Τραπεζική αντίδραση με οδηγό την Εθνική

Μετά από 7 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και με αφορμή την αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην ΑΜΚ της Εθνικής, το Χ.Α. διέκοψε το πτωτικό σερί και έδωσε ανοδική αντίδραση.

Μετά από επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και με αφορμή την αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην ΑΜΚ της Εθνικής, το Χ.Α. διέκοψε το πτωτικό σερί και έδωσε ανοδική αντίδραση, στην οποία θα χρειαστούν ακόμα πολλά “επεισόδια” για να αναστραφεί η βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε όπως ακριβώς και αναμενόταν, με τον τίτλο της Εθνικής (“ελαφρύτερο”) να αποσπά την μερίδα του λέοντος όσον αφορά το αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι που διατηρήθηκε μέχρι τέλος (η μετοχή απέσπασε το 1/3 της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών).

Όμως λίγο μετά τις 12.10 το χαμόγελο “πάγωσε” στα χείλη των αγοραστών, καθώς ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο έχασε το σύνολο των αρχικών κερδών, αλλά γύρισε και σε αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τις 1490,96 μονάδες, αφού μόνο ο τίτλος της Εθνικής επέμενε σε θετικό πρόσημο.

Στην περίπτωση της εν λόγω μετοχής ασφαλώς και ζητούμενο είναι η διάρκεια, με το σενάριο της έντονης μεταβλητότητας να δείχνει επικρατέστερο από την ώρα που θα εισαχθούν σε διαπραγμάτευση και τα δικαιώματα.

Επίσης άγνωστος (Χ) είναι η στάση που θα κρατήσουν τα χαρτοφυλάκια που λόγω σχετικής οικονομικής δυσχέρειας θα αναγκαστούν να ρευστοποιήσουν μέρος από τις “μάνες” που κατέχουν προκειμένου να αποκτήσουν την απαιτούμενη ρευστότητα και να εγγραφούν στην αύξηση κεφαλαίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ο αρκετά υψηλός τζίρος της πρώτης ώρας συναλλαγών που ξεπέρασε τα 33 εκατ. ευρώ, για να κατεβάσει σημαντικά ρυθμούς στην συνέχεια και οι σχετικές εκπλήξεις των δημοπρασιών που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας την Εθνική και στο χαμηλό ημέρας τις Coca-Cola, Eurobank, ΟΤΕ.

Ασφαλώς και από το ταμπλό του 20αρη ξεχωρίζει το +6,52% της Εθνικής, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2% ακολούθησαν οι Κύπρου και Μυτιληναίος και του 1% οι ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

Θετική ημερήσια μεταβολή για Πειραιώς, Ταχ. Ταμιευτήριο και Motor Oil και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Ελλάκτωρα, Ελ. Πετρελαίων, Τιτάνα, Αγροτικής και MPB.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας για ΔΕΗ, ΟΤΕ, Coca-Cola, MIG και αρνητικό τελικό πρόσημο για Jumbo, Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας μέχρι τις 1512,7 μονάδες (10.48), για να ακολουθήσουν μικρές διακυμάνσεις και ξαφνική υποχώρηση μέχρι τις 1490,96 μονάδες (12.12), για να επιστρέψει μάλλον γρήγορα σε θετικό πρόσημο, να αναρριχηθεί μέχρι τις 1521,91 μονάδες (16.20), στις 17.00 βρέθηκε στις 1511,22 μονάδες και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στις 1506,71 μονάδες με κέρδη 0,96%.

Σχετικά χαμηλότερος ο τζίρος πλησίασε τα 123 εκατ. από τα οποία τα 11,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ η τελική εικόνα με 89 ανοδικές μετοχές έναντι 82 πτωτικών, μόνο συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης και μάλιστα μετά από τόσο σημαντική πτώση που έχει προηγηθεί, δεν θυμίζει.

Είκοσι ένας τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 5 έως 12,64% και άλλοι 22 με ημερήσιες απώλειες από 5 έως 10,64%.

Επιστρέφοντας στην γενικότερη εικόνα του εγχώριου χρηματιστηριακού ταμπλό, για να εξελιχθεί το δεύτερο ανοδικό κύμα χρειάστηκε σχετικός πλουραλισμός στις κινήσεις των αγοραστών, που όμως σε καμία περίπτωση (και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν ξέφυγε από το στενό εύρος του 20αρη.

Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται κραυγαλέα από το +3,18% του Τραπεζικού δείκτη και το +1,65% του FTSE, έναντι του +0,64% του FTSEM και του -0,08% του FTSES.

Δυστυχώς και η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε ότι το Χ.Α. συνεχίζει να εξαρτάται από κινήσεις επαγγελματιών και σκληρών traders που αλλάζουν άποψη ανάλογα με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί, για αυτό τον λόγο η μεταβλητότητα συνεχίζει να δείχνει σαν επικρατέστερο σενάριο.

Άλλωστε οι βραχυπρόθεσμοι “παίκτες” σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν χαμηλότερα του 20αρη, καθώς οι χαμηλοί (έως μηδενικοί) όγκοι συναλλαγών σε μεσαία και μικρότεροη κεφαλαιοποίηση απαγορεύουν την εύκολη “επιβίβαση” και “αποβίβαση”.

Σε αντίθεση με την υποκείμενη Αγορά, όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων έδειξαν περισσότερο επιφυλακτικοί.

Είναι ενδεικτικό, ότι ενώ στην spot Αγορά ο FTSE έκλεισε στις 734,83 μονάδες, η τελευταία πράξη στα Σ.Μ.Ε. του εν λόγω δείκτη έγινε στις 720 μονάδες, ενώ στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών η τελευταία πράξη για τον τίτλο της Εθνικής έγινε στα 7,79 ευρώ, όταν η μετοχή στην υποκείμενη έκλεισε στα 8,00 ευρώ.

Ασφαλώς και οι σημερινοί αγοραστές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι είχαν αφορμές για να δραστηριοποιηθούν.

Μία από αυτές ήταν η είδηση σύμφωνα με την οποία το ποσό των 390 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 3,975%, άντλησε το Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,975%, σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 4,05% της προηγούμενης έκδοσης, στις 20 Ιουλίου και η οποία έφερε σχετική αποκλιμάκωση του spread χαμηλότερα των 900 μονάδων βάσης, το οποίο παρά ταύτα παραμένει σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα.

Ίσως αυτοί που διατηρούν το spread σε αυτά τα επίπεδα να έχουν άποψη του τι συμβαίνει στο Ελληνικό Δημόσιο, την εικόνα του οποίου περιγράφουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο οι σημερινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.

Πιο συγκεκριμένα, “Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτά;", είναι "σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί, σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του Δημοσίου χρήματος"” υπογράμμισε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Οργανισμών και Υπηρεσιών του Δημοσίου (!)

Θετική η εικόνα και στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές που υποδέχτηκαν με σχετική ανακούφιση την είδηση σύμφωνα με την οποία θεωρήθηκε επιτυχής (έστω και με ακριβότερο επιτόκιο) η έκδοση δημοσίων ομολόγων από την Ιρλανδία (συνολικό ύψους 1,5 δισ ευρώ) και εντόκων γραμματίων από την Ισπανία (ύψους 7 δισ ευρώ), που περιόρισε τις ανησυχίες για την ικανότητα των Χωρών της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν την πιστωτική κρίση και την χρηματοδότηση των προϋπολογισμών τους.

Υποστηρικτική για την ψυχολογία των αγοραστών στις διεθνείς Αγορές και η είδηση που ανέφερε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν 10,5% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, με την μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2009. Διαμορφώθηκαν στις 598.000 από 541.000 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα σημειωθεί αύξηση 0,7% στις ανεγέρσεις. Τον μήνα Ιούλιο είχε εκδηλωθεί αύξηση 1,7%.

Παρά την σημαντική αξιοπρόσεκτη ανοδική αντίδραση στο Χ.Α., οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου παραμένουν άκρως επιφυλακτικοί και συστήνουν σε όσους κινούνται σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εξαιρετικά σφιχτά “stop loss”, ενώ υποστηρίζουν ότι πιθανότατα η αντίδραση δεν πρόκειται να έχει μεγάλο εύρος και χρονική διάρκεια.

Σύντομα η Αγορά θα επιστρέψει στην επιφυλακτικότητα που “υπαγορεύουν” οι καθυστερήσεις στα φημολογούμενα και κατά πολλούς αναμενόμενα deals “αναγκαστικού δικαίου” που εκτιμάται ότι κυοφορούνται στον Τραπεζικό κλάδο, υποστηρίζει η απαισιόδοξη σχολή σκέψης.
 
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο Νίκος Σκουριάς που διαπιστώνει επιπλέον βελτίωση της επενδυτικής διάθεσης για τα επικίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, καθώς η ανακοίνωση του National Bureau of Economic Reseach σύμφωνα με την οποία η οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ έλαβε τέλος τον Ιούνιο 2009 επέδρασε ιδιαίτερα ευεργετικά.

Σύμφωνα με την άποψη του διευθυντή επενδύσεων της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ τα περιθώρια για επιπλέον χειροτέρευση των πραγμάτων (όσον αφορά το Ελληνικό χρέος) είναι ελάχιστα, καθώς οι τιμές των Ελληνικών Κυβερνητικών τίτλων εμφανίζονται να ενσωματώνουν ήδη τα χειρότερα σενάρια, εκείνα δηλαδή της πιθανής παύσης πληρωμών ή/και της αναδιάρθρωσης χρέους με “κούρεμα”.

Επιπλέον, φαίνεται ότι το έδαφος είναι αρκετά πρόσφορο για μια επιπλέον σημαντική βελτίωση καθώς ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός επενδυτικών οίκων αρχίζει να συνιστά αγορές (HSBC και Gοldman Sachs για τα 30ετή και Societe Generale για το φάσμα 2-5 έτη της καμπύλης των αποδόσεων), ενώ παράλληλα η δημοσιονομική προσαρμογή και οι δομικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται, έστω και με βραδύτερο από τον αρχικά εκτιμώμενο ρυθμό.

Τέλος, θετικά συνδράμει επίσης και η πεποίθηση ότι τόσο η περίοδο χάριτος όσο και εκείνη της αποπληρωμής της οικονομικής βοήθειας που έχει λάβει η Χώρα από το δίδυμο ΕΕ/ΔΝΤ ενδέχεται να παραταθούν, αν η Ελλάδα δεν ολοκληρώσει την υλοποίηση του μνημονίου ή συναντήσει δυσκολίες στην επιστροφή της στις Αγορές.

Στον ρυθμό της Εθνικής θα συνεχίσει να κινείται η Αγορά, εκτιμά ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής θα αποτελέσει το κυρίαρχο θέμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ασυνήθιστη για τα Ελληνικά δεδομένα ταχύτητα, ενώ η διάρκεια της αύξησης ορίστηκε σε δέκα εργάσιμες ημέρες, από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

Η απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ για την αύξηση κεφαλαίου χαρακτηρίζεται γενναία, αφού θα βελτιώσει σημαντικά τη ρευστότητα της Τράπεζας και πιθανόν να ανοίξει τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες Τράπεζες. Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είναι σε αυτή τη φάση ο μόνος σωστός τρόπος για να βελτιωθεί η ρευστότητα του Τραπεζικού συστήματος και συνακόλουθα της οικονομίας.

Ως θετική εξέλιξη για το παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα καταγράφεται η απόφαση Βασιλεία III, που αφενός διπλασιάζει τα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια και αφετέρου δίνει προθεσμία μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019 για την εφαρμογή της.

Αντίθετα αρνητική αποτελεί η κατάργηση του χρηματιστηριακού λογαριασμού Omnibus, που χρησιμοποιείται από τους Έλληνες και ξένους διαχειριστές κεφαλαίων για την ομαδοποίηση των πελατών υπό διαχείριση σε έναν κωδικό, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρακτική.

Κακό νέο για την οικονομία συνιστά η εγγραφή στις λίστες του Τειρεσία ενός εκατομμυρίου Ελλήνων. Στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2010 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 1,3 δισ. ευρώ, κάτι που επιβεβαιώνει το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αγορά.

Τα σενάρια για συγχωνεύσεις Ελληνικών Τραπεζών εξακολουθούν να διακινούνται, αλλά με ηπιότερους τόνους. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον των Κρατικών Τραπεζών αναμένονται και στο μεσοδιάστημα διαμορφώνεται ένα σύνθετο παζλ, το οποίο εκμεταλλεύονται αναλόγως οι κερδοσκόποι.

Σε διεθνές επίπεδο οι Αγορές παραμένουν σε επιφυλακτική πλαγιοανοδική κίνηση, αφού τα στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν μείωση στο ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να κινούνται σε μικρό εύρος και οι εναλλαγές προσήμων να είναι συνεχείς. Το μεγάλο στοίχημα παραμένει αν οι μεγάλες οικονομίες θα καταφέρουν να διατηρήσουν την αναπτυξιακή τους δυναμική και μετά το τέλος των Κρατικών ενισχύσεων.

Επίσης τουλάχιστον υποσημείωσης χρειάζεται ο χρυσός, που καταγράφει συνεχόμενα νέα υψηλά όλων των εποχών, λόγω της αυξημένης και συνεχούς ζήτησης από επενδυτικά κεφάλαια.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του Χ.Α. και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust, τόσο η βραχυπρόθεσμη, όσο και η μακροπρόθεσμη τάση παραμένουν σε πτωτικό κανάλι, με την πρώτη να αναιρείται αν ο Γενικός Δείκτης δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1589 μονάδων και ο FTSE υψηλότερα των 775 μονάδων, όπου και εντοπίζονται οι απλοί ΚΜΟ των 30 ημερών.

Το υποσχέθηκε χθες και σήμερα ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ) διερευνά την τεχνική εικόνα της Εθνικής και επισημαίνει: “Ο τίτλος ξεκίνησε σήμερα μια ανάσα από την πολύ ισχυρή μακροπρόθεσμη γραμμή στήριξης, που ενώνει τους πυθμένες Μάρτιος 2003 και Μάρτιος 2009. Η εν λόγω γραμμή αποκρυσταλλώνεται καλύτερα στο 34ήμερο chart τιμών της μετοχής καθώς έχει σχεδόν τη καλύτερη ανταπόκριση τόσο στη διαγραμματική όσο και στη τεχνική ανάλυση. Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη του εν λόγω chart η γραμμή στήριξης, όπου άνετα θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως τη “Creator” πανίσχυρων μεσοπρόθεσμων πυθμένων, διέρχεται από την περιοχή των 7,4 ευρώ.

Πιθανή τώρα δημιουργία candlestick 34 ημερών, που να έχει αποτυπωμένο το κλείσιμό του κάτω από το σημείο των 7,4 ευρώ θα προκαλέσει εικόνα “αποκάλυψης” στη μετοχή, καθώς θα ανοίξει το δρόμο για την προσέγγιση της ζώνης των 5,2 με 4,27 ευρώ. Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που η τιμή της μετοχής δηλώσει καθοδική “αντίσταση” στο επίπεδο των 7,4 ευρώ αφήνοντας σκιά στο προαναφερόμενο candlestick τότε θα πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά το ποσοστό δημιουργίας ενός νέου μεσοπρόθεσμου πυθμένα, που θα βάλει ως μελλοντικό αρχικό ανοδικό στόχο τη κατάκτηση της περιοχής των 10,30 ευρώ.

Πάντως το διάγραμμα φαίνεται σε αυτά τα επίπεδα τιμών να φωνάζει τη λέξη «επενδυτική ευκαιρία»”.

Ανοδική αντίδραση με ιδιαίτερα φορτισμένη αρνητικά ψυχολογία διαπιστώνει για τη σημερινή συνεδρίαση ο Μάνος Χατζηδάκης, καθώς οι επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις είναι ενδεικτικές των διαθέσεων που επικρατούν στην επενδυτική κοινότητα.

Τα πολλά προσφερόμενα κομμάτια στον Τραπεζικό κλάδο, οι μεγάλες απώλειες από την αρχή του έτους, η εντονότατη αρνητική αυτονόμηση με τις κυριότερες Αγορές του εξωτερικού, η προσέγγιση τεχνικά βραχυπρόθεσμων υποτιμημένων περιοχών, εντείνουν το βαθμό μεταβλητότητας της Αγοράς η οποία τεχνικά έχει μπει στην ζώνη τιμών δικαιολογεί μια γρήγορη άνοδο 100 – 120 μονάδων.

Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ συστήνει θέσεις “μάχης” κοντά στην περιοχή των 1.450 μονάδων και υπό την αυστηρή αίρεση σφιχτών περιθωρίων δυνητικών απωλειών με εστίαση στις κυριότερες Τραπεζικές μετοχές (Alpha Bank, Eurobank, Τ.Τ.) οι οποίες έχουν δεχθεί και το μεγαλύτερο βάρος της πρόσφατης πίεσης.

“Από την άλλη πλευρά μία κίνηση προς τα επίπεδα των 1.510 – 1.520 μονάδων η οποίο δεν θα συνοδεύεται με ικανοποιητικές συναλλαγές θα μας έβρισκε επιφυλακτικούς σε οποιαδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω τοποθετήσεων.

Η διάρκεια αυτής της ταλαιπωρίας εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την λήξη της ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας η οποία λόγω του μεγάλου μεγέθους της θα αντλήσει μέρος των εισροών της από την Αγορά του Χ.Α.”, τονίζει ο αναλυτής της Πήγασος.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης που συνδυάστηκε με αξιοπρόσεκτη αύξηση του όγκου συναλλαγών στα συμβόλαια του FTSE

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη μείωσαν τις υποτιμήσεις του πρώτου μήνα στο 0,87%.

Παραμένουν πωλητές, έστω και με μειωμένους ρυθμούς, τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 8396, τιμή εκκαθάρισης 724,66) κινήθηκαν μεταξύ 706,25 και 729,75 μονάδων.

Μειωμένος ο δανεισμός τίτλων (297300 MPB, 28200 Αγροτική, 128300 Alpha Bank, 22400 Τιτάν, 254000 Εθνική, 134000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4599), Alpha Bank (1954), Πειραιώς (1152), Eurobank (1002), ΟΤΕ (619), MIG (941), Ταχ. Ταμιευτήριο (194), Μυτιληναίος (190), MPB (369), ΓΕΚ (167), ΔΕΗ (191), ΟΠΑΠ (130), Κύπρου (632).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 21/9 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Εθνική (761649 τεμ.), Alpha Bank (277974 τεμ.), Eurobank (440997 τεμ.), Αγροτική (68200 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (12000 τεμ.), MPB (54000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (67057 τεμ.), Σιδενόρ (6000 τεμ.), Alapis (47000 τεμ.), MPB (15000 τεμ.), Proton Bank (8500 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7783701 τεμ.), Eurobank (15966983 τεμ.), Εθνική (33479025 τεμ.), Κύπρου (7580237 τεμ.), Πειραιώς (11867583 τεμ.), MIG (4584114 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία GLG PARTNERS LP γνωστοποιεί με την από 20/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι μετά από ανοικτή πώληση 10.000 μετοχών (-0,0000% του μετοχικού κεφαλαίου) της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ η οποία έλαβε χώρα την 20η Σεπτεμβρίου 2010 κατέχει καθαρή ανοικτή θέση -715.000 μετοχών της ανωτέρω εκδότριας εταιρίας ή ισοδύναμο ποσοστό -0,1177% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η διαχειρίστρια εταιρεία JANE STREET GROUP γνωστοποιεί με την από 21/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Jane Street Group. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. ISIN GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 882.281 μετοχές. Η ανοικτή θέση αυξήθηκε κατά 92.079 μετοχές σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,15%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 21/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει τις ακόλουθες καθαρές ανοικτές θέσεις σε μετοχές των εκδοτριών εταιρειών ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank ERGASIAS ΑΕ, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και ALPHA BANK ΑΕ: Α. Ταυτότητα Διαχειριστή: Fortelus Capital Management LLP. Ονομασία Εκδότη: ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank Ergasias ΑΕ. ISIN GRS323013003. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.109.003 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,21%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 20/09/10. Β. Ταυτότητα Διαχειριστή: Fortelus Capital Management LLP. Ονομασία Εκδότη: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. ISIN GRS014013007. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.950.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,58%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 20/09/10. Γ. Ταυτότητα Διαχειριστή: Fortelus Capital Management LLP. Ονομασία Εκδότη: ALPHA BANK AE. ISIN GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.439.026 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,27%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 20/09/10.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v