Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2006

Η ΝΕΛ και τα... κύματα των δικαστικών αγωγών!

Για μία ακόμη φορά η διοίκηση της ΝΕΛ εμφανίζεται εξαιρετικά ”επιθετική” στις διατυπώσεις και τις κινήσεις της, σε σημείο που εμάς τουλάχιστον, μας προκαλεί εντύπωση.

Απαντώντας σε επιστολή του ΧΑ για την υπόθεση του δανείου της FBB, αλλά και για την κατάσταση των πλοίων της, η εταιρία ανακοινώνει καταρχήν ότι θα ασκήσει αγωγές για τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την επιστολή, με την κατηγορία της … συκοφαντικής δυσφήμισης!

Κι αυτό όταν ήδη, όπως διαβάσαμε σε ναυτιλιακό site το οποίο και δημοσιεύει όλο το κείμενο της αγωγής, κατατέθηκε χθες από τη ΝΕΛ αγωγή κατά της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ (για άλλο, προηγούμενο δημοσίευμα), με αίτημα αποζημίωσης ύψους 2.000.000 ευρώ!

Δικαίωμα της ΝΕΛ βεβαίως είναι, να αντιδρά με όποιο τρόπο επιθυμεί, ωστόσο ο κατάλογος των δικαστικών ενεργειών φαίνεται να είναι… μακρύς, καθώς μεταξύ αυτών (ίσως να έχουμε…ξεχάσει και κάτι) συγκαταλέγονται:

-Η διεκδίκηση οικονομικών επανορθώσεων από τον κατασκευαστή των μηχανών για τα τρία πλοία ΑΙΟΛΟΣ.

-Η αγωγή κατά της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, που προαναφέραμε.

-Η προσφυγή κατά των φύλλων εκκαθάρισης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου που θα εκδικαστεί εξ αναβολής στις 27 Σεπτεμβρίου.

-Η αγωγή της ΝΕΛ κατά της FBB στα ελληνικά δικαστήρια, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η μεταξύ τους δανειακή σύμβαση.

-Η αγωγή της FBB στο Λονδίνο εναντίον της ΝΕΛ, που κατατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στις 11 Ιουλίου, με την οποία ζητείται καταρχήν η ”αναγνωριστική προστασία” των αρχών, καθώς δεν υπήρξε μετατροπή μέρους του δανείου σε μετοχές της ΝΕΛ, όπως προέβλεπε η σύμβαση.

Κι αυτά για την... ώρα, διότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, καθόλου δεν θα εντυπωσιαστούμε αν προκύψουν κι άλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v