Ρευστοποιήσεις κερδών εν αναμονή αποτελεσμάτων

Συνεχίζεται η κατοχύρωση υπεραξιών με τους βασικούς δείκτες να διορθώνουν λογικά μέχρι και 0,6% χαμηλότερα. Στα επίπεδα των €22,6 η ΕΤΕ, αντιδρά ανοδικά το ΤΤ. Στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών-καθοδικών.

Μέχρι τις 2.453 μονάδες έφθασε η διόρθωση της αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται αρμονικά και τον Ftse20 έως τις 1.300, 6 μονάδες. Κίνηση, που πραγματοποιήθηκε με 18-19 εκατ. ευρώ, από τα οποία 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ υψηλός τζίρος έγινε σε ΟΠΑΠ, AlphaBank, MPB, Πειραιώς, , ΔΕΗ κ.α από αυτή την κατηγορία.

Σταδιακά βασικοί δείκτες και μετοχές κέρδισαν μερικούς πόντους από τα τοπικά χαμηλά, με την Εθνική να αντιδρά από τα 22,62 προς τα 22,79 ευρώ με τους πωλητές να βρίσκουν σχετικά καλές τιμές για να κατοχυρώσουν θέσεις-υπεραξίες.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές του 20άρη, ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιδρά στα 5,48 ευρώ. Φυσιολογική και αναμενόμενη η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς με ΄΄αφομοίωση΄΄ των νέων υψηλών, με κατοχύρωση θέσεων και αναδιάταξη δυνάμεων.

Πρακτικά οι μόνοι, που μέχρι τώρα χάνουν στην… παρτίδα, είναι όσοι τοποθετήθηκαν στα υψηλά της χθεσινής συνεδρίασης προσβλέποντας σε άμεση υπεραντίδραση του ΧΑ αψηφώντας το ενδεχόμενο μίας ενδιάμεσης διόρθωσης.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες μετρούν μέχρι τώρα απώλειες της τάξεως του 2-4% και ζητούμενη κατά την εκτίμηση τους είναι η αντίδραση των βασικών δεικτών μέχρι και το κλείσιμο της μεθαυριανής συνεδρίασης. Κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί κυρίως από όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα και στο χρονικό όριο του Τ συν 3 από τη στιγμή, που οι ενδιάμεσες διορθώσεις θα πρέπει να θεωρούνται μέρος του παιχνιδιού.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών διαμορφώνεται στο 1 προς 2 με περισσότερες από 70 μετοχές να υποχωρούν. Στην πλειονότητα τους με μέτριες συναλλαγές, που ωστόσο είναι ενδεικτικές του κλίματος που διαμορφώθηκε από το μέσον και μετά της χθεσινής συνεδρίασης. Αγροτική Ασφαλιστική. Βωβός, ΑΝΕΚ, Lavipharm είναι ενδεικτικές περιπτώσεις από τις λίγες μετοχές, που αντιδρούν μέχρι τώρα ανοδικά.

Ζητούμενη για τη συνέχεια η διασφάλιση για τον Ftse 20 της ανθεκτικότητας της χαμηλότερης ΄΄διπλής κορυφής΄΄ των 1.271 μονάδων θεωρώντας ως επικρατέστερο σενάριο για αυτές τις μέρες την ολοκλήρωση της ανοδικής κίνησης στην χθεσινή κορυφή των 1.350 μονάδων.

Κορυφή, που εκ των πραγμάτων και μέχρι νεοτέρας θα πρέπει να θεωρείται σημείο αναφοράς και ασθενής αντίσταση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v