ΧΑ: Στο τέλος «μίλησαν» οι τράπεζες

Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο για το Γενικό Δείκτη αλλά με τις συναλλαγές μόλις στα 17 εκατ. ευρώ. Εθνική, Eurobank, Alpha και OTE-ΟΠΑΠ «σήκωσαν το βάρος». Που διαμορφώνονται αντιστάσεις και στηρίξεις για τους δείκτες.

ΧΑ: Στο τέλος «μίλησαν» οι τράπεζες

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, επιβεβαίωσε με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο πως σε μία "ρηχή" Αγορά όπως το Ελληνικό Χρηματιστήριο, που την κάνουν ακόμα "ρηχότερη" οι τζίροι απελπισίας, αρκούν λίγες εντολές σε Δεικτοβαρείς μετοχές, ακόμα και στις τελικές δημοπρασίες, προκειμένου να επιτευχθούν κλεισίματα, τα οποία έμοιαζαν μάλλον δύσκολα καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης (!)

Αν και ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα ημερήσιο εύρος περίπου 11 μονάδων, δεν έλειψαν οι συνεχείς εναλλαγές προσήμων, με το τελικό πρόσημο να "παίζεται" μέχρι τέλους και με τις δημοπρασίες να βάζουν τις "τελευταίες πινελιές".

Θα μπορούσε, μάλιστα, να υποστηριχθεί ότι αποφασιστικό ρόλο για το τελικό πρόσημο του Δείκτη έπαιξε η δραστηριοποίηση των λίγων αγοραστών, στον "ευάλωτο", κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, Τραπεζικό κλάδο, ενώ μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισαν 8 τίτλοι του FTSE25 (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου).

"Στην εβδομάδα που ξεκινά συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 1ου εξαμήνου για την ΕΧΑΕ (Δευτέρα), Grivalia (Τρίτη) και Παπουτσάνη (Παρασκευή), ενώ την Τρίτη ξεκινά η διαπραγμάτευση για τη CNL Capital και το ΔΝΤ δημοσιοποιεί την έκθεση βιωσιμότητας για το Ελληνικό χρέος. Την Τετάρτη το Γερμανικό Κοινοβούλιο αποφασίζει για τη δόση των 16 δισ. ευρώ. Με τον πήχη των προσδοκιών για τις συναλλαγές να παραμένει χαμηλά και χωρίς να διαβλέπει κάποιο θετικό καταλύτη, το 'επιτόπιο τροχάδην' για το Γενικό Δείκτη είναι το επικρατέστερο σενάριο" ανέφερε στις πρωινές της εκτιμήσεις η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Και ενώ όπως προαναφέρθηκε, περίσσεψαν οι αλλαγές προσήμων, για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., εκείνος που παραμένει σταθερός είναι ο άθλιος τζίρος και ο οποίος "απαγορεύει" κάθε αύξηση του πήχη των προσδοκιών, για κάτι σημαντικά καλύτερο.

Εν μέσω Καλοκαιρινής ραστώνης, δύο είναι τα ημερήσια "στοιχήματα" στα χρηματιστηριακά γραφεία:

1) Αν θα χρειαστεί περισσότερα από 60 λεπτά συναλλαγών, προκειμένου ο τζίρος να ξεπεράσει το πρώτο εκατομμύριο (σήμερα χρειάστηκαν 48 λεπτά, ενώ το πρόσφατο αρνητικό ρεκόρ είναι 67 λεπτά).

2) Αν ο ημερήσιος τζίρος ξεπεράσει τα 20 εκατ., καθώς ήδη συμπληρώθηκαν 6 συνεχόμενες συνεδριάσεις, με τζίρο χαμηλότερο των 20 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο ημίωρο συναλλαγών συμπληρώθηκε με τον τζίρο στα 0,6 εκατ. Μηδενικές συναλλαγές για ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ, 8 τεμ. είχε διακινήσει η ΕΧΑΕ, 50 τεμ. η Αεροπορία Αιγαίου και με τριψήφιο όγκο συναλλαγών συμπλήρωσαν τα πρώτα 30 λεπτά συνεδρίασης οι ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΓΡΙΒ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ, ΦΡΛΚ.

Η πρώτη ώρα συμπληρώθηκε με τζίρο στα 1,2 εκατ., η ΕΧΑΕ παρέμενε με όγκο 8 τεμ., ο ΟΛΠ είχε κάνει "σεφτέ" με 1 τεμ., ενώ με τριψήφιο όγκο συναλλαγών παρέμεναν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ και ΦΡΛΚ.

Απόλυτα απαισιόδοξοι, όσον αφορά την συναλλακτική δραστηριότητα, δηλώνουν οι περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές, επισημαίνοντας πως "τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα επιφυλακτικότητας και χαμηλών τζίρων, δεδομένου του ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες στερούνται νέων και θεωρούνται η επιτομή της εποχικής συρρίκνωσης του ενδιαφέροντος".

Υπενθυμίζεται ότι Ελληνικά Χρηματιστήρια παίρνουν την σκυτάλη των ανακοινώσεων β’ τριμήνου σήμερα Δευτέρα, ενώ το απόγευμα της Τρίτης είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη της ΕΧΑΕ με τους αναλυτές.

Την Τρίτη 31/7 είναι η σειρά της Grivalia Properties να ανακοινώσει μεγέθη εξαμήνου, ενώ ξεκινάει και η διαπραγμάτευση των μετοχών της CNL Capital η οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών με εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. μετά το 2014.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των 24,2 εκατ. νέων μετοχών της Attica Group οι οποίες προέκυψαν από την εξαγορά της HSW. Την Παρασκευή 3 Αυγούστου η Παπουτσάνης θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου.

"Την 1η Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου, η οποία θα αποφασίσει για την δόση των 15 δισ. ευρώ, η οποία συνδέεται με την ολοκλήρωση της 4η αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης της Ελληνικής Οικονομίας" υπενθυμίζει η Beta Sec.

Από την άλλη, ίσως αξίζει υποσημείωσης η επιστροφή των πωλητών στις Αγορές ομολόγων και αυτό θέλει προσοχή αν υπάρξει συνέχεια (στο 2,98% η απόδοση του Αμερικανικού 10ετους, στο 3,84% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου).

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, "είδαν" και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όπως και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών.

Ο τελευταίος ξεκίνησε επιφυλακτικά υποχωρώντας μέχρι τις 812,86 μονάδες (-0,77%), για να ακολουθήσει αντίδραση, με "σηματωρό" την Alpha Bank (+2,19%) μέχρι τις 835,98 μονάδες (+2,05%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 829,11 (+1,22%), μέσω των τελικών δημοπρασιών αναρριχήθηκε μέχρι τις 838,46 (+2,36%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 838,45 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,36%.

Στις 838 μονάδες, το ημερήσιο "stop short", αλλά έτσι όπως επιτεύχθηκε το σημερινό κλείσιμο, ασφαλώς και χρειάζεται επιβεβαίωση.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "με γοργό ρυθμό μειώνουν τα δάνεια που πήραν το 2015 από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Ελληνικές Τράπεζες και ήδη πριν λίγες ημέρες εκτός ELA, καθώς μηδένισε την έκθεσή της, βρέθηκε και η Τράπεζα Πειραιώς (σ.σ. είχε προηγηθεί η Εθνική τον Δεκέμβριο του 2017).

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, σε αναβάθμιση του αξιόχρεου του ΟΤΕ σε "ΒΒ+" από "ΒΒ" προχώρησε ο Οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, διατηρώντας θετικό outlook.

Τo θετικό outlook στην αξιολόγηση αντανακλά το θετικό outlook για την Ελλάδα, που σημαίνει ότι εντός των επόμενων 12 μηνών ο Οίκος ενδέχεται να αυξήσει εκ νέου την αξιολόγηση του ΟΤΕ, μετά από αντίστοιχη κίνηση στο rating της Χώρας.

Παρά την κίνηση από την S&P, που εν πολλοίς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αναμενόμενη από την Αγορά, ο τίτλος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (+1,38%) δεν "χάρηκε" ιδιαίτερα στο ταμπλώ, "είδε" και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και χρειάστηκαν οι βοήθειες των τελικών δημοπρασιών για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας. Τεχνικά, ο ΟΤΕ συνεχίζει να έχει ζητούμενο την ανοδική διαφυγή υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 11,0 ευρώ (σημερινό κλείσιμο). Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, αυξημένη προσοχή χρειάζεται η στήριξη των 10,54 ευρώ που είναι και το ημερήσιο "stop long".

Οι τελικές δημοπρασίες έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και τον τίτλο του ΟΠΑΠ (+1,32%). Ο τίτλος του Οργανισμού Προγνωστικών δείχνει να "κοντοστέκεται" μπροστά στο ψυχολογικό όριο των 10,00 ευρώ. Σημαντική η στήριξη της ζώνης 9,40 - 9,30 ευρώ, με το κάτω άκρο να είναι και το "stop long" σε ημερήσιο κλείσιμο.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, επτά οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Intralot (-0,43%), "καρέ" συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων για τον Ελλάκτωρα (-3,16%), μετά από 9 πτωτικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη στις τελευταίες 10, προσπάθησε να αντιδράσει η Ιντρακόμ (+0,55%), ενώ διέκοψε το πτωτικό σερί των τελευταίων τριών συνεδριάσεων η ΑΝΕΚ (+7,50%).

Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Σφακιανάκη (-9,09%), επέστρεψαν οι πωλητές σε MIG (-1,38%) και Centric (-9,23%), προσπάθεια αντίδρασης στο -14,67% της Παρασκευής για την ΣΙΔΜΑ (+9,38%), η Ιντερτέκ (+6,71%) αντέδρασε μετά από τρεις πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες τέσσερις, ενώ τα Πλ. Κρήτης (+0,70%), παρά την αποκοπή μικτού μερίσματος 0,148 ευρώ, διατηρούν την επαφή τους με τα πολυετή υψηλά. Στις 24/8 η αποκοπή επιστροφής κεφαλαίου, ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή.

Τεχνικά και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, για τον Γενικό Δείκτη οι 747 μονάδες είναι κοντινή στήριξη, που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει το 737, ή το 730. Το 763 - 765 κοντινή αντίσταση με το 774 κύρια και "stop" στο ημερήσιο "short".

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,95%), κοντινή στήριξη η ζώνη του 1980 που κατοχύρωση μπορεί να δώσει και πάλι κίνηση στο 1950. Το 2007 - 2012 κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει το κύριο 2050 - 2055 επίπεδο που είναι και "stop" στο ημερήσιο "short".

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Παρακολουθούμε μία Αγορά που ουσιαστικά δεν υπάρχει, τηρώντας απλά στάση αναμονής χωρίς να ξέρουμε τι περιμένουμε" τονίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Οι τζίροι σε πολύ χαμηλές πτήσεις, με την Καλοκαιρινή ραστώνη να είναι απλά μία δικαιολογία, μιας και βλέπουμε σημαντικές κινήσεις στα υπόλοιπα Χρηματιστήρια.

Η απόδοση στο 10ετες ομόλογο συνεχίζει να κινείται πέριξ του 3,8%, πλησιάζοντας και πάλι τα επίπεδα που είχαμε βγει τελευταία φορά στις Αγορές, με ένα Χρηματιστήριο που έχει πάψει να το κοιτάει.
Σίγουρα το θέμα ΦΦΓΚΡΠ έχει τραυματίσει σημαντικά την Αγορά, παρόλα αυτά από μόνο του σαν δεδομένο δεν δικαιολογεί την απραξία.

Την Τρίτη έχουμε μία νέα εισαγωγή αυτή της CNL CAPITAL μετά από αρκετά χρόνια, που προφανώς ήταν μία απόφαση που πάρθηκε όχι γιατί είμαστε σε μία καλή φάση, αλλά λόγω του ότι έληγε ο χρόνος της.

Το κακό με την Ελληνική Αγορά είναι ότι δεν "βλέπει φως", σε μία Οικονομία που θα μπορούσε ήδη να έχει πάρει την ανιούσα, με τις επενδύσεις να είναι παγωμένες περιμένοντας κάποιο έναυσμα που δεν έρχεται.

Το "QE" "πήγε περίπατο" με τον Ντράγκι να το αποκλείει και επίσημα αυτή την φορά.

"Μένει να δούμε αν το υπόλοιπο του Καλοκαιριού μας επιφυλάσσει κάποια θετική, ή αρνητική έκπληξη, ή θα δώσουμε και πάλι ραντεβού με τον τζίρο μαζί με το άνοιγμα των σχολείων" αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο ο δείκτης Sensex (+0,42%) διασώθηκε από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο Nikkei (-0,74%).

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, μικρότερα για Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ασία, ο όγκος του Εξαγωγικού Εμπορίου της Κίνας αυξήθηκε ταχύτερα το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο όγκος των Εμπορευμάτων που μεταφέρθηκε από τους Σιδηροδρόμους, τα Αεροδρόμια, αλλά και τις Υδάτινες Διόδους μεταφοράς, καταγράφηκε στους 23,2 δισεκατομμύρια τόνους, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 6,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, στο 112,1 υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, από 112,3 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν, λίγο υψηλότερα όμως από τις 112 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στο 1,29, από 1,38 τον προηγούμενο μήνα και έναντι του 1,35 που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ ο δείκτης κλίματος στη βιομηχανία διαμορφώθηκε στο 5,8 τον Ιούλιο, από 6,9 τον Ιούνιο.

Το καταναλωτικό κλίμα παρέμεινε σταθερό στο -0,6.

Πάνω από το όριο του 2% παρέμεινε ο τιμάριθμος στη Γερμανία τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Αιτία, κατά κύριο λόγο, οι τιμές των Καυσίμων που σε ετησιοποιημένη βάση σημείωσαν άνοδο 6,6%, ακολουθούμενες από αυτές των Τροφίμων (2,6%) και των Υπηρεσιών (1,6%).

Εξαιρώντας πάντως τις τιμές των Καυσίμων και των Τροφίμων, ο πληθωρισμός (σ.σ. δομικός) βρίσκεται στο 1,4%, σύμφωνα με υπολογισμούς της Commerzbank.

Επιστροφή στο ΧΑ

Σε θετικό από σταθερό αναβάθμισε το outlook του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος η Moody's, εκτιμώντας ότι τα ρίσκα χρηματοδότησης και ενεργητικού των Ελληνικών Τραπεζών θα βελτιωθούν τους επόμενους 12 - 18 μήνες, εν μέσω βελτιούμενου αλλά ακόμη προβληματικού λειτουργικού περιβάλλοντος.

"Η μείωση της έκθεσης των Ελληνικών Τραπεζών στον ELA είναι πιστωτικά θετική, καθώς βελτιώνει τη ρευστότητα και το προφίλ χρηματοδότησης με χαμηλότερη εξάρτηση από την Κεντρική τράπεζα και μειωμένο κόστος", τονίζει η Moody’s σε ανάλυσή της.

Σημειώνει ότι μια σειρά από μέτρα βελτιώνουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη από την πλευρά των Καταθετών. Εκτιμά ωστόσο ότι θα απαιτηθούν επιπλέον περίπου 18 μήνες για την πλήρη άρση των "capital controls ".

Η Moody’s εκτιμά ότι η πιθανή άρση του "waiver" θα είναι διαχειρίσιμη για τις Ελληνικές Τράπεζες, γιατί πιθανότατα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσουν το όποιο ποσό επηρεαστεί μέσω της Διατραπεζικής Αγοράς με οριακά μεγαλύτερο κόστος.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης αν και υποχώρησε μέχρι τις 747,77 μονάδες (-0,49%), έδωσε μία πρώτη αντίδραση μέχρι τις 754,7 (+0,44%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 753,65 (+0,30%), μέσω των τελικών δημοπρασιών κινήθηκε προς το υψηλό των 758,31 (+0,92%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 758,18 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,90%.

Ο τζίρος στα άθλια επίπεδα των 17,4 εκατ., ενώ ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ απέσπασαν το 45% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο η Αεροπορία Αιγαίου, ενώ δεν "κοκκίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank, Grivalia, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή.

Κοντά στα υψηλά ημέρας και η τελική εικόνα με 68 ανοδικές μετοχές, έναντι 44 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 7%.

---ΧΠΑ

Ανοδικά ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν μικρή μείωση στο συμβόλαιο του δείκτη και σχετική αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (17.409 συμβόλαια).

Στα 7.499 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.505 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Αύγουστος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 250, 207 για τον Αύγουστο και 43 για τον Σεπτέμβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.996,75) κινήθηκε μεταξύ 1.980 και 2.009,5 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, αύξησε την υποτίμηση στο 0,65%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.627), Εθνική (8.146), Alpha Bank (868), Πειραιώς (1.099), ΔΕΗ (129), ΟΤΕ (187), Ελλάκτωρα (1.208), MIG (762), Ελ. Πετρέλαια (139), Τέρνα Ενεργειακή (115), Intralot (2.834).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 61.685, Eurobank 32.925, Εθνική 189.301, Alpha Bank 22.553, ΔΕΗ 15.482, ΑΔΜΗΕ 10.336, Πειραιώς 25.879.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

     Position Holder                             Name of Issuer                     NSP         Date

Lansdowne Partners (UK) LLP
PIRAEUS BANK S.A.
1,76%
2018-05-24
 
 
 
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
EUROBANK ERGASIAS S.A.
0,60%
2018-03-23
Marshall Wace LLP
PIRAEUS BANK S.A.
0,81%
2018-04-17
Oceanwood Capital ManagementLLP
 
NATIONAL BANK OF GREECE SA
 
0,70%
 
2018-01-10
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
 
PUBLIC POWER CORPORATION SA
 
1,21%
 
2018-07-23
 
Oceanwood Capital Management LLP
 
ALPHA BANK SA
 
0,90%
 
2018-07-13
 
Oasis Investments II Master Fund LTD
 
FOLLI FOLLIE S.A.
 
0,80%
 
2018-05-17
 
Oceanwood Capital Management LTD
 
EUROBANK ERGASIAS S.A.
.
 
0,57%
 
2018-07-11

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 16.902.629 τεμ., (από 16.877.339 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 91.642.914 τεμ. (91.642.914), Πειραιώς 16.919.069 τεμ. (16.938.731), ΔΕΗ 5.244.767 τεμ. (5.208.747), Eurobank 21.565.613 τεμ. (21.565.613), Folli Follie Group 1.397.946 τεμ. (1.397.946).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v