Πώς κλείνει ο Απρίλιος στο Χρηματιστήριο

Κινήσεις αποκόμισης κερδών αλλά και συνέχεια της μόχλευσης σε συγκεκριμένες μετοχές αναμένονται στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα. Οι τράπεζες και οι κινήσεις στα «μεσαία».

Πώς κλείνει ο Απρίλιος στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στη Wall Street, με την προσοχή στραμμένη στη συνεδρίαση της Fed, που ξεκινά σήμερα.

Από 0,34% υψηλότερα τα futures του S&P500, με άνοδο στα χρηματιστήρια της Ασίας και στην Ευρώπη από νέα υψηλά ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Με μικρές απώλειες σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, «μάχη» για το πρόσημο πωλητών-αγοραστών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με οριακή επικράτηση των δεύτερων παρά την τραπεζική διόρθωση.

Στις 1.455,48 (0,03%) ο Γενικός Δείκτης, στις 3.534,50 (-0,26%) ο FTSE25, στις 1.256,23 (-1%) ο Δείκτης Τραπεζών, ανοδική αντίδραση 1,02% για τον FTSEMidCap στις 2.373,67 μονάδες. Στα 116,5 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τα 12 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών και τα 42 εκατ. σε μόλις τρεις μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank.

Τελευταία συνεδρίαση Απριλίου και «κλείσιμο» 4μήνου, με τις αργίες που ακολουθούν να προϊδεάζουν για μερικό «κλείδωμα» θέσεων.

Σε ρυθμό ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών διεργασιών, φημών-διαψεύσεων, επενδυτές και traders, με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή να ανακοινώνει μεγέθη με καλύτερα περιθώρια στις κατασκευές και «ουρά» υπεραξιών στις παραχωρήσεις, σύμφωνα με όσα σημείωνε νωρίτερα η Πέννυ Κούτρα. Κέρδη 18,3 εκατ. το 2023 για την Intracom Holdings, μέρισμα 0,12/μτχ., στα μερίσματα-ρεκόρ που θα διανείμουν οι εισηγμένες, αναλυτικά τι θα δώσει η καθεμία αναφέρεται ο Στέφανος Κοτζαμάνης.

«Καύσιμο» για την κοινότητα οι αυξημένες διανομές, με τους επενδυτές να καλύπτουν σε σχετικά σύντομο διάστημα τις «αποκοπές» όπως ενδεικτικά συμβαίνει στην περίπτωση του ΟΠΑΠ.

Η Πειραιώς ανοίγει την αυλαία ανακοίνωσης μεγεθών 3μήνου 2024, αύριο κάνει πρεμιέρα στον Μάιο η Εθνική, με τις χθεσινές πωλήσεις να αφορούν, σε σημαντικό βαθμό, ρευστοποιήσεις/κλείσιμο θέσεων εγχώριων θεσμικών αλλά και συγκεκριμένων διαχειριστών ξένων funds που συνεχίζουν να μειώνουν τη συμμετοχή τους στον κλάδο. Κορυφαία επιλογή η Πειραιώς για τη Eurobank Equities, που αναθεωρεί τις τιμές-στόχους για τις τραπεζικές μετοχές.

Συνοπτικά στοιχεία πωλήσεων ανακοίνωσε νωρίτερα η Coca Cola HBC, με long τάση διεθνώς το «χαρτί» -από TCCC μέχρι Coca Cola Hellenic- που φτάνουν μέχρι το ΧΑ. Στα 30,08 ευρώ η μετοχή, νέο υψηλό, επίσης με νέο υψηλό για τη μετοχή της ΤΙΤΑΝ Cement International με σταθερές εισροές προς Motor Oil (27,20), Jumbo (29,22), στο πλαίσιο καταγραφής νέων υψηλών που αναφερόταν στον Εκηβόλο (25 Απριλίου).

Διακριτή η συνδυαστική εισροή ρευστότητας με παράλληλη μετακύλιση κεφαλαίων.

Ικανοποιητική η μόχλευση στα μεσαία, με Intrakat (5,34), Intracom Holdings (3,72), Alumil (2,88) να ξεχωρίζουν από τις μετοχές του FTSEMidCap, ισχυρή άνοδος για Attica Συμμετοχών (2,57), Intracom Properties/ΚΛΜ (1,68), Doppler (1,06), Ευρωσύμβουλοι (1,38) κ.α. από τις συνολικά 51 με θετικό πρόσημο. Εναντι 48 με αρνητικό. Από τα mid caps που αναφέρονται, ενδιαφέρον έχει η Attica Συμμετοχών, με άνοδο 7,08% στα 2,57 ευρώ, με συναλλαγές 211 χιλ. τμχ., με τη διοίκηση να διαψεύδει -μετά το «κλείσιμο» της συνεδρίασης- πως συζητά οποιαδήποτε συμφωνία με τον όμιλο Γρύλου.

Οριακά υψηλότερη τιμή-στόχος, στα 8,8 από τα 8,7 ευρώ, για τη μετοχή του ΔΑΑ από τη Morgan Stanley, μετά την ανακοίνωση αυξημένων κατά 30% κερδών στο 3μηνο 2024.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v