Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2006

ΕΧΑΕ 2:Η... αγελάδα και οι τράπεζες

Σίγουρα καθόλου άσχετο δεν είναι το γεγονός ότι οι Αυστριακοί έχουν να επιδείξουν μεγάλη διείσδυση στον τραπεζικό τομέα των χωρών της περιοχής μας, μεγαλύτερη από αυτή των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές.

Προφανώς, οι τραπεζίτες που έχουν την πλειοψηφία της ΕΧΑΕ γνωρίζουν τις ισορροπίες δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και ίσως αυτό να τους κάνει επιφυλακτικούς.

Ωστόσο,εδώ υπάρχει ένα ερώτημα:

Κατά πόσον τελικά οι τράπεζες-μέτοχοι της ΕΧΑΕ χρησιμοποιούν την εταιρία ως... ”αγελάδα” για άρμεγμα χωρίς να έχουν οποιοδήποτε ”όραμα” για το μέλλον της (γνωστές οι μεγάλες επιστροφές κεφαλαίου, κάποιες πωλήσεις μετοχών αλλά και το ότι η τιμή είναι υπερπολλαπλάσια αυτής στην οποία αγοράστηκε από το Δημόσιο).

Αυτό ενδιαφέρει για δύο λόγους: Πρώτον, διότι από το πολύ ”άρμεγμα” μπορεί να πάθει ζημιά το... ζωντανό.

Και δεύτερον, διότι αυτή η τακτική αποτελείίσως μια καλή δικαιολογία για το γεγονός ότι οι ηγεσίες της δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να φέρουν ορατά αποτελέσματα σε ό,τι έχει να κάνει με την επέκταση της ΕΧΑΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Πώς να το κάνουν αν δεν υπάρχει όραμα από τους μετόχους που ελέγχουν τη διοίκηση;

Θυμίζουμε σχετικά τα Ελληνικά Πιστοποιητικά. Αλήθεια τα ΕΛΠΙΣ του αείμνηστου Θεόδωρου Καρατζά γιατί είχαν την κατάληξη που είχαν; (μόλις... μία εταιρία αν δεν κάνουμε λάθος).

Διότι απ’ ό,τι λένε οι πηγές μας οι τράπεζες δεν ασχολήθηκαν.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα όραμα πέραν του να δώσουμε την ”κοπέλα” όπως όπως, μη τυχόν και μας μείνει στο... ράφι;

Αυτό κύριοι είναι το ερώτημα!

Υ.Γ.: Ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΧΑΕ δεν είναι μια οποιάδήποτε εταιρία. Είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία ευρύτερα, μα και για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v