ΧΑ: Σε ρόλο... οβελία οι Τραπεζικοί τίτλοι!

Κάτω από τις 1.400 μονάδες έκλεισε το ΧΑ με τις αρνητικές φήμες στο επίκεντρο, παρά το θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια. Πτώση για ΕΤΕ (4,2%), Αlpha (8,44%), EFG (8,45%). Σε χαμηλό 11 ετών η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ.

Ακόμα μία ανοδική διόρθωση που κράτησε μιάμιση συνεδρίαση, με τους εν δυνάμει πωλητές σε ρόλο “big brother” να ξανακάνουν αισθητή την παρουσία τους “πυροβολώντας” εκ νέου τους Τραπεζικούς τίτλους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο είχε όλες τις “αβάντες” να συνεχίσει την ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε χθες, με τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 2% και τον Dow Jones να ξεκινά την σημερινή συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα των 150 μονάδων.

Αντ΄ αυτού στην Σοφοκλέους και παρά το ανοδικό ξεκίνημα που έφερε τον Δείκτη μέχρι τις 1461,19 μονάδες (+1,66%), μετά τις 15.00 οι πωλητές πήραν καθαρά τα ηνία της Αγοράς και με συνεχή χτυπήματα στο Τραπεζικό ταμπλό, οδήγησαν τον Δείκτη να κλείσει πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1400 μονάδων, δημιουργώντας και νέους εγκλωβισμούς σε όσους έσπευσαν να τοποθετηθούν ελπίζοντας ότι η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε χθες μπορεί να είχε και συνέχεια.

Απόλυτα απογοητευμένοι και οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, που το πρωί, βλέποντας τα σημαντικά κέρδη των διεθνών Αγορών, έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι το Χ.Α. έχει μία σημαντική ευκαιρία να απομακρυνθεί από τα πρόσφατα χαμηλά, καθώς σε όποια άλλη περίπτωση, δύσκολα ο Δείκτης θα “φρενάρει” στα χαμηλά του Ιανουαρίου.

Εννοείται ότι η σημερινή συνεδρίαση έστειλε στο ζενίθ τις ανησυχίες όσων είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν τα δρώμενα στο Ελληνικό Χρηματιστηριακό ταμπλό και βέβαια “πεδίον δόξης λαμπρό” και στα πλέον αρνητικά σενάρια.

Στην παρούσα φάση, ζητούμενο δεν είναι το που θα σταματήσει η κατρακύλα των αποτιμήσεων, αλλά τις ξέρουν οι εν δυνάμει πωλητές που συνεχίζουν να πιέζουν τις κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων, έστω και με μικρά ανοδικά διαλείμματα.

Ερώτημα βασανιστικό, αλλά απόλυτα καίριο, όπως δείχνουν οι καθημερινές χρηματιστηριακές εξελίξεις, αφού στην πλευρά των πωλητών δεν είναι retail και “άφρονες” “traders”, αλλά κατά κύριο λόγο ισχυρά ξένα χαρτοφυλάκια.

Καθίσταται πασιφανές ότι όσοι συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις στα παρόντα επίπεδα τιμών, δεν πωλούν εταιρείες, αλλά κλάδο και Χώρα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (!).

Εξ ίσου ανησυχητικό το γεγονός ότι η σημερινή άκρως αρνητική συνεδρίαση συνοδεύτηκε με τζίρο μεγαλύτερο από τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις.

Μετά την νηνεμία, νέα καταιγίδα και στην Αγορά ομολόγων, με το spread του Ελληνικού 10ετούς να ξεπερνά τις 1140 μονάδες, του 2ετούς τις 2000 μονάδες και τα CDS 5ετίας τις 1400 μονάδες, εν μέσω φημών που άλλες αναφερόντουσαν σε επικείμενη αναδιάρθρωση και άλλες σε επικείμενη υποβάθμιση από την Fitch.

Με αυτά τα δεδομένα, μοιραία το ενδιαφέρον μετατίθεται στις διεθνείς Αγορές και στις Αγορές ισοτιμιών και Εμπορευμάτων, όπου το ευρώ με σημαντικά κέρδη κινείται υψηλότερα των 1,45 δολαρίων, κέρδη για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και μέταλλα και βέβαια νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό που δείχνει να αφήνει πίσω του και τα 1500 δολάρια ανά ουγγιά.

Πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά και η πώληση της χρυσής λίρας στην Χώρα μας που ξεπέρασε τα 285 ευρώ / λίρα (!).

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., μάλλον θα μπορούσε να θεωρηθεί γραφικό το να ασχοληθεί κάποιος με την τεχνική ανάλυση, καθώς η Αγορά δείχνει “παραδομένη” στην πτωτική αδράνεια και οι περισσότεροι αναλυτές έχουν κυριολεκτικά “σηκώσει τα χέρια ψηλά”.

Παρά ταύτα θα πρέπει να αναφερθεί το νέο χαμηλό 14 ετών για τον Τραπεζικό δείκτη που έδωσε και νέο κλείσιμο χαμηλότερα από την θεωρούμενη ισχυρή στήριξη των 1097 μονάδων και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 996 μονάδες (!!!)

Στο χαμηλό ημέρας και ο τίτλος της Εθνικής που απέχει πλέον μία ανάσα από την τιμή της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου (5,20 ευρώ). Αν χαθεί αυτή η στήριξη η επόμενη εντοπίζεται στα 4,38 ευρώ (!)

Σε κάθε περίπτωση οι διατηρούντες θέσεις “short” δύσκολα θα ανησυχήσουν αν δεν δουν τον τίτλο να δίνει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 6,50 ευρώ.

Πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας έκλεισε και ο τίτλος της Eurobank που μπήκε στην “διακεκαυμένη ζώνη” 3,46 – 3,25 ευρώ και από εκεί και κάτω υπάρχει μόνο το “τεχνικό χάος

Συντριπτικές απώλειες για την Alpha Bank. Αν συνεχίσει να κινείται “νότια”, ύστατη στήριξη (πριν εισέλθει σε αχαρτογράφητες περιοχές) τα 3,25 ευρώ.

Ανησυχητική και η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη, με τις επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στις 1396, 1383 και 1350 μονάδες, ενώ για τον FTSE τα επόμενα τεχνικά σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 624, 615 και 580 μονάδες.

Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα συνεχιζόμενα άκρως αρνητικά μηνύματα, το από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.

Αρνητική παραμένει η προοπτική της Ελληνικής οικονομίας για το 2011, με την ύφεση να προβλέπεται να διευρυνθεί στο 4,12% του ΑΕΠ, έναντι ύφεσης 3,48% που προβλεπόταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) (19 Απριλίου 2011).

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, οι δυσμενέστερες εκτιμήσεις για το 2011 υποδηλώνουν τη διατήρηση των συνθηκών ύφεσης στην Ελληνική οικονομία και συνάδουν με την παρατηρηθείσα και αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας.

Άρθρο της "Wall Street Journal" για την Ελλάδα με τίτλο "Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει πτώχευση" καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν την άρνηση και "να αρχίσουν να εξηγούν πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο".

"Η άρνηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων να αναγνωρίσουν ακόμη και την πιθανότητα της Ελληνικής χρεοκοπίας είναι στα όρια της κωμωδίας", αναφέρει το αιχμηρό άρθρο της εφημερίδας και συμπληρώνει: "Ακόμη και αν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους του πακέτου στήριξης, θα είναι φορτωμένη με ένα μη διατηρήσιμο χρέος, που ήδη πλησιάζει το 150% του ΑΕΠ. Όλες αυτές οι αναφορές προς το παρόν αντιμετωπίζονται με σφοδρή άρνηση από εκπροσώπους και άλλους αξιωματούχους".

Επίσης, σημειώνει: "Ο μόνος τρόπος για να μην εξελιχθεί η Ελλάδα στη Lehman της κρίσης χρέους της Ευρώπης δεν είναι να προσποιούμαστε ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση χρέους, αλλά να αρχίσουμε να εξηγούμε πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο, δίνοντας περισσότερα στοιχεία για το ποιος πλήττεται και με ποιον τρόπο. Οι Τράπεζες που είναι ευάλωτες θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα των οίκων τους προτού είναι πολύ αργά".

Το θέμα της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους ναι μεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο και διαπραγματεύσεις, όμως πρέπει να διευθετηθεί μέχρι το 2012, εκτιμούν οι κ. Nouriel Roubini και Arnab Das. Διαφορετικά, όπως επισημαίνουν, θα χρειαστούν άλλα 30 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, διότι οι Αγορές μένουν κλειστές για την Ελλάδα για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια.

Όπως προαναφέρθηκε ιδιαίτερα θετικό και το ξεκίνημα στην Wall Street, καθώς όπως φαίνεται τα εταιρικά αποτελέσματα επισκιάζουν τους φόβους των επενδυτών για το δυσθεώρητο χρέος των ΗΠΑ.

Ο Olivier Blanchard, επικεφαλής ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με συνέντευξή του στην Γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει: “Υπάρχουν λόγοι για ανησυχία. Οι ΗΠΑ στερούνται αξιόπιστου σχεδίου μεσοπρόθεσμα, για τη μείωση του δημοσιονομικού τους ελλείμματος”.

Είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι ΗΠΑ το ταχύτερο δυνατό σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις” είχε δηλώσει προ ημερών και ο Carlo Cottarelli, ο επικεφαλής δημοσιονομικών θεμάτων του ΔΝΤ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε την Ουάσιγκτον να προστατεύσει τους επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί σε Αμερικανικούς Κρατικούς τίτλους λαμβάνοντας “υπεύθυνα μέτρα”.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, λίγοι οι διασωθέντες τίτλοι στο ταμπλό του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι Βιοχάλκο (+8,18%, κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), Jumbo (+4,13%) και Τιτάνας (+2,85%). Και οι τρεις αυτοί τίτλοι κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Επίσης Μυτιληναίος (+1,38%) και Ελλάκτωρ (+2,82%), ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος του Ταχ. Ταμιευτηρίου.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 8% για Alpha Bank, Eurobank, του 6% για Αγροτική, του 5% για Πειραιώς και του 4% για ΟΠΑΠ, Εθνική και Coca-Cola. Με μικρότερες απώλειες οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά και έφθασε μέχρι τις 1461,19 μονάδες. Μετά τις 15.02 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1397,63 μονάδες (16.59) και έκλεισε στις 1399,69 με απώλειες 2,62%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 99 εκατ. από τα οποία τα 1,1 αφορούσαν “πακέτα”.

Κακή η τελική εικόνα με 44 ανοδικές μετοχές έναντι 108 πτωτικών και 33 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 5 έως 20%.

Και ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ και μετά το σημερινό κλείσιμο, η τρέχουσα συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. διαμορφώθηκε λίγο ψηλότερα των 53 δισ ευρώ και είναι η χαμηλότερη της τελευταίας 11ετίας (!!!)

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι Αγορές των ΗΠΑ “οφείλουν” σοβαρή διόρθωση, εκτιμά ο Πάνος Δάντης.

Τα ανοδικά κύματα στα “Bull markets” δεν αναπτύσσονται με γραμμική μορφή. Αντίθετα είναι περισσότερο χαοτικά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η κίνηση τους είναι ένα βήμα μπρός - δύο πίσω.

Σήμερα οι Αγορές των ΗΠΑ αν και διόρθωσαν σημαντικά τον Μάρτιο δείχνουν πως είναι έτοιμες για μία ακόμη, βαθύτερη διόρθωση. Φυσικά όλες αυτές οι διορθώσεις στις ανοδικές Αγορές δημιουργούν και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες αγορών.

Οι διορθώσεις στις ανοδικές Αγορές συμβαίνουν για έναν και μοναδικό λόγο. Για να επαναφέρουν σε ισορροπία την επενδυτική αίσθηση, το επενδυτικό συναίσθημα. Η επενδυτική αίσθηση ορίζεται ως ο τρόπος που οι επενδυτές ως μάζα “βλέπουν”, νιώθουν για την Αγορά κάθε δεδομένη χρονική στιγμή.

Αυτό το συναίσθημα των επενδυτών κινείται σαν ένα τεράστιο εκκρεμές ανάμεσα στους δύο πόλους των συναισθημάτων την απληστία και τον απόλυτο φόβο. Τα δύο αυτά συναισθήματα είναι πεπερασμένα και αυτοπεριορισμένα. Όσο πιο πολύ διογκώνονται και μεγαλώνουν τόσο πιο πολύ αυξάνουν οι πιθανότητες το εκκρεμές να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση έτσι ώστε να επανέρθει η ισορροπία.

Αυτή η φυσική Μηχανική κίνηση του εκκρεμούς είναι το ανάλογο των ψυχολογικών κύκλων στα Χρηματιστήρια. Όταν το εκκρεμές πλησιάζει στην κορυφή της τοξοειδούς του κίνησης, επιβραδύνει και τελικά σταματάει, αφού υπάρχει όριο στην κίνηση. Και από την στιγμή που αρχίσει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, επιταχύνει. Η ενέργεια που παράγεται από αυτή την κίνηση φτάνει στο μέγιστο της στην μέση της τοξοειδούς διαδρομής της αλλά δεν ολοκληρώνεται μέχρι το εκκρεμές να φτάσει στο άλλο άκρο.

Έτσι ακριβώς λειτουργεί το επενδυτικό συναίσθημα. Μετά από ένα επεισόδιο ακραίου φόβου ή απληστίας το αίσθημα των επενδυτών δεν σταματάει την κίνηση και ισορροπεί στην μέση της κίνησης, αλλά σταδιακά αυξάνει την ορμή του μέχρι να φτάσει το άλλο άκρο της κίνησης. Έτσι μετά από καταστάσεις ακραίας απληστίας η επενδυτική αίσθηση δεν ισορροπεί μέχρι να δούμε και καταστάσεις ακραίου φόβου!

Αυτή είναι και η κύρια αιτία που οι δείκτες στις ΗΠΑ οφείλουν μια σοβαρή διόρθωση.
Όσον αφορά το Ελληνικό Χρηματιστήριο και τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, ο υπεύθυνος Αγορών της Sarros ΑΕΠΕΥ εκτιμά ότι η Εθνική θα σηματοδοτήσει την βραχυπρόθεσμη τάση και ότι η “μητέρα των μαχών” θα δοθεί στα 5,20 ευρώ (τιμή αύξησης κεφαλαίου). Κλείσιμο του εν λόγω τίτλου σε χαμηλότερα επίπεδα, θα δώσει γενικό σήμα “sell off” και θα στείλει τον Γενικό Δείκτη σημαντικά χαμηλότερα (!)

Το σημερινό ανοδικό ξεκίνημα, απλά κάλυψε το εύρος της ανοδικής διόρθωσης που δικαιολογείται από τα τεχνικά δεδομένα της πρόσφατης πτώσης τα οποία εξαντλήθηκαν στην περιοχή των 1460 – 1480 μονάδων.

“Ως εκ τούτου διατηρούμε το συντηρητικό προφίλ σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις και αναμένουμε την διαμόρφωση κάποιου σχηματισμού που να εμπνέει μεγαλύτερη «ασφάλεια» κινήσεων ή την προσέγγιση ισχυρά υποτιμημένων τεχνικών ζωνών όπου η αντίδραση θα έχει μεγαλύτερο δυνητικό περιθώριο και διάρκεια”.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, η προσφορά σε Τραπεζικούς τίτλους παραμένει τουλάχιστον υπολογίσιμη και δεν αποκλείεται πριν να έλθει η ώρα των τοποθετήσεων να έχει προηγηθεί ένα τελικό “sell off”.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας που ξεκίνησε ανοδικά και τελείωσε με σημαντικές πωλήσεις.

Τα συμβόλαια του 20αρη ακολούθησαν την κίνηση του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη, διατηρώντας τις υποτιμήσεις στο 0,50%, σε σχέση με την θεωρητική τους τιμή (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10358, τιμή εκκαθάρισης 623,92) κινήθηκαν μεταξύ 621,5 και 661 μονάδων.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 υποχώρησε στα επίπεδα του 39%, με τον όγκο συναλλαγών να κινείται σε περιορισμένα επίπεδα με συνολικά 1.568 δικαιώματα (1.259 δικαιώματα αγοράς και 309 δικαιώματα πώλησης).
Πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια και λίγες αγορές μετά τις 17.00.

Συνεχίστηκε ο δανεισμός τίτλων (200000 Eurobank, 31600 Alpha Bank, 20200 ΟΠΑΠ, 20900 Κύπρου, 11000 Ελ. Πετρέλαια, 8800 Βιοχάλκο, 400000 MPB), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3957), Alpha Bank (1547), Πειραιώς (1621), Eurobank (1002), ΟΤΕ (785), Ταχ. Ταμιευτήριο (450), ΔΕΗ (416), Αγροτική (671), ΟΠΑΠ (228), ΓΕΚ (203), Κύπρου (166), MPB (482), Μυτιληναίος (369), MIG (272), Ελ. Πετρέλαια (134).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 20/4 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (284260 τεμ.), Κύπρου (82660 τεμ.), Εθνική (50000 τεμ.), Coca-Cola (65919 τεμ.), Eurobank (43500 τεμ.), MPB (400000 τεμ.).
Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (66000 τεμ.), Eurobank (68560 τεμ.), Alpha Bank (15000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10258880 τεμ.), Eurobank (13461768 τεμ.), Εθνική (13730288 τεμ.), Πειραιώς (8326743 τεμ.), Κύπρου (4691908 τεμ.), MIG (7181254 τεμ.), Αγροτική (4628420 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 20/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας EFG Eurobank ERGASIAS Α.Ε.: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. ISIN: GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 2.260.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,41%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης:

19/04/2011. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 19/04/2011: 0,01%
Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 20/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ISIN: GRS014013007. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.395.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,12%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 19/04/2011. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 19/04/2011: 0,02%
Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 20/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ A.E.: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ A.E. ISIN: GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 2.088.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,39%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 19/04/2011. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 19/04/2011: 0,04%
Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 20/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ A.E. ISIN: GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.170.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,12%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 19/04/2011. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 19/04/2011: 0,02%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 20/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (112.034) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,15%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 19 Απριλίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v