Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στο προσκήνιο deals και MSCI

Κάτι κινείται σε επιχειρηματικό επίπεδο, την ώρα που η Αθήνα περιμένει τα χρήματα της τρόικας (μετά της επιτροπείας). Στο ρυθμό προεξόφλησης παραμένει το Χ.Α., με ζητούμενη την επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων.

Ελπίδες για περισσότερο ρευστό στην αγορά και συγκρατημένη αισιοδοξία (που θα προκύψει τους επόμενους μήνες) καταγράφει ο Στέφανος Κοτζαμάνης.

Οι ελληνικές τράπεζες γυρίζουν σελίδα σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, σημειώνεται σε σχετικό θέμα του Euro2day.gr, ενώ η Αναστασία Παπαϊωάννου κάνει λόγο για θέσεις μάχης για το Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο.

Εχθές το Χ.Α. λειτούργησε και πάλι σαν μηχανισμός προεξόφλησης, με βασικούς δείκτες και μετοχές να αντιδρούν μετά τη διήμερη… κατάρρευση. Ο Γενικός Δείκτης επανήλθε προς τις 800 μονάδες, αλλά δεν τις πάτησε, ο FTSE 20 κυμάνθηκε στο εύρος των 280-290 μονάδων, ενώ τράπεζες και συγκεκριμένα blue chips υπεραπέδωσαν.

Κλειδί στις τράπεζες ήταν και παραμένει η Εθνική (στο 1,58 ευρώ), αλλά η είδηση που περιμέναμε και είχαμε προεξοφλήσει δεν ήρθε. Ουδεμία αλλαγή ή αντικατάσταση στον MSCI για την Εθνική, ό,τι αυτό συνεπάγεται για σήμερα-αύριο.

Αλλαγές στους δείκτες έγιναν βέβαια, αλλά αφορούν τη Λαϊκή, την Πλαστικά Κρήτης και τις Αστήρ Παλάς, Lavipharm, Πήγασος, που αφαιρούνται από τον Micro Cap.

Σημαντική από κάθε άποψη η συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Cosco, μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία, και δεν αναφερόμαστε μόνο χρηματιστηριακά.

Οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΠΑ και του φυσικού αερίου εξηγούν τη χθεσινή υπεραντίδραση του Μυτιληναίου κατά 8,16% στα 3,58 ευρώ, με συναλλαγές 283.725 τεμαχίων.

Ενδιαφέρον και για την Τέρνα Ενεργειακή, που μετά τη συνεδρίαση ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου. Σημειώνεται πως η μετοχή ενισχύθηκε εχθές κατά 6,85% στα 2,34 ευρώ, ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν με αυξημένες συναλλαγές Φουρλής, Σιδενόρ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Frigoglass, Υγεία, Intralot, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ-Τέρνα, Αττικής, J&P Άβαξ, Ελληνικά Καλώδια.

Από τεχνικής πλευράς, ζητούμενη παραμένει η επιβεβαίωση του εύρους των 280-290 μονάδων για τον 20άρη, η στήριξη του 1,50 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής και το ενδεχόμενο υπέρβασης των 3,62-3,64 ευρώ για τον Μυτιληναίο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v