Δεν βρίσκει κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση. Οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα στη Σύνοδο Κορυφής και τις εξελίξεις στις τράπεζες. Γύρω από τις 860 μονάδες το ΧΑ. Αντιστάσεις από ΟΠΑΠ και Κύπρου.

 Συνεχείς εναλλαγές κλίματος και τάσης χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση. Λίγο μετά τις 13:30 ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε στις 860 μονάδες, αφού προηγουμένως είχε αντιδράσει προς τις 875 μονάδες και ο FTSE-20 πάνω από τις 325.

Με τις συναλλαγές να ενισχύονται από εκείνη την ώρα και μετά και με ενδιαφέρουσα εξέλιξη την εκ νέου διάχυση ενδιαφέροντος και ρευστότητας σε περισσότερες μετοχές.

Λίγο μετά τις 13.30 η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε τα 45 εκατ. ευρώ και τα 51 εκατ. τεμάχια σε απόλυτο αριθμό μετοχών.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες απέδιδαν την εκ νέου μόχλευση στα νεότερα από το μέτωπο της Πειραιώς - Geniki αλλά και την επισημοποίηση των επικείμενων αλλαγών στους δείκτες FT.

Σε σχετικά θέματα του euro2day.gr αναλύονται περισσότερα τόσο για τα τελευταία νέα από τη νέα εξαγορά της Πειραιώς όσο και για τη μεγέθυνση του 20άρη που από την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου γίνεται FT 25. Πρακτικά πρόκειται για αλλαγές και για νέους δείκτες που θα ισχύσουν από τις 30/11 και στη συνέχεια.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι μετοχές που εισάγονται στον νέο ενισχυμένο δείκτη «μεγάλης κεφαλαιοποίησης» και είναι: ΟΛΠ, Eurobank Properties, Frigoglass, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Intralot.

Η αγορά «φούντωσε» και σήμερα μετά τις 12.00 αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. 

Το θετικό κλίμα βοήθησαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν είτε την εκτίμηση της Wall Street Journal (Ξαναβλέπουν Ελλάδα οι τράπεζες), είτε την τελευταία «ζεστή» θέση της UBS, είτε τα νεότερα από το eurogroup.

Ωστόσο, κατά την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για το σενάριο που κάνει λόγο για ενιαίο φόρο 28% σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Στο σχετικό θέμα της Έλενας Λάσκαρη
αναφέρονται περισσότερα για ένα ουσιαστικό θέμα που απασχολεί δικαιολογημένα την αγορά και την πραγματική οικονομία. Και τέτοια ουσιαστικά μέτρα, και συγκεκριμένες αποφάσεις-αρωγούς στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι επαγγελματίες, τα χρειάζεται η αγορά μας.

σ.σ.: Αναλυτικό διάγραμμα του FTSE-20 έχουμε ανεβάσει από πιο νωρίς στο σημερινό Εκηβόλο με τη συνδρομή της Άννας Φαλτάιτς. Διάγραμμα που, μετά την αρχική επιβεβαίωση της τεχνικότητας του εν λόγω δείκτη, αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v