Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά χωρίς... τζίρο το ΧΑ

Στις 940 μονάδες αναρριχήθηκε ο Γενικός Δείκτης, με τους αγοραστές να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο φινάλε. Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, επιλεκτικές τοποθετήσεις χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση.

Σε νέα υψηλά χωρίς... τζίρο το ΧΑ

Περισσότερες από δώδεκα φορές άλλαξε πρόσημο ο Γενικός Δείκτης, όμως στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης και όπως συνηθίζεται σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις, οι λίγοι αγοραστές έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους και με τις σημαντικές βοήθειες από τις τελικές δημοπρασίες που έκλεισαν οκτώ τίτλους του FTSE25 στο υψηλό ημέρας (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου) ο Δείκτης συμπλήρωσε και πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, κλείνοντας σε νέα υψηλά 61 μηνών (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 8/12/2014, 1035,08 μονάδες).

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η συνεχιζόμενη αδύναμη εικόνα στο Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλό, έστω και αυτή βελτιώθηκε με τις τελικές δημοπρασίες, οι επιλεκτικές τοποθετήσεις στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου στα χαμηλά ημέρας με θετικό πρόσημο διασώζονταν μόνο οι Ελ. Πετρέλαια (+1,07%), ΕΧΑΕ (+2,07%) και Μυτιληναίος (+2,28%), ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων 10 συνεδριάσεων) λόγω της αργίας στην Wall Street και η συνεχιζόμενη προσπάθεια ανεύρεσης τίτλων που έχουν “μείνει πίσω” από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Όλα τα παραπάνω με την επιφυλακτική εικόνα να δείχνει κρατούσα, με μικρά ανοδικά διαλείμματα, όσον αφορά τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ σταθεροποιητικά παραμένουν τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων (στο 1,414% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκίνησε με αργία στη Wall Street (Martin Luther King Day) και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την προγραμματισμένη αξιολόγηση του Οίκου Fitch για το Ελληνικό αξιόχρεο, την πρώτη για το 2020.

Το ενδιαφέρον και στην απόφαση της ΕΚΤ για το σχέδιο “Ηρακλής”.

Σύμφωνα με Αναλυτές, στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή του ΟΠΑΠ (+0,09%) καθώς σήμερα ξεκινάει η περίοδος διαμόρφωσης της σταθμισμένης τιμής για την επανεπένδυση του μερίσματος.

Ξεκινώντας και σήμερα από τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές και τα δύο πρόσημο, για πολλοστή συνεδρίαση, άλλαξαν οι τίτλοι των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών.

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινούμενος μεταξύ 877,93 (-0,19%) και 885,23 μονάδων (+0,64%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 883,43 (+0,43%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 887,97 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,95%.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης έχει γυρίσει σε ημερήσιο “long” με “stop” στις 851 μονάδες. Η πρώτη αντίσταση στην ζώνη 883 – 889 και η αμέσως επόμενη στις 900 και 931 μονάδες. Η πρώτη στήριξη στις 869 μονάδες.

Μένοντας στον κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, “ψαλίδι’ στο προσωπικό κατά 2.500 Άτομα ετοιμάζουν οι Τράπεζες για το 2020, με τα νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που θα τρέξουν έως το τέλος του έτους. Οι εν λόγω αποχωρήσεις είναι ανεξάρτητες από τη μείωση του προσωπικού, η οποία θα προέλθει (σε Eurobank και Αlpha Βank) από τη μεταφορά αθροιστικά 1300 Υπαλλήλων στις Εταιρείες Διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων”.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “έτοιμη να βγει στις Αγορές, με έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) εμφανίζεται η Alpha Bank, καθώς το Σχήμα Αναδόχων έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη προεργασία, περιμένοντας την Τράπεζα να αποφασίσει για τον χρόνο της έκδοσης. Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan, HSBC και Royal Bank of Scotland έχουν ολοκληρώσει το premarketing και σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγούνται η έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης να διενεργηθεί ως τις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να μη συμπέσει με τις μεγάλες εκδόσεις Κρατικού χρέους, που λαμβάνουν χώρα, παραδοσιακά, τον δεύτερο μήνα του έτους”.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου, “Κομισιόν, ESM και ΕΚΤ συμφωνούν ότι παραμένει πρόβλημα για την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας η διαχείριση των ‘κόκκινων’ δανείων και αναμένεται να αυξήσουν τις πιέσεις προς την Ελληνική Πλευρά στον επερχόμενο έλεγχο των Θεσμών, που ξεκινά την Τετάρτη στην Αθήνα”.

Από την άλλη και σύμφωνα με την τελευταία κατάσταση της Επ. Κεφαλαιαγοράς, η Oceanwood εμφανίζεται να έχει μειώσει την καθαρή αρνητική θέση της στην Εθνική στο 1,27%, από 1,33%.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου η τελική εικόνα είναι καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ΔΕΗ (-0,66%), ΕΥΔΑΠ (-0,13%), Lamda Development (-0,36%), Motor Oil (-0,10%), TITC (-0,21%), Fourlis (-1,03%), Τέρνα Ενεργειακή (-0,12%) και αμετάβλητος ο τίτλος του ΟΤΕ.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ, Κολώνα, “σε κομβικό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής, για τη συμφωνία των αντιμονοπωλιακών μέτρων που αφορούν στον περιορισμό της μονοπωλιακής θέσης της ΔΕΗ, στη Λιγνιτική παραγωγή Ρεύματος. Πηγές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκαναν γνωστό ότι αυτές τις μέρες τα αρμόδια κλιμάκια των Θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα κι έχουν σειρά επαφών με Στελέχη του ΥΠΕΝ, ενώ συνάντηση μαζί τους δεν αποκλείεται να έχει την ερχόμενη Πέμπτη και ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης”.

Ο τίτλος της ΔΕΗ (-0,66%), έδειξε να συνεχίζει την αργή πλαγιολισθητική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 4,35 ευρώ (κλείσιμο 2/1) και από τα πρόσφατα υψηλά 31 μηνών. Σημαντική η στήριξη στα 4,12 ευρώ (ημερήσιο “stop long”), ενώ σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών, οι πρώτες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 4,36, 4,50 και 4,94 ευρώ.

Σε πλαγιολισθητικό κανάλι από τα 8,80 ευρώ (κλείσιμο 7/1) και ο τίτλος της Lamda Development (-0,36%). Ισχυροποιημένη η πρώτη αντίσταση στα 8,85 – 9,00 ευρώ. Το ημερήσιο “stop long” στα 8,27 ευρώ.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Μυτιληναίος (+2,28%), που συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και δύο κλεισίματα υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 10,00 ευρώ.

Ο τίτλος είναι σε ημερήσιο “long” με “stop” τα 9,66 ευρώ και επόμενη αντίσταση στα 10,73 και 11,43 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 9,81 ευρώ. Η μετοχή σε υψηλά 5μηνου.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, η επικείμενη “αλλαγή σελίδας” φαίνεται να “συγκινεί” κάποια λίγα χαρτοφυλάκια στην Pasal (+17,50%), ο τίτλος της οποίας έχει να “δει” αρνητικό κλείσιμο από τις 13/1, έστω και αν είναι επί θύραις reverse split (1 νέα για κάθε οκτώ παλιές), αλλά και Α.Μ.Κ., μετά το reverse split, έως 10 εκατ. με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών Μετόχων και αυτό αυξάνει το ενδιαφέρον.

Από τις 13/1 έχει να “δει” αρνητικό πρόσημο η Μινέρβα (+6,2%, που σήμερα ανέβασε συναλλαγές) και ο τίτλος της Χαϊδεμένος (+5,26%, αλλά θα ήθελε πιο “σφιχτό bid”), ενώ οι φήμες για επικείμενη δημόσια πρόταση από τον βασικό Μέτοχο, συνεχίζουν να δίνουν “καύσιμα” ανόδου στην Καράτζης (+8,43%).

Ουσιαστικά τώρα ξεκίνησε η μετοχή της Doppler (+19,61%), που δείχνει να έχει επιβιβαστεί σε “ανελκυστήρα πολυώροφου κτιρίου”, ενώ αν στο β΄ εξάμηνο επαναληφθεί η καθαρή κερδοφορία του α΄ εξαμήνου, θα είναι από τις ελάχιστες μετοχές στο Χ.Α., που θα διαπραγματεύονται με μονοψήφιο p/e (!)

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Logismo (+7,44%), αλλά θα ήθελε πιο πειστικό “bid”, με κλείσιμο υψηλότερα των 2,32 ευρώ αλλάζει, τεχνικά, επίπεδο η Mediterra (+3,81%), ενώ επιστροφή αγοραστών σημειώθηκε σε Intralot (+5,13%), MIG (+1,31%) και Cenergy (+0,82%).

“Ντουμπλάρισαν” τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Trastor (+4,76%) και ΕΚΤΕΡ (+1,57%), τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Κορδέλλου (+5,24%) και Ελγέκα (+6,97%), “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για την Παϊρης (+0,45%) ενώ η ΚΛΜ (0%), για να δείξει κάτι σημαντικά καλύτερο, θα χρειαστεί να υπερκεράσει την ζώνη 0,88 – 0,95 ευρώ.

Διόρθωση από τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά για την Autohellas (-2,27%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Fieratex (-3,03%), τέσσερις για την Αλουμύλ (-3,57%), σε πλαγιολισθητική κίνηση Άβακας (-2,53%) και Newsphone (-1,75%), ενώ επιμένει ο πωλητής στην Epsilon Net (-5,93%).

Η συνεχιζόμενη αργή αναρρίχηση, δεν μπορεί να αλλάξει το τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών.

Έτσι, παρά το “πενταρέ” ανοδικών συνεδριάσεων που συμπλήρωσε ο Γενικός Δείκτης και το κλείσιμο υψηλότερα των 938 μονάδων, παραμένουν οι πρώτες αντιστάσεις στις 945 - 950 μονάδες και οι πρώτες στηρίξεις στις 922 και 904 μονάδες (ημερήσιο “stop long”).

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η επόμενη αντίσταση στις 2375 μονάδες και οι πρώτες στηρίξεις στις 2274 και 2255 μονάδες (ημερήσιο “stop long”).

Τι λένε οι Αναλυτές

“Η Εγχώρια Αγορά είναι σε διάθεση συσσώρευσης, με επιλεκτικές τοποθετήσεις και κινήσεις ‘rotation’ από τους Επενδυτές. Η απόφαση της ΕΚΤ για το σχέδιο ‘Ηρακλής’, η αξιολόγηση της Fitch και τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο των Εταιρειών στις ΗΠΑ, είναι τα σημαντικότερα θέματα για την εβδομάδα που ξεκίνησε και θα απασχολήσουν τους Επενδυτές του Χ.Α.”, εκτιμά η Beta Sec.

“Στην εβδομάδα που ξεκίνησε, αναμένεται η εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας στην ψηφοφορία της 22/1, ενώ την Παρασκευή αναμένεται ο ‘χρησμός’ της Fitch, σε σχέση με το αξιόχρεο της Ελληνικής Οικονομίας. Ενδιάμεσα, η Jumbo θα αποκόψει μικτό μέρισμα 0,282 ευρώ /μετχ. μετά την έγκριση από τη γ.σ. Η τεχνική εικόνα της Αγοράς αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, σε σχέση με την κίνηση του ΓΔ, ενόσω συντηρείται συναλλακτική υποτονικότητα”, αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Μικρά ανοδικά βήματα πραγματοποιεί ο ΓΔ κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Η εβδομάδα που ξεκίνησε περιλαμβάνει την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και την αξιολόγηση από την Fitch την Παρασκευή. Στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα, οι Επενδυτές θα επικεντρωθούν στα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, η Χρηματιστηριακή Αγορά των οποίων είναι σήμερα κλειστή. Για τον ΓΔ παραμένουμε σταθερά θετικοί, αλλά δεν αποκλείουμε διορθώσεις τιμών. Σημειώνουμε ότι ο Τραπεζικός δείκτης βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο, καθώς στην περιοχή των 880 με 920 μονάδων, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικοί όγκοι συναλλαγών”, σημειώνει η Leon Depolas Sec.

Ο ΓΔ, έχοντας κατοχυρώσει τις 900 μονάδες, έχει ανοίξει πλέον τον δρόμο για την ζώνη των 1000 - 1040 μονάδων, ενώ βλέπουμε ότι εξελίσσεται κίνηση και στον ftsem μετά από αρκετούς μήνες. Ο τζίρος κυμαίνεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με τις κινήσεις να εναλλάσσονται μέρα με την μέρα στους τίτλους”, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Η Αγορά διψά για επιχειρηματικά νέα, γεγονός που μπορεί να της προσδώσει το “νεύρο” που της λείπει.

Η μείωση του φόρου στα μερίσματα, “ανοίγει την όρεξη” στις Εισηγμένες που μπορούν να διαθέσουν χρήματα να το κάνουν, κάτι που συντηρεί το ενδιαφέρον στις Εταιρείες με ταμείο.

Μεσοπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα, μιας και παραμένουμε αισιόδοξοι, ψάχνοντας να δούμε τα νέα δεδομένα για τον Τραπεζικό κλάδο, που είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Από την άλλη τρίμηνο με τρίμηνο παρακολουθούμε την αύξηση του ΑΕΠ, που παίζει σημαντικό ρόλο στην Οικονομία, ενώ αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν και οι αναβαθμίσεις από τους Οίκους, με την Κυβέρνηση να συνεχίζει την έκδοση νέων ομολόγων.

“Το 2020 έχει μπει για τα καλά, με μία ολόκληρη Οικονομία να περιμένει τις εξελίξεις σε σχέση με το Ελληνικό”, σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Συγκριτικό πλεονέκτημα για τους αγοραστές, δείχνει η σημερινή τελική εικόνα, για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, αργία στο NYSE.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, οριακές απώλειες για το Ευρώ.

Μικρά κέρδη για Χρυσό και Ασήμι, προς τα $8650 υποχωρεί το Bitcoin.

Κατά 0,2% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ήταν 0,1% υψηλότερα.

Η Bundesbank εκτιμά ότι η Γερμανική Οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,6% πέρυσι, τον μικρότερο ρυθμό από το 2013, όταν η Ευρωζώνη είχε μόλις αρχίσει να αναρρώνει από την κρίση χρέους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τελευταία έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook) αναμένει ότι η Παγκόσμια ανάπτυξη θα αυξηθεί μέτρια, από 2,9% το 2019, στο 3,3% το 2020 και στο 3,4% το 2021. Στην πρόβλεψη του Οκτωβρίου εκτιμούσε ότι η Παγκόσμια ανάπτυξη θα “τρέξει” με 3% το 2019 και 3,4% το 2020.

Στις Ανεπτυγμένες Οικονομίες, η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρώς από 1,7% το 2019, στο 1,6% το 2020 και 2021.

Για τις Αναδυόμενες και Αναπτυσσόμενες Οικονομίες, προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα ανέβει από 3,7% το 2019, στο 4,4% το 2020 και στο 4,6% το 2021, αναθεωρώντας καθοδικά την εκτίμηση για όλες τις χρονιές.

Για την Κίνα, αναθεωρεί ανοδικά την πρόβλεψη κατά 0,2%, στο 6% το 2020, καθώς ωφελείται από την εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνολικά, τα ρίσκα για την Παγκόσμια Οικονομία παραμένουν καθοδικά, παρά τα καλά νέα από το Εμπόριο και το “Brexit”. Νέες εντάσεις θα μπορούσαν να προκύψουν ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ, όσον αφορά το Εμπόριο.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 932,14 (-0,22%) και 938,68 μονάδων (+0,48%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 937,37 (+0,34%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίασε σε νέα υψηλά και πιο συγκεκριμένα στις 940,2 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,64%.

Ο τζίρος περιορίστηκε στα 54,8 εκατ., από τα οποία τα 5,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ), ενώ ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛ απασχόλησαν το 55% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε ο Fourlis και στο υψηλό οι Εθνική, Eurobank, Jumbo, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Σαράντης.

Ικανοποιητική, αν και θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, η τελική εικόνα με 70 ανοδικές μετοχές, έναντι 50 πτωτικών, ενώ 12 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα των πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

---ΧΠΑ

Ανοδικά ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να υποχωρούν σημαντικά στο συμβόλαιο του δείκτη και να σημειώνουν ευδιάκριτη αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (12.460 συμβόλαια).

Στα 10.536 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 9.396 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 369, 358 για τον Φεβρουάριο και 11 για τον Μάρτιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.348) κινήθηκε μεταξύ 2.327 και 2.350 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (8.000 ΔΕΗ, 9.000 Ελλάκτωρ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.238), Alpha Bank (1.502), Πειραιώς (940), ΔΕΗ (408), Ελλάκτωρα (1.072), Μυτιληναίο (639), MIG (1.377), Cenergy (355), Εθνική (1.646), ΑΔΜΗΕ (157), ΟΠΑΠ (165), Viohalco (205), ΕΥΔΑΠ (245), ΓΕΚ (132), Ελ. Πετρέλαια (111), Ιντρακόμ (304), Intralot (477), Jumbo (165).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 49.991, Alpha Bank 43.059, MIG 85.068, Εθνική 41.755, ΔΕΗ 13.919, Ελλάκτωρα 26.677, Μυτιληναίο 13.778, Πειραιώς 32.348.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                                  Name of Issuer                   NSP            Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,98%

2020-01-07

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,10%

2019-11-29

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,75%

2019-09-24

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,27%

2020-01-17

 

 

 

 

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 42.901.785 τεμ., (από 42.901.785 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 20.589.502 τεμ. (21.523.470), ΔΕΗ 6.097.753 τεμ. (6.097.753), Eurobank 66.583.172 τεμ. (66.071.172), ΟΠΑΠ 1.369.607 τεμ. (1.369.607), Εθνική 20.335.364 (20.718.916) MIG 1.659.474 (1.659.474) Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v