Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη για τη 2η θέση στις κεφαλαιοποιήσεις του ΧΑ

Παραμένει υποστηρικτικό το διεθνές περιβάλλον, η προσοχή των διεθνών αγορών στα αποτελέσματα των Citigroup, Bank of America, General Electric. Μάχη για τη δεύτερη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ΧΑ από Coca Cola, OTE, ΟΠΑΠ.

Ανοδικό ξεκίνημα και βλέπουμε, θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του προσυνεδριακού σχολίου, με τη Σοφοκλέους να διεκδικεί την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη και την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τραπεζικό δείκτη.

Το διεθνές κλίμα παραμένει υποστηρικτικό και αυτό το επιβεβαίωσε τόσο το χθεσινοβραδινό κλείσιμο της Wall Street όσο και το θετικό πρόσημο σήμερα για τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια και για τα futures των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Πλούσια η ατζέντα των αναμενόμενων εισαγόμενων ειδήσεων, με το σύνολο των διεθνών αγορών προσηλωμένο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αναμένονται οι ενάρξεις κατασκευών κατοικιών, αλλά και τα αποτελέσματα β’ τριμήνου από Sweed Bank, General Electric, Citigroup και Bank of America.

Επιστρέφοντας στη Σοφοκλέους, ασφαλώς αναμένεται με ενδιαφέρον η σημερινή συμπεριφορά του τίτλου της Εθνικής, καθώς χθες έληξε η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων σε Εθνική και Γενική.

Εξίσου ενδιαφέρουσα δείχνει η μάχη για τη δεύτερη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ΧΑ, καθώς την πρώτη θέση μακράν πλέον την κατέχει η Εθνική, ενώ σχετικός συνωστισμός παρατηρείται στις επόμενες θέσεις. Ετσι, με βραχεία κεφαλή η Coca Cola προηγείται του ΟΤΕ, ο οποίος επίσης με βραχεία κεφαλή προηγείται του ΟΠΑΠ.

Αν η άνοδος συνεχίσει τον τραπεζοκεντρικό της χαρακτήρα, επόμενες αντιστάσεις για τον τραπεζικό δείκτη στις 2.670 και 2.854 μονάδες.

Επίσης, όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, κίνηση υψηλότερα των 2.225 μονάδων θα ανεβάσει στροφές στην τάση, καθώς πιθανότατα θα ενεργοποιήσει κινήσεις stop-loss από όσους διατηρούν short θέσεις, με επόμενη αντίσταση στη ζώνη 2.240-2.250 μονάδων.

Ενδιαφέροντα δείχνουν και τα επιμέρους διαγράμματα των δεικτοβαρών τίτλων. Ξεκινώντας από τον ΟΠΑΠ που συνεχίζει να πιέζεται ασφυκτικά και ο οποίος έχασε την στήριξη των 16,5 ευρώ, επόμενη στήριξη οριοθετείται στη ζώνη 15-14,6 ευρώ. Οσον αφορά τον τίτλο της Εθνικής και σύμφωνα με την Fortius Finance, η ανοδική διάσπαση των 18,28 ευρώ δημιουργεί προϋποθέσεις προσέγγισης των 19,4 ευρώ, με τελικό στόχο τα 23 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά τον FTSE 20, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερο των 1.159 μονάδων, κίνηση που γυρίζει σε θετική τη βραχυπρόθεσμη τάση, με την αμέσως επόμενη στήριξη να οριοθετείται στις 1.174 μονάδες. Αντίθετα, pull back χαμηλότερα των 1.066 μονάδων, πιθανόν να επαναφέρει τις τεχνικές ανησυχίες.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι όλα αυτά αφορούν τράπεζες και λίγες ακόμα μετοχές του 20άρη, αφού το ενδιαφέρον επιμένει επιδεικτικά να μην κατεβαίνει σε μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v