Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε ΒΒ+ η S&P

Η βελτίωση των προοπτικών, με το ΑΕΠ να εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο 2-2,5% την επόμενη διετία, αλλά και η εκτίμηση για μείωση της ανεργίας κάτω του 20% ως το 2019, λογικά θα ενισχύσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος.

Αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε ΒΒ+ η S&P

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου του ΟΤΕ σε ΒΒ+ από ΒΒ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, διατηρώντας θετικό outlook.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η αναβάθμιση έπεται της αναθεώρησης των εκτιμήσεων για το ρίσκο χώρας, που συνδέονται με τα βήματα που έχουν κάνει οι αρχές για τη χαλάρωση των capital controls, τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών και την προβλεψιμότητα των πολιτικών. 

Σύμφωνα με την S&P, η βελτίωση των προοπτικών, με το ΑΕΠ να εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο 2-2,5% την επόμενη διετία, αλλά και η εκτίμηση για μείωση της ανεργίας κάτω του 20% ως το 2019, λογικά θα ενισχύσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ελλάδα. 

To θετικό outlook στην αξιολόγηση αντανακλά το θετικό outlook για την Ελλάδα, που σημαίνει ότι εντός των επόμενων 12 μηνών ο οίκος ενδέχεται να αυξήσει εκ νέου την αξιολόγηση του ΟTE μετά από αντίστοιχη κίνηση στο rating της χώρας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v