Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Συνεχίζει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης

Ανοδική κίνηση αλλά με πισωγυρίσματα για την εγχώρια αγορά. Σχετικά αυξημένος ο όγκος συναλλαγών πριν από το triple witching στα παράγωγα. Τα μηνύματα από το Λονδίνο «διαβάζουν» οι επενδυτές εν αναμονή (και) της Moody's.

ΧΑ: Συνεχίζει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης

Σε ήπιο ανοδικό τέμπο οι αγορές από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Αθήνα. Συνεδρίαση με τρία μέτωπα η σημερινή, όπως από νωρίς ανέλυε ο Γιώργος Α. Σαββάκης, με την ετυμηγορία του οίκου Moody's να μπορεί -κατά την εκτίμησή μου- να αποβεί καθοριστική (κατ' αρχάς) για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Στις 12.437 μονάδες ο DAX, που όπως σημειώναμε χθες χρειάζεται αυξημένη προσοχή, με έμπειρο αναλυτή να εκτιμά πως «... ενδεχόμενη αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασης των 12.440-12.462 μον. (σενάριο πολύ πιθανό), αν στη συνέχεια ακολουθήσει παραβίαση του ΚΜΟ 30 ημερών ή χειρότερα των 12.163 μον., θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του...».

Στο πλαίσιο παρακολούθησης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, του DAX, συνεκτιμάται η παράμετρος των κρίσιμων εκλογών στη Βαυαρία, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Επίσης, λίγο νωρίτερα, στις 11-14 του μηνός, πραγματοποιείται η φθινοπωρινή σύνοδος του ΔΝΤ (στο Μπαλί/Ινδονησία), όπου πιθανότατα Λαγκάρντ - Τσακαλώτος θα συζητήσουν από συντάξεις μέχρι αποπληρωμή των οφειλών της χώρας μας προς το Ταμείο.

Η σημερινή συνεδρίαση θεωρείται, από πολλούς, ως η πρώτη από μία σειρά που θα κρίνουν τη στάση των επενδυτών και των traders, συνακόλουθα της διαμόρφωσης της τάσης.

Πρώτο βήμα σήμερα, με ζητούμενο ένα κλείσιμο υψηλότερα (τουλάχιστον) των 692 μονάδων. Στις 688 μονάδες νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης κατά 1,02% υψηλότερα, με τράπεζες και blue chips να... αναπτύσσονται εναρμονισμένα με τον ΔΤΡ κατά 1,49% στις 576 και τον FTSE25 κατά 1,09% στις 1.809 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος σε μάλλον ικανοποιητικά επίπεδα, περί τα 11 εκατ. στις 11:45, κατά τι υψηλότερα του μέσου εβδομαδιαίου όρου (των συνολικά 42,5 εκατ. μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση). Το 54% του τζίρου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, ποσοστό ενδεικτικό της επικέντρωσης των κινήσεων (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων παικτών. Κινήσεις που σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες γίνονται με το βλέμμα στα παράγωγα, στην αναδιάρθρωση του FTSE, στη δημοπρασία στα Παράγωγα (τριπλή λήξη) αλλά και εν αναμονή της αξιολόγησης του οίκου Moody's.

Από τις 25 μετοχές του δείκτη, μόλις 3+2 δεν ενισχύονται και συγκεκριμένα ΑΔΜΗΕ, Sarantis, Fourlis και ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ που δεν έχουν μεταβολή.

Μεγαλύτερη απόδοση για τους τίτλους των ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Αεροπορία Αιγαίου, ΤΙΤΑΝ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ κ.α. σε μία αρκετά ικανοποιητική ροή συναλλαγών (αγορών).

Στις 42/30 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τις μετοχές των ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΙΑΣΩ, J&P ΑΒΑΞ, ΕΛΧΑΛ, Attica Συμμετοχών με τη μεγαλύτερη απόδοση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v