Οι τράπεζες παραμένουν ο "αδύναμος κρίκος"

Εσπευσμένες πωλήσεις σε Eurobank, Πειραιώς και Κύπρου και Εθνική οδηγούν την αγορά μέχρι και τις 1.678 μονάδες. Πιέσεις στις αναδυόμενες λόγω αποχώρησης ξένων διαχειριστών, παρασέρνουν και τον Γ.Δ. έως 1,4% χαμηλότερα.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε άτακτη φυγή τρέπονται ξένοι διαχειριστές από τις αναδυόμενες αγορές, παρασύροντας μέχρι και 1,4% χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη στο ΧΑ.

Για ακόμη μια φορά, εσπευσμένες πωλήσεις σε Eurobank, Πειραιώς και Κύπρου οδηγούν την αγορά μέχρι και τις 1.678 μονάδες.

Βραχυπρόθεσμη περιοχή στήριξης που έχει δώσει μια – δυο αντιδράσεις τελευταία.

Ωστόσο, θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε πως την ίδια ώρα, οι περισσότερες από τις αναδυόμενες αγορές της περιοχής υποχωρούσαν χαμηλότερα.

Κατά 0,82% ο RTS στη Μόσχα, κατά 0,7% ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Πράγας, κατά 3,52% ο Wig 20 στη Βαρσοβία ενώ πιέσεις ασκούνταν και σε μετοχές αυστριακών και κυπριακών εταιριών.

Ο DΑΧ στη Φρανκφούρτη κυμαίνονταν μέχρι 0,99% υψηλότερα ενώ στην Αθήνα επανέρχονταν ανησυχίες από την …εκτός προγράμματος, για αυτή τη φάση της αγοράς, κατοχύρωση θέσεων σε Eurobank, Πειραιώς και Κύπρου. Έως 2,5% χαμηλότερα υποχωρεί η Εθνική.

Λιγο χαμηλότερα παρέπεμπαν τα συμβόλαια παραγώγων για Dow Jones και S&P 500, με το στοίχημα στη Wall να παίζεται στο αν θα μπορέσει να συντηρηθεί η ανοδική αντίδραση ή θα διορθώσει ο Dow και πάλι χαμηλότερα των 8.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v