθέτοντας ότι και η Γερμανία επιθυμεί γρήγορη λύση αλλά θα πρέπει να είναι και εφικτή.
 
Την ίδια ώρα εντός των τειχών συνεχίζονται οι “ατυχείς” δηλώσεις και ενώ μέχρι πρότινος ακόμα και η λέξη αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους θεωρούνταν απαγορευμένη από τα Κυβερνητικά στελέχη, ο νέος Υπουργός Οικονομίας κ. Βενιζέλος πρόσφατα δήλωσε ότι η επιλεκτική χρεοκοπία δεν πρέπει να τρομάζει, για να έλθει ο κ. Πρωθυπουργός και σε συνέντευξή του στους Γερμανικούς Financial Times να τονίσει ότι, θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. “Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σημερινή δήλωση του Προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου που επισημαίνει ότι οι τελευταίες "άστοχες" επίσημες δηλώσεις, αρχικά του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, περί επιλεκτικής χρεοκοπίας και στη συνέχεια του ίδιου του Πρωθυπουργού περί μερικής αδυναμίας πληρωμών στη Γερμανική έκδοση των Financial Times, έχουν προκαλέσει "σημαντική ζημιά", χωρίς καμία πρόθεση υποβάθμισης, όπως αναφέρει, των διαχρονικών ευθυνών των Κυβερνήσεων των τελευταίων 30 χρόνων για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

Την ίδια ώρα οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν απτόητοι το “έργο” τους και η Ελλάδα έχει από την Fitch την χαμηλότερη παγκοσμίως αξιολόγηση, με την βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα στο “C” που είναι η τελευταία βαθμίδα πριν το “D” (default), ενώ σήμερα ο οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, της ΑΤΕBank και της Εurobank σε "Β-" από "Β+" και τις διατήρησε σε Rating Watch Negative.

Σε Rating Watch Negative τοποθέτησε η Fitch και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των Τραπεζών, την οποία διατήρησε σε "B".

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κ. Bernanke δήλωσε στο Κογκρέσο ότι η Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει νέα μέτρα οικονομικών κινήτρων σε περίπτωση που η κατάσταση στην οικονομία χειροτερεύσει αρκετά.

Αυτές οι δηλώσεις δεν αποτελούσαν βέβαια κάποια υπόσχεση, αλλά οι Αγορές αντέδρασαν θετικά. Όμως τα κέρδη που αρχικά σημειώθηκαν (μετά τις δηλώσεις της Τετάρτης) στην συνέχεια εξανεμίστηκαν, καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Dallas, Richard Fisher, δήλωσε ότι η Fed έχει ήδη εξαντλήσει τα όρια της νομισματικής πολιτικής.

Από την άλλη, πρωτοφανής ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, την Τετάρτη, για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να διακόψει απότομα τη συνάντηση, αναδεικνύοντας το δυσεπίλυτο, ή, ακόμη και αδιέξοδο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, όχι μόνο σχετικά με την αντιμετώπιση του χρέους, αλλά και με την αδυναμία να βρουν συναινετική λύση.
 
Η μη διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, τροφοδότησαν το ενδεχόμενο ο Οίκος αξιολόγησης Moody 's να εξετάσει εντός των προσεχών εβδομάδων την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης “Aaa” των ΗΠΑ, που είναι η μικρότερη δυνατή. Επίσης, η Standard & Poor’s προειδοποίησε ανεπίσημα στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης και κορυφαίους επιχειρηματίες ότι ενδεχομένως να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, εάν η Κυβέρνηση δεν καταφέρει να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις πληρωμών (μαζί και τις ασφαλιστικές πληρωμές).

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την επέκταση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ μέχρι τις 22 τρέχοντος, προκειμένου αυτό να προλάβει να γίνει νόμος του Κράτους μέχρι τις 2 Αυγούστου που εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια.

Ανησυχητική και η διαγραμματική εικόνα του δείκτη βαρόμετρου S&P 500, καθώς αν δεν επιστρέψει απαιτητικά υψηλότερα των 1320 μονάδων, δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις των 1255 και 1220 μονάδων.

Αντίθετα με τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια που μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές επιμένουν να κινούνται με αρνητικό πρόσημο, θετικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street, με τους αγοραστές να “πατάνε” στα θετικά μηνύματα από το μέτωπο της ανεργίας και τις λιανικές πωλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε κατά 22.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι 405.000 Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 415.000 αιτήσεις.

Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση 0,1% στις πωλήσεις του λιανεμπορίου, μετά την πτώση 0,2% του προηγούμενου μήνα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του Χ.Α., μπορεί η προσπάθεια αντίδρασης να βελτίωσε κάπως την εικόνα σε κάποιους τίτλους του 20αρη, όμως από εκεί και χαμηλότερα ελάχιστοι τίτλοι προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα και να μην υποχωρήσουν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Αντίθετα αρκετές μετοχές σημείωσαν νέα ιστορικά χαμηλά και μεταξύ αυτών και οι Alapis και TBank.

Στο ταμπλό του 20αρη, τα μεγαλύτερα κέρδη για την ΔΕΗ (+3,89%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολούθησαν οι Βιοχάλκο, Εθνική και Πειραιώς. Μικρότερα κέρδη για ΟΠΑΠ και Τιτάνα και αμετάβλητος ο τίτλος της Coca-Cola.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για την MPB (-6%). Απώλειες μεγαλύτερες των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων για Ταχ. Ταμιευτήριο, Κύπρου και Motor Oil, των τριών για την MIG και των δύο για Ελλάκτωρα, Μυτιληναίο και Eurobank. Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ, Jumbo, Alpha Bank.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 23 μονάδων, με χαμηλό ημέρας τις 1172,41 (14.00) και υψηλό τις 1195,43 (16.02) για να κλείσει τελικά στις 1188,19 μονάδες με απώλειες 0,18%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 92 εκατ. από τα οποία τα 1,5 αφορούσαν “πακέτα”.

Κακή η τελική εικόνα με 47 ανοδικές μετοχές έναντι 83 πτωτικών και 35 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες από 4 έως 20%.

Να σημειωθεί η σημερινή διαπραγμάτευση του ΔΕΕ12 που έκλεισε στα 11,91 ευρώ (-22,76%) με συνολικό όγκο 1500000 τεμ.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Εδώ και πολύ καιρό, όσοι έχουν την υπομονή να παρακολουθούν τα δρώμενα στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, παραμένουν στο “ίδιο έργο θεατές” επισημαίνει ο Δημήτρης Μέξης.

Κατά την άποψη του κ. Μέξη, οι Αγορές δεν θα πρέπει να περιμένουν ιδιαίτερα πράγματα και από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., καθώς δεν διαφαίνεται ότι θα προκύψει ρηξικέλευθη λύση στην κρίση χρέους, που σταδιακά φαίνεται να ακουμπά όλο και μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές οικονομίες.

Η εξάπλωση της κρίσης και η αντιμετώπισή της βάζει όλο και περισσότερους “παίκτες” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και απαιτεί διαφορετικά “εργαλεία” αντιμετώπισης και μεγαλύτερη συναίνεση, απομακρύνοντας έτσι την άμεση διευθέτηση του προβλήματος.

Με αυτά τα δεδομένα και παρά την “υπερπουλημένη” εικόνα στο ταμπλό του Χ.Α., θεωρείται δύσκολη η άμεση και πειστική ανοδική αντίδραση που θα απομακρύνει τον Δείκτη από τα πρόσφατα χαμηλά.

Αντίθετα μάλιστα, επειδή η εγχώρια οικονομία έχει “πιάσει πάτο”, όπως την αξιολογούν και οι διεθνείς οίκοι, αν ο χρόνος επίλυσης του προβλήματος χρέους στην Ευρωζώνη αποδειχθεί μακρύς, η εγχώρια Αγορά δεν αποκλείεται να “δει” και νεότερα χαμηλά, εκτιμά ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Περβανάς ΑΧΕ.

Η Ελληνική Κεφαλαιαγορά αν και προσπάθησε να περιορίσει τις απώλειες της λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ημέρα σε θετικό έδαφος, με αποτέλεσμα την 9η συνεχόμενη πτωτική της συνεδρίαση, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Στο τεχνικό κομμάτι, ο Γενικός Δείκτης αν και προσέγγισε περαιτέρω τα χαμηλά έτους των 1168 μονάδων, κατάφερε να παραμείνει πάνω από την προαναφερθείσα περιοχή αφήνοντας μικρές θετικές παρακαταθήκες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του.

Επιπλέον ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα που συνόδευσε την πτώση, αποτυπώνοντας τη μειωμένη πρόσφορά.
 
Πλέον ζητούμενο για την αντιστροφή της τάσης αποτελεί μία έντονη ανοδική κίνηση, η οποία θα την φέρει πάνω από τις 1.260 μονάδες, σημείο από το οποίο διέρχεται η χρονοσειρά των 30 ημερών.

Από εκεί και πέρα πρέπει να επισημανθεί ότι στην ειδησεογραφία εξακολουθεί να απουσιάζει ο θετικός καταλύτης ο οποίος θα επέτρεπε την απορρόφηση κάποιων πιέσεων. Αν και η Αγορά συμπληρώνει εννέα πτωτικές συνεδριάσεις η επιβάρυνση που ασκούν η φημολογία και η έλλειψη ορατότητας σε ένα οριστικό ενδεχόμενο λύσης της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης είναι παράγοντες που θα συντηρήσουν το κλίμα νευρικότητας στις κυριότερες Δεικτοβαρείς μετοχές.

Από την άλλη πλευρά ο βαθμός πίεσης που έχει δεχθεί βραχυπρόθεσμα η Αγορά είναι τέτοιος που έχει συσσωρεύσει αρκετή ενέργεια για μια ισχυρή ανοδική αντίδραση. Αναμένουμε περισσότερο αυτή την αντίδραση για να αυξήσουμε την ρευστότητα μας όσο το διεθνές σκηνικό παραμένει ρευστό.

Η Αγορά έδειξε ότι και με μικρούς τζίρους μπορεί να πληρώσει χαμηλότερα επίπεδα τιμών αφού δεν υπάρχει ικανό αντίπαλο δέος (νέων ή κλάδων) που μπορεί να περιορίσει το σύνολο ή μέρος αυτών των πιέσεων, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια, με σημαντική μείωση των συναλλαγών.

Σαφώς μεγαλύτερες πιέσεις στο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, με αποτέλεσμα ο πρώτος μήνας να γυρίσει σε υποτίμηση στο 0,66%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7371, τιμή εκκαθάρισης 513,67) κινήθηκαν μεταξύ 509,25 και 520 μονάδων. Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 μειώθηκε στο 52%, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα καθώς άλλαξαν χέρια 1.335 δικαιώματα (938 δικαιώματα αγοράς και 397 δικαιώματα πώλησης).

Σχετικά μικρός ο δανεισμός τίτλων (200000 Πειραιώς, 7400 Coca-Cola, 12000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3765), Alpha Bank (3468), Πειραιώς (5127), Eurobank (2466), ΟΤΕ (203), Αγροτική (4700), ΟΠΑΠ (145), ΔΕΗ (949), Κύπρου (1497), MPB (1639), MIG (486), Μυτιληναίο (218), Ταχ. Ταμιευτήριο (361), Ελλάκτωρα (337), Intralot (129), ΓΕΚ (256).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 14/7 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (51000 τεμ.), Eurobank (616552 τεμ.), Πειραιώς (980000 τεμ.), Alpha Bank (345431 τεμ.). Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων, σε Eurobank (191300 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (9014373 τεμ.), Eurobank (18659205 τεμ.), Εθνική (12818886 τεμ.), Πειραιώς (14616879 τεμ.), ΟΤΕ (6134943 τεμ.), MIG (4907918 τεμ.), MPB (5533687 τεμ.).

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 1/509/15.05.09, η διαχειρίστρια εταιρεία MARSHALL WACE LLP γνωστοποιεί ότι την 13/07/2011 κατείχε καθαρή ανοικτή θέση μεγαλύτερη του 0,10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Επενδυτής: Marshall Wace LLP.

Εκδότης: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. Αριθμός μετοχών (13/07/2011): -1.594.233. % ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου (13/07/2011): -0,167%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITADEL EUROPE LLP γνωστοποιεί με την από 14/07/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITADEL EUROPE LLP. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν.

Καθαρή Ανοικτή Θέση: (149,186) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (-0,194%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 13 Ιουλίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v