Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πίεση προς τις τις 916 μονάδες

Από τα warrants της Alpha, τις αυξήσεις κεφαλαίου των Πειραιώς και Attica μέχρι την απόφαση της Morgan Stanley όλα συνηγορούν πως η συνεδρίαση θα είναι ιδιαίτερα πονηρή. Με βαριές απώλειες ξεκίνησαν τα δικαιώματα Πειραιώς και Attica. Πτώση και για το warrant Alpha.

Με πτώση 2,3% και το Γενικό Δείκτη να κινείται προς τις 916 μονάδες άρχισε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο. Στο άνοιγμα το δικαίωμα της Πειραιώς κινείται στο 0,04 με πτώση 89%, το δικαίωμα της Αττικής στο 0,09% με πτώση 93%, ενώ το warrant της Alpha Bank υποχωρεί 72% στο 0,396 ευρώ.

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδωσε:

Πονηρή, πολύ πονηρή, συνεδρίαση η σημερινή. Την επομένη όσων διαδραματίστηκαν με αφορμή την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου και εν συνεχεία των εξελίξεων στη ΔΕΠΑ, την ημέρα όπου εισάγονται προς διαπραγμάτευση μετοχές και "παραστατικά δικαιωμάτων για μελλοντική απόκτηση μετοχών" της Alpha Bank, που ξεκινά η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς και της Attica Bank (της Εθνικής ολοκληρώνεται μεθαύριο) αλλά και της κρίσεως της Morgan Stanley.

Χαμηλότερα των στηρίξεων,που έχουμε θέσει ως σημεία αναφοράς, οι βασικοί δείκτες πλην του Ft Mid,. Ο Ftse Large Cap οριακά κάτω από τις 940 μονάδες, ο τραπεζικός υπό τις 190 μονάδες, αλλά η μεσαία κεφαλαιοποίηση υψηλότερα των 1.120 μονάδων.

Σειρά αιτίων και αφορμών βύθισαν εχθές το Χ.Α., μόλις λίγες μέρες μετά το πανηγυρικό Roadshow στη Νέα Υόρκη με τον Μιχάλη Καϊταντζίδη να μετρά ποιοι κερδίζουν- ποιοι χάνουν από το φιάσκο της ΔΕΠΑ.

Σε σχετικό θέμα αναλύονται τα 2+ 1 κλειδιά τηςΑΜΚ της Πειραιώς, ενώ σε άλλο αποτιμάται το κόστος της ενδεχόμενης υποβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τη Morgan Stanley. Ενδεχόμενο που δεν προεξοφλείται -κατ΄ανάγκην- αρνητικά από την πλειονότητα των ενεργών παικτών, ούτε από την πλευρά διαχειριστών συγκεκριμένου χαρακτήρα χαρτοφυλακίων. Όσον αφορά τη ΔΕΠΑ, ας μην βιαστούμε να κάνουμε αρνητικό... ταμείο, στην περίπτωση που όπως αποκαλύπτει ο Χρ. Κίτσιος τεθεί θέμα για το 6% του ΟΤΕ, στο ενδεχόμενο να αποδειχθεί χρυσή εφεδρεία.

Ας μη βιαστούμε, λοιπόν, ας μετρήσουμε ψυχραιμότερα τις τελευταίες αποθαρρυντικές εξελίξεις και την επιβάρυνση και πάλι ουσιαστικών οικονομικών μεγεθών και δεικτών.

Περισσότερο επιφυλλάσσομαι για το πώς θα κινηθεί η αγορά -βραχυπρόθεσμα- σε ορίζοντα 1-3 συνεδριάσεων, παρά για τη βραχυμεσοπρόθεσμη κίνησή του.

Να κυλήσει ομαλά σήμερα η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης αυτού του νέου -για τα ελληνικά δεδομένα- σύνθετου προϊόντος των warrants της Alpha Bank (τιμή εκκίνησης 1,45 ευρώ), να προχωρήσει απρόσκοπτα η Πειραιώς και η Attica Bank, και βλέπουμε. Σημειώνεται ότι η Πειραιώς ξεκινά με τιμή εκκίνησης στο 1,71 ευρώ και η Attica Bank με τιμή 0,376 ευρώ. Αντίστοιχα για τα δικαιώματα η τιμή για την Πειραιώς είναι 0,385 ευρώ και για την Attica 1,44 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης-σηματωρός Ft Mid παραμένει υψηλότερα της κρίσιμης στήριξής του.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v