Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2006

Τι θέλει να κάνει η Alpha με την ασφαλιστική της

Προ ημερών το euro2day.gr έφερε στην επιφάνεια ότι η Alpha Bank επιδιώκει να πουλήσει τη θυγατρική της Alpha Ασφαλιστική, βάζοντας μάλιστα την ”είδηση” σε ένα πλαίσιο στρατηγικής.

Ωστόσο κάποιοι στην αγορά φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν το σκεπτικό της υπόθεσης.

Διότι η Alpha δεν σκοπεύει να μείνει απ’ έξω από το κέρδος που φέρνει η παροχή ασφαλιστικών προϊόντων μέσω ενός τραπεζικού δικτύου.

Τουτέστιν, δεν προτίθεται κατ’ αρχάς να πουλήσει σε θυγατρική άλλου ελληνικού, ανταγωνιστικού τραπεζικού ομίλου. Εκεί ίσως να καταλήξει μόνον στην περίπτωση που δεν μπορεί να υλοποιήσει αλλιώς το σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η απάντηση στο τι ακριβώς θέλει να κάνει η Alpha Bank βρίσκεται στο deal που είχε κάνει προ διετίας πουλώντας το τμήμα του λογισμικού των πιστωτικών καρτών (τη μισή Delta-Singular δηλαδή) στους Αμερικανούς.

Τότε, η Alpha Bank πούλησε τη θυγατρική της εκχωρώντας για μια σειρά ετών στον αγοραστή το συμβόλαιο για τη διαχείριση των πιστωτικών της καρτών.

Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι σχεδιάζεται και τώρα. Ο αγοραστής της Alpha Ασφαλιστικής θα πάρει ως ”προίκα” την ασφαλιστική παραγωγή που προκύπτει μέσα από τις άλλες δραστηριότητες της τράπεζας (στεγαστική πίστη, δάνεια για αγορά αυτοκινήτων κ.λπ.).

Με τον τρόπο αυτό η Alpha Bank θα εισπράξει ένα σημαντικό ποσό για τη θυγατρική και ταυτόχρονα θα συνεχίσει να καρπώνεται ένα τμήμα των σημερινών ασφαλιστικών της εσόδων με τη μορφή προμηθειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v