Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες στις 850 μονάδες

Ηπιες κινήσεις στην αγορά, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στο πολυνομοσχέδιο και τις κρίσιμες συναντήσεις στη Φρανκφούρτη. Κινητικότητα στις τράπεζες, ξεχωρίζουν Eurobank και Alpha. Κλειστή σήμερα η Wall.

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες στις 850 μονάδες

Σε υποτονικό ρυθμό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, από Λονδίνο μέχρι Φρανκφούρτη δεδομένης της σημερινής αργίας στην Wall Street.

Ηπιες οι διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, ενδεικτικά με τον DAX στις 13.226 και τον FTSE100 στις 7.775 μονάδες και τις συναλλαγές/τζίρο σε χαμηλά επίπεδα.

Σε ανάλογο ρυθμό και το ΧΑ, με τους traders να κινούνται με μετριοπάθεια και επιλεκτικά διερευνώντας κατ΄ αρχήν την ανθεκτικότητα των πρώτων βραχυπρόθεσμων στηρίξεων και σταδιακά μετά τα πρώτα 30΄ λίγο υψηλότερες τιμές.

Από τις 848,06 προς τις 853 μονάδες ο ΓΔ, από τις 2.180,70 προς τις 2.194 μονάδες ο FTSE25 με τους δύο δείκτες στα υψηλά ημέρας και τους ΔΤΡ, FT Mid Cap να ακολουθούν.

Στοχευμένες οι κινήσεις των βραχυπρόθεσμων παικτών κυρίως στον τραπεζικό κλάδο αλλά και σε επί μέρους blue chips σταθερές επιλογές των ισχυρών ξένων χεριών.

Αυτή την ώρα στην Φρανκφούρτη είναι σε εξέλιξη η συνάντηση των ελλήνων τραπεζιτών με τον Μπενουά Κερέ, με τον πρόεδρο της ΕΕΤ Νικόλα Καραμούζη να έχει στη συνέχεια συνάντηση με την επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί.

Σημαντική όμως η ελληνική παρουσία στην Φρανκφούρτη, σήμερα, καθώς το μεσημέρι ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών θα βρεθεί σε γεύμα που παραθέτει ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιτμαν. Μυτιληναίος, Στασινόπουλος, Παπαλεξόπουλος, Βασιλάκης, Φέσσας, Ρέτσος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά τις θέσεις/εκτιμήσεις του...προωθούμενου από το Βερολίνο διαδόχου του Μάριο Ντράγκι (σ.σ. η θητεία του ιταλού τραπεζίτη λήγει τον Οκτώβριο του 2019).

Συναντήσεις, γεύματα γενικότερα εξελίξεις σε τραπεζικό και επιχειρηματικό επίπεδο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περαιτέρω βελτίωση του κλίματος με την πλευρά των δανειστών και την σταδιακή επανάκτηση της εμπιστοσύνης των "αγορών".

Σε αυτό το περιβάλλον δικαιολογούνται οι όποιες κινήσεις των traders, που παράλληλα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο μέτωπο των κινητοποιήσεων και της ψήφισης του π/νσ στην Βουλή.

Μοιρασμένος ο τζίρος- 50%-50%- με τις περισσότερες συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής και το μεγαλύτερο τζίρο στης Alpha Bank. Στα 0,35 ευρώ η μετοχή-οδηγός για τον κλάδο και όχι μόνο.

Από τα blue chips συγκριτικά αυξημένος τζίρος σε τίτλους των: Coca Cola, Μυτιληναίου, ΔΕΗ, Viohalco, Intralot, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, FF Group, Motor Oil, Ιντρακόμ, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, Jumbo κ.α.

Στις 46/30 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με μεγαλύτερη απόδοση για: Mermeren, Εβροφάρμα, Πλαίσιο, Ιντρακόμ, Attica Bank, ΕΛΤΕΧ- Ανεμος κ.α.

Στις 11.20΄ ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 7,3 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v