"Παιχνίδι" πωλητών στις τράπεζες

Επιμένουν οι πωλητές στις τράπεζες, όπου οι απώλειες της Εθνικής (-3%) παρασύρουν χαμηλότερα τράπεζες, τον FTSE 20 προς τις 900 μονάδες και τον Γενικό Δείκτη. Πτώση για Πειραιώς, Αlpha, Eurobank, Kύπρου.

Επιμένουν οι πωλητές στις τράπεζες, με την Εθνική να υποχωρεί έως 2,7% στα 12,09 ευρώ. Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η πίεση που ασκείται στον FTSE 20, που υποχωρεί προς τις 900 μονάδες, ενώ και ο Γενικός Δείκτης διορθώνει έως 0,8% στις 1.838 μονάδες.

Μέτρια, η μέχρι στιγμής αξία των συναλλαγών, παραμένει ωστόσο επικεντρωμένη στη μετοχή της Εθνικής, σε άλλους τραπεζικούς τίτλους και δευτερευόντως σε μετοχές εταιρειών του 20άρη, της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της Eurobank υποχωρεί στα 5,8 ευρώ, της Alpha Bank στα 5,85 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς στα 5,45 ευρώ, ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιδρά κατά 0,6% στα 3,37 ευρώ.

Η μετοχή του ΤΤ παραμένει πάντως στο επίκεντρο ρευστοποιήσεων και κοντά σε χαμηλά επίπεδα έτους, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν επιφυλάξεις για το πραγματικό κόστος του εγχειρήματος διάσωσης της Ασπίδος.

Η μετοχή της ΔΕΗ διαμορφώνεται στα 12,5 ευρώ, του ΟΠΑΠ στα 15,35 ευρώ και του ΟΤΕ στα 8,42 ευρώ.

Σταθερά στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών ο ΟΤΕ, με την αποτίμησή του σε… βολικές τιμές για την Deutsche Telekom.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v