Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επανέρχονται οι πωλητές στις τράπεζες

Συγκρατημένη κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη, υπό το βάρος της νέας πτώσης 30% στον τίτλο της Πειραιώς. Απώλειες και τζίρος στην Εθνική, επιμένει υψηλότερα η Eurobank. Κέρδη για Mytilineos, Τιτάν, Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Επανέρχονται οι πωλητές στις τράπεζες

Με απώλειες τα ευρωπαϊκά, στο «κόκκινο» τα futures στη Wall Street.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι πωλητές έχουν επανέλθει μετά από ένα σύντομο διάστημα ανοδικής διόρθωσης.

Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα, με τον DAX στις 15.230 (-0,88%) και τα futures του S&P500 από 0,46% χαμηλότερα και τις 4.136 μονάδες.

Στον διορθωτικό ρυθμό των διεθνών, το χρηματιστήριό μας ακολουθεί χαμηλότερα, έχοντας άλλωστε από χθες ισχυρότερη πτωτική δυναμική σε σχέση με τα ευρωπαϊκά.

Στις 870 μονάδες ο ΓΔ, σε εύρος 883,09-869,80, με διάστημα (11:00-12:30) που δόθηκε η δυνατότητα σε παίκτες και επενδυτές να ρευστοποιήσουν θέσεις τους, με την αγορά σε θετικό έδαφος.

Συναλλαγές περισσότερες, αναλογικά με χθες, στη διόρθωση μετοχών του δείκτη με την αγορά να εισέρχεται -από αύριο- στην τελική φάση της αμκ της Πειραιώς. Σε σχετικά θέματα (Χρήστου Κίτσιου-Αναστασίας Παπαϊωάννου) αναλύονται βασικά και λεπτομέρειες της διαδικασίας, η στάση των funds, ο ρόλος του Paulson κ.α., με το «βιβλίο» να κλείνει την Παρασκευή.

Πιθανότατα σε αυτές τις συνεδριάσεις ισχυρά επενδυτικά χαρτοφυλάκια, θεσμικά και διαχειριστές, θα επιδιώξουν να αντλήσουν ρευστότητα από το σύστημα, προκειμένου να (υπο)στηρίξουν το εγχείρημα της αμκ. Συνεπώς, με τις διεθνείς αγορές σε βραχύβια διόρθωση στην ελληνική, πιθανότατα θα δούμε χαμηλότερες τιμές για μετοχές/εισηγμένες επιλογές των funds και των θεσμικών.

Σε αυτή τη διαδικασία αποδίδουν χρηματιστές την εικόνα της αγοράς, τις πωλήσεις που έχουν ενεργοποιηθεί σε πολλά χαρτιά του δείκτη, και δη στα τραπεζικά.

Σημαντική αύξηση της συναλλακτικότητας για τη μετοχή της Εθνικής. Προσφορά έως τα 2,491 ευρώ με περισσότερα από 5,5 εκατ. τίτλους.

Γι' αυτό επικεντρώνουμε στην ΕΤΕ, με το διάγραμμα να «δείχνει» στήριξη στα 2,48 ευρώ, stop για short στα 2,57 και για long στα 2,42 ευρώ.

Με πωλητές στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη και με εξαιρέσεις -από την πλευρά των αγοραστών- για Eurobank (0,7486), Viohalco (4,525), Mytilineos (14,52), ΕΥΔΑΠ (8,53), ΤΙΤΑΝ (16,26), Motor Oil (13,30).

Στις 45/62 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με επιλεγμένα mid caps να κινούνται κόντρα στη διόρθωση.

Συγκεκριμένα, με αγοραστές σε Cenergy, Attica Bank, Ελτον, Intracom, Quest, Autohellas και Πλαίσιο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v