ΧΑ: Συνέχεια στο παιχνίδι… προεξόφλησης

Υπό προϋποθέσεις εφικτή η συνέχεια του βραχυπρόθεσμου παιχνιδιού προεξόφλησης με στόχο τις 1.550 μονάδες για τον ΓΔ. Στόχος η υπέρβαση των 6,20-6,25 ευρώ για την ΕΤΕ και η διατήρηση της τάσης για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ.

«Ακριβή» και στον…πάτο η Σοφοκλέους εκτιμά ο Γιώργος Α. Σαββάκης με τον Γενικό Δείκτη να κρατά εχθές τις 1.530 και ο FTSE 20 τις 700 μονάδες.

Σχετική κινητικότητα σε μετοχές σηματωρούς, καλλιέργεια προσδοκιών εν όψει ανακοινώσεων από το οικονομικό επιτελείο και επιβεβαίωση της τεχνικότητας για τίτλους εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Στα 6,15 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στα 4,20 ευρώ της Eurobank, στα 1,36 ευρώ της Πειραιώς.

Μεθοδικό «μάζεμα» στα χαμηλά της Αγροτικής με την τιμή να αντιδρά ενδοσυνεδριακά έως τα 0,58 ευρώ (και πρώτη ισχυρή αντίσταση στα 0,64 ευρώ), στα 3,42 ευρώ το ΤΤ, στα 0,88 η Marfin Popular, ενώ (κυρίως) ο ΟΠΑΠ και οι ΟΤΕ, ΔΕΗ έδωσαν την κίνηση που χρωστούσαν.

Στον μεν ΟΠΑΠ επιβεβαιώνεται η αμεσότητα προσέγγισης των 15,6-15,8 ευρώ, στο μεν ΟΤΕ η μεσοπρόθεσμη (πλέον) ανοδική φορά του, σημειωτέον πως η μετοχή του Οργανισμού έπιασε και τα 8,04 ευρώ.

Εάν εξαιρέσουμε τις τράπεζες σε αρκετούς άλλους κλάδους συνεχίζεται η κινητικότητα και το μάζεμα από «ισχυρά χέρια».

Αγορά 162 χιλιάδων μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα από τον Γ. Περιστέρη, στα 10 ευρώ η Μέτκα ενώ όπως σημειώνει ο Μιχάλης Καϊταντζίδης «…συζητήσεις κατά πολλούς προχωρημένες, έχει η Shell με τον συνεταίρο της στην ΕΠΑ Αττικής, Duke Energy, όπως και με την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, για την εξαγορά του ποσοστού της Duke στην εταιρεία που διανέμει το φυσικό αέριο, προκειμένου να αποκτήσει πλήρη έλεγχο στο μάνατζμεντ της εταιρείας». Αφορμής δοθείσης καλωσορίζουμε τον δάσκαλο Μίχαλο στην ομάδα του euro2day και επιφυλασσόμαστε για τα καλύτερα.

Εάν στο ΧΑ σήμερα- αύριο επιβεβαιωθεί η ανθεκτικότητα των πρώτων στηρίξεων για τον Γενικό Δείκτη και τον 20άρη τότε η αγορά θα μπορούσε να συνεχίσει προς τις 1.550 και τις 720 μονάδες (αντίστοιχα) δηλαδή προς περιοχές που θεωρούνται από αρκετούς αναλυτές ζώνες αντίστασης και σημεία αναφοράς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v