ΧΑ: Πιέσεις σε ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

"Νότια" κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, εν μέσω απωλειών για Εθνική, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Από τον FTSE Large Cap με θετικό πρόσημο διασώζονται Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ, οι δύο τελευταίοι με ελάχιστες συναλλαγές. Διακριτική κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ράλι 20% για Forthnet.

Συμπληρώνονται 2,5 ώρες συνεδρίασης και μετά τις 11:30 ο Γενικός Δείκτης κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, εξαιτίας των πιέσεων που εκδηλώνονται στην Εθνική, κατά κύριο λόγο, και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ σημαντική πίεση παρατηρείται και στο warrant της Εθνικής (-10,44%).

Η σχετική ενεργοποίηση από την πλευρά των πωλητών έδωσε μια νότα τόνωσης στον τζίρο, ο οποίος την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ξεπερνάει τα 11,5 εκατ., από τα οποία 421.000 είναι προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς άλλαξαν χέρια 25.000 κομμάτια της Folli Follie Group στα 16,84 ευρώ.

Στον 25άρη, ελάχιστοι οι τίτλοι που κατορθώνουν να διατηρούνται με θετικό πρόσημο, και πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώς (+0,11%), ΕΥΔΑΠ (+3,02%) και ΟΛΠ (+1,19%).

Από αυτούς, οι δύο τελευταίο με πολύ χαμηλές συναλλαγές, αφού η ΕΥΔΑΠ έχει διακινήσει μόλις και μετά βίας 5.066 τεμάχια και ο ΟΛΠ 1.963 μετοχές.

Στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ ίσως αξίζει προσοχή η κίνηση του τίτλου λόγω της αυριανής έκτακτης γενικής συνέλευσης για επιστροφή κεφαλαίου.

Μεταφερόμενοι στους «κόκκινους» δεικτοβαρείς τίτλους, με απώλειες μεγαλύτερες του 3% κινείται η Εθνική, έχοντας αναρριχηθεί σχετικά από το μέχρι στιγμής χαμηλό των 2,47 ευρώ. Απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, με σχετικά χαμηλές συναλλαγές, καθώς ο όγκος συναλλαγών στον ΟΠΑΠ μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις 74.000 τεμάχια και στον ΟΤΕ τις 150.000.

Με απώλειες μεγαλύτερες του 2% κινείται και η μετοχή της Ελλάκτωρ με συναλλαγές 27.561 τεμαχίων.

Μικρότερες απώλειες για Alpha Bank, MIG, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank Properties (258 τεμάχια ο μέχρι στιγμής όγκος συναλλαγών), ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Frigoglass και Folli Follie Group.

Χαμηλότερα του 25άρη, αξιοπρόσεκτο ενδιαφέρον για Forthnet (μετά τις εν δυνάμει εξελίξεις με Wind), Πλαστικά Θράκης (προσπαθούν για την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), Alco (διεκδικεί την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική), ενώ μετά τα συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά προσπαθεί να αντιδράσει ο τίτλος της Dionic.

Σχετική κινητικότητα σε Μύλους Λούλη, Σιδενόρ και Intracom, ενώ ο ΟΛΘ παρά την πρόσφατη αποκοπή μικτού μερίσματος 1,5 ευρώ επαναπροσεγγίζει τα πρόσφατα υψηλά του!

Συμπερασματικά, και παρά το γεγονός ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά για το τελικό πρόσημο του Δείκτη, μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις, τουλάχιστον στα σημεία, φαίνεται να κερδίζουν οι ελαφρώς περισσότεροι πωλητές.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v