ΧΑ: Στις 2.050 η πρώτη διερεύνηση προθέσεων

Στάση αναμονής και περιορισμένης έκτασης αγορές σε Εθνική, Eurobank φέρνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών προς τις 2.050 μονάδες. Θετικά κινούνται Alpha Bank, CCH, MIG, OTE.

Στάση αναμονής τηρούν οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες με τα νεότερα από τη Μαδρίτη να καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την διακύμανση βασικών δεικτών, μετοχών.

Στα πρώτα 45-50 λεπτά της συνεδρίασης τόσο η διακύμανση βασικών δεικτών όσο η αξία των συναλλαγών παραπέμπουν σε αναγνωριστικού χαρακτήρα κινήσεις.

Με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί μεν αρχικά αλλά να κρατά τις 2.000, σημειώνοντας χαμηλό στις 2.009 μονάδες τον FTSE 20 να διορθώνει έως τις 993 μονάδες με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 16 εκατ. ευρώ από τα οποία τα περίπου έξη έχουν γίνει στη μετοχή της Εθνικής.

Στην Εθνική Τράπεζα με γνώμονα το αρχικό χαμηλό των 13,43 ευρώ μένει να φανεί στη συνέχεια εάν θα επιβεβαιωθεί η…πρόχειρη στήριξη λίγο υψηλότερα των 13 ευρώ μέχρις ότου αποσαφηνισθούν οι επόμενες κινήσεις της ελληνικής πλευράς.

Μέχρι τώρα ο κλαδικός δείκτης κρατά τις 2.130 μονάδες, παρά το ότι στην πλειονότητα των μετοχών υπερισχύουν οι πωλητές.

Στα 6,59 ευρώ η Eurobank, στα 6,53 ευρώ η Alpha Bank, στα 6,31 ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Τραπεζα Κυπρου κυμαίνεται στα 4,86 ευρώ, η Marfin Popular στα 2,02 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές με απώλειες προς τα 1,32 ευρώ σημειώνονται μέχρι τώρα για τη μετοχή της Proton Bank, ενώ η Alapis παραμένει οριακά χαμηλότερα των 0,40 ευρώ. Στα 19,93 ευρώ η CCH, και σήμερα από τις… εξαιρέσεις του 20άρη, με τον Μυτιληναίο στα 5,26 και τον Ελλάκτορα στα 4,13 ευρώ. Χαμηλότερα όμως διαμορφώνεται η τιμή και των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ με τον ΟΤΕ να κρατά τα 8,89 ευρώ.

Μετοχή κλειδί η Εθνική, είναι η πρώτη όπου επιχειρήθηκε μία προσπάθεια να ανέβει λίγο ο πήχης με τους αγοραστές να φτάνουν έως τα 13,72 ευρώ αλλά με την κρίσιμη- τεχνικά- περιοχή αρκετά υψηλότερα.

Η μέχρι τώρα ροή πληροφοριών φαίνεται πως δεν είναι ικανή να μεταβάλλει την στάση των βραχυπρόθεσμων, οι οποίοι συνεχίζουν την συντήρηση των θέσεων τους λίγο ως πολύ στα τρέχοντα επίπεδα.

Με την Eurobank να είναι η δεύτερη του κλάδου, που θα επιχειρηθεί να ανέβει ο FTSE 20 προς τις 1.004 μονάδες δεν αποκλείεται στη συνέχεια να υπάρξει αντίδραση προς την περιοχή των 2.040 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Στα 1,59 ευρώ η μετοχή του Marfin Investment Group- μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Chipita- ενώ κερδισμένος εμφανίζεται και ο Βωβός καθώς (ξανά)τρέχουν εξελίξεις από το θέμα του γηπέδου.

Σχετική κινητικότητα στα περισσότερα "μέτωπα" με την αντίδραση της Βιοχάλκο να ενδέχεται να αποτελεί προοίμιο κάποιας κίνησης από την πλευρά των ισχυρών της αγοράς, κάτι που παρατηρήθηκε και εχθές προηγήθηκε μάλιστα ως σηματωρός της γνωστοποίησης της "επιστολής Παπακωνσταντίνου".

Οσοι παρακολούθησαν προσεκτικότερα τι προηγήθηκε του χθεσινού "γυρίσματος", τις μη τραπεζικές μετοχές που πρώτες έδωσαν το "σήμα" για να ακολουθήσουν οι Εθνική και λοιπές δυνάμεις του κλάδου.

Προς τις 2.040 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με την φορά να ισχυροποιείται στην περίπτωση υπέρβασης των 2.050 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v