Δοκιμάζοντας την αντίσταση των 745 μονάδων

Υψηλότερα αντιδρούν οι ευρωαγορές, ενώ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης αντιδρά στις 1.590 και ο FTSE 20 στις 740 μονάδες. Υπεραποδίδουν Αγροτική, Motor Oil, MIG, Kύπρου, Eurobank, TT.

Ακόμη μία επιβεβαίωση για τις στηρίξεις των βασικών δεικτών είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που συνοδεύεται από προσπάθεια επαναπροσέγγισης εξίσου σημαντικών αντιστάσεων.

Έως 0,8% υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης που αντιδρά έως τις 1.594,8 μονάδες, κατά 0,9% αποδίδει ο FTSE-20 που νωρίτερα έφτασε στις 741,8 μονάδες.

Από το προσυνεδριακό σχόλιό μας, έχουμε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση – για τη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης – τη διάσπαση, υπέρβαση των 745 μονάδων.

Μέχρι τώρα οι συναλλαγές δεν αποκλίνουν από τον μέσο όρο των τελευταίων συνεδριάσεων, επικεντρώνονται και πάλι σε Εθνική, Κύπρου, Alpha Bank, Εuorbank, αλλά και σε ΟΠΑΠ, ΜΡΒ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Στα 6,76 ευρώ η μετοχή της Εθνικής που νωρίτερα αντέδρασε έως τα 6,79, στα 5 ευρώ της Alpha Bank, που νωρίτερα είχε γράψει 5,02 ευρώ, στα 4,66 της Eurobank, στα 0,80 της Αγροτικής, στα 3,40 του ΤΤ.

Αυξημένες συναλλαγές και υπεραπόδοση σημειώνεται για τη μετοχή της ΜΡΒ (με τη Euroxx να ανεβάζει τον πήχη στο 1,10 ευρώ), του ΤΤ με την EFG Securities να ξεκινά κάλυψη και να θέτει τον πήχη στα 3,1 ευρώ, ΟΤΕ στα 7,51 ευρώ, Ελλάκτωρ στα 3,55 ευρώ, Motor Oil στα 8,63 ευρώ.

Λίγο μετά τις 11:10, οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν προς τις ενδοσυνεδριακές στηρίξεις με τον ΓΔ να κρατά τις 1.585 και τον FTSE-20 τις 735 μονάδες.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, μετριότατες συναλλαγές σημειώνονται σε μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα, Υγεία, Forthnet, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, Μέτκα, ΕΥΔΑΠ, Γενική Τράπεζα.

Την ίδια στιγμή, στις ευρωαγορές οι βασικοί δείκτες αντιδρούν έως και 0,7% υψηλότερα, με τον Dax να επανέρχεται στις 7.280 μονάδες.

Σε αυτήν την εξαιρετικά ιδιαίτερη συγκυρία, συνεκτιμούμε τη στήριξη που παρέχεται στην ελληνική πλευρά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, την έκκληση της Ισπανίας για χαλάρωση των όρων στο ελληνικό πακέτο στήριξης, κυρίως, όμως, τη βούληση του ΔΝΤ να… αντικαταστήσει την ΕΕ/ ΕΚΤ εάν αυτές φανούν απρόθυμες για λειτουργική λύση στη Σύνοδο Κορυφής στις 25/3.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v