Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος γύρος πιέσεων σε αγορές και ευρώ

Κάτω από τις 1.500 μονάδες υποχωρεί ο ΓΔ, με τις εξελίξεις στην Ουγγαρία να επιφέρουν νέα διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές και το ευρώ. Πτώση 6,5% για τις τράπεζες. Νέα χαμηλά 10ετίας για τον FT 20.

Ήταν το κλήμα στραβό από εχθές το μεσημέρι στην εγχώρια αγορά, μας προέκυψε εδώ και μια ώρα η ...Ουγγαρία για να δέσει η διόρθωση. 

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες για παραποίηση στοιχείων του προϋπολογισμού της Ουγγαρίας και εντάθηκαν οι πιέσεις στο τοπικό νόμισμα, σήμανε "κόκκινος συναγερμός" στις Βρυξέλλες

Ευρύτερες οι πωλήσεις ευρωπαϊκών μετοχών σε όλα τα χρηματιστήρια, που γύρισαν αρνητικά, με τους Financial Times να προειδοποιούν πως για τις ευρωτράπεζες τώρα ...αρχίζουν τα δύσκολα. 

Σε χαμηλό τετραετίας το ευρώ (1,209 δολ.) και σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβετικού φράγκου, παραπέμπει πλέον ευθέως σε νέο γύρο αμφισβήτησης του νομίσματος, της ευρωζώνης αλλά και σε εσωστρέφεια. 

Εύλογα, η ούτως ή άλλως αρνητική εικόνα στο ΧΑ έγινε δραματική, με τις απώλειες των τραπεζών να ξεπερνούν το 6,5% και τον FT20 να σημειώνει νέο χαμηλό 10ετίας σε σχέση με τις 709,66 της 6/9 Μαρτίου του 2009. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v