Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2002

Prime takeover target και με τη βούλα!!

Μια και μπήκαμε στο θέμα όμως, ο Χαμαιλέων θέλει να σας ενημερώσει για μία ακόμη σημαντική επισήμανση που του έγινε από έγκυρους αναλυτές.

Μες στο γενικό ”χαμό” πέρασε σχεδόν απαρατήρητο το γεγονός οτι με βάση τα διεθνή πρότυπα IAS, η ALPHA παρουσιάζει πολύ υψηλότερα ίδια κεφάλαια.

Οι περισσότεροι έμειναν στα εμφανιζόμενα κέρδη του 0,5 εκατ. ευρώ κάτι που μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά δεν παίζει ρόλο αφού η μείωση των κερδών σε αυτό το επίπεδο οφείλεται στην ολοσχερή απόσβεση του Goodwill από την υπόθεση της ALPHA FINANCE και δεν πρόκειται να ληφθεί υπ όψιν από κανένα σοβαρό αναλυτή.

Aυτό που έχει σημασία, είναι οτι η ALPHA εμφανίζει πολύ χαμηλό P/BV της τάξεως του...1,2 και επίσης πολύ χαμηλή απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων (ROE) της τάξεως του 4,5% πάντα με δεδομένα του 2001.

Αυτό αγαπητοί φίλοι σημαίνει οτι έχουμε μια τράπεζα με σεβαστά assets, φθηνή αποτίμηση σε σχέση με τη λογιστική αξία και για κάποιους λόγους, (που δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή) περιορισμένη απόδοση από την αξιοποίηση τους! Κοινώς έχουμε ένα prime takeover target, για άλλους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v