Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Σε κίνδυνο οι 1.400 μονάδες του ΓΔ

Διευρύνονται οι απώλειες στο χρηματιστήριο. Μεγαλύτερες πιέσεις για Coca Cola, Ελλάκτωρ, απώλειες για τις τράπεζες. Διασώζονται OTE, Cenergy και Τέρνα Ενεργειακή. Στο κόκκινο και τα mid caps. Περιορισμένος ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Σε κίνδυνο οι 1.400 μονάδες του ΓΔ

Σε μικτά πρόσημα έχουν γυρίσει οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, έχοντας απομακρυνθεί από τα πρωινά υψηλά, ενώ περισσότερες πρωτοβουλίες αναπτύσσουν οι “sellers” στην Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινείται στο «βαθύ κόκκινο» και να δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 1.410 μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα και λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 1.423,72 (+0,10%) και 1.406,78 μονάδων (-1,09%), ενώ ο τζίρος, σαφώς μειωμένος, φθάνει στα 46,5 εκατ., από τα οποία τα 4,8 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΕΥΡΩΒ, ΤΕΝΕΡΓ, ΛΑΜΔΑ).

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και από το σύνολο των τίτλων του FTSE25, με θετική μεταβολή διασώζονται μόνο οι ΟΤΕ (+1,17%), CENER (+0,56%) και ΤΕΝΕΡΓ (+0,78%).

Από την πλευρά των τίτλων που υποχωρούν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΕΕΕ (-2,98%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-3,80%) και ΛΑΜΔΑ (-2,22%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας ακολουθούν οι ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔEΗ, ΕΥΔΑΠ, ΚΟΥΕΣ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ και ΟΠΑΠ.

Δεν είναι καλύτερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα οι πτωτικές μετοχές (81) να είναι περίπου τριπλάσιες των ανοδικών (31), ενώ 17 τίτλοι καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Οι μάλλον απρόσμενες πιέσεις έχουν ανεβάσει τις συναλλαγές στην Αγορά Παραγώγων, όπου έχουν διακινηθεί 517 συμβόλαια, λήξης 19/4, για τον FTSE25 και 51 συμβόλαια, λήξης 21/6, για τον ΔΤΡ.

Απόλυτη προσοχή θα χρειαστεί το υπόλοιπο της συνεδρίασης και ιδιαίτερα αν ο Δείκτης προσεγγίσει το τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων, καθώς από εκεί και χαμηλότερα θα ενεργοποιηθούν και κινήσεις “stop loss”, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v