Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2006

Η πτώση, τα deals και οι... ”φούσκες”!

OK, τα προγνωστικά λένε ότι η πρόσφατη πτώση έκοψε τη ”φόρα” των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που κυνηγούν το momentum, άρα έκοψε και τη ”φόρα” των αγορών.

Αυτό, όμως, δεν είναι απαραίτητα κακό. Η άνοδος ήταν σημαντική και ολίγον… μονοκόμματη. Και αν δεν ερχόταν η διόρθωση τώρα, κάποια στιγμή θα ερχόταν και θα ήταν ίσως πολύ δριμύτερη. Έτσι γίνεται πάντα στις αγορές.

Το ότι ήταν πιο έντονη στη δική μας αγορά μπορεί να αποδοθεί σε μια σειρά από λόγους, οι οποίοι λίγο πολύ αναλύθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Υπάρχουν όμως και καλά. Κάποια margins έκλεισαν, κάποιος ”αέρας” έφυγε, και αρκετοί επιχειρηματίες που είχαν αρχίσει να παίρνουν τα μυαλά τους… αέρα, μάλλον θα ακούσουν ξανά τη φωνή των… αριθμών!

Μια καλή αγορά χρειάζεται για να γίνουν deals, μια αγορά που πετάει στα… σύννεφα πολλές φορές τα ακυρώνει καθιστώντας τα ανέφικτα λόγω των υψιπετών απαιτήσεων του… πωλητή!

ΥΓ.: Προσέξτε, διότι ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Έγιναν κάποια καλά deals και ξαφνικά στο ταμπλό είδαν ”φως” και οι… τυφλοί! Κάντε τις συγκρίσεις σας μεταξύ εταιριών του ίδιου κλάδου και προσπαθήστε να διακρίνετε αν υπάρχει λόγος για μεγάλες αποκλίσεις υπέρ κάποιων.

Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, ξέρετε τι σημαίνει αυτό.

Οι ”φούσκες” δεν είναι ποτέ… ντεμοντέ. Υπήρχαν κι όταν η αγορά βρισκόταν στις 2.000 μονάδες, συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα. Απλώς, όταν η αγορά είναι χαμηλά, είναι λίγες και όταν η αγορά ανεβαίνει… πολλαπλασιάζονται!

Θυμηθείτε επίσης ότι μία μετοχή μπορεί να είναι φτηνή στα 30 ευρώ και μία άλλη ακριβή στα... 0,9 ευρώ ή στα 1,6 ευρώ. Διότι πολλοί το ξεχνούν και το... πληρώνουν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v