Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 11 2006

Σοφο-σφηνάκια πριν από τις... διακοπές!

Ιδού μερικά ”σφηνάκια” για τη Σοφοκλέους, καθώς ο ”Χαμαιλέων” αναχωρεί αύριο για ολιγοήμερες διακοπές και το... ”γιορτάζει” δεόντως. Έχετε πάντως υπ’ όψιν σας ότι άν απαιτηθεί, θα κάνει την εμφάνισή του, έστω κι από την... παραλία!



ΛΑΒΙ: Αναμενόμενη –όπως έχουμε ήδη πει- η συμπεριφορά της μετοχής μετά την έγκριση της FDA για το νέο διαδερμικό φάρμακο. Επιμένουμε, όμως, ότι η πληρέστερη ενημέρωση των επενδυτών για τις ευνοϊκές επιπτώσεις για την εταιρία είναι απολύτως επιβεβλημένη, ώστε να μη σκέφτεται (και γράφει) ο καθένας ό,τι θέλει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται η θέληση μιας εισηγμένης να ανταποκριθεί στις συνθήκες λειτουργίας (και ορθής μεταχείρισης του επενδυτικού κοινού) μιας ανεπτυγμένης αγοράς.

ΛΟΥΛΗ: Αυτό το ακίνητο στο Κερατσίνι φαίνεται ότι αρέσει πολύ στους ”γρήγορους παίκτες”.

ΓΚΑΛΗΣ: Σημαντική η ανοδική κίνηση χθες, παρότι εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρο το πώς η εισηγμένη θα συνδεθεί με τις λοιπές δραστηριότητες του νέου μετόχου. Πολλά ακούγονται και γράφονται, λιγότερο ή περισσότερο ”διακριτικά” για τη ΣΑΟΣ, πάντα συνδέοντάς την με κομματικές ”αποχρώσεις”. Κι αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη Σοφοκλέους που θέλουμε να έχουμε…

ΚΟΥΕΣ: Εδώ και πολύ καιρό η στήλη είχε επισημάνει ότι η αποτίμηση της εταιρίας απαξίωνε οτιδήποτε διαθέτει ο όμιλος πλην των… μετρητών απο την πώληση της Q-Telecom. Η πρώτη κίνηση Φέσσα έγινε (Unisystems) και τώρα η μετοχή αρχίζει να προεξοφλεί ότι θα γίνουν κι άλλες.

Όταν τηρούσαν ”σιγή ασυρμάτου” για τα της αποτίμησης οι αναλυτές, πίστευαν μήπως ότι ο βασικός μέτοχος θα έβγαινε στη… σύνταξη;

PROTON: ”Σεμνή” η απάντηση της Ελληνικής Τράπεζας ότι δεν έχει ιδέα για κάποια προσέγγιση. Επαφές, λένε οι πληροφορίες της στήλης, έχουν γίνει σε επίπεδο μετόχων της Ελληνικής. Ωστόσο deal δεν υπάρχει και μάλλον είναι δύσκολο να υπάρξει, τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στην περίοδο των μεγάλων deals είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι ένας από τους… ”πρωτομάστορες” του είδους θα αρκεστεί σε όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Το αντίθετο είναι το… αναμενόμενο, έστω κι αν έρθει… αιφνιδιαστικά!

ΝΕΩΡΙΟΝ: Προσδοκίες μεταξύ ”παικτών” της αγοράς για έξοδο από την επιτήρηση. Να δούμε πρώτα το εξάμηνο, αφού σημειώσουμε ότι ως τώρα σχετική αίτηση απο την πλευρά της εταιρίας δεν υπάρχει.

ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ: Τυχόν επαναφορά στο ταμπλό θα περάσει από τα… ”χέρια” της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με δεδομένο ότι εδώ και πολύ καιρό θα έπρεπε να είχαν κυκλοφορήσει νέες μετοχές της εταιρίας από την απορρόφηση μη εισηγμένης.

Σίγουρα θα υπάρξει και κάποιο είδος ”πληροφοριακού δελτίου” προς τις Αρχές, η έγκριση του οποίου θα είναι πρόκριμα για τα… περαιτέρω.

Μην κρατάτε την... ανάσα σας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v