Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2006

Κύπρου: Δεν τέλειωσαν τα... ”όργανα”!

Μπορεί στην Τράπεζα Κύπρου να εκλέχθηκε νέος πρόεδρος ο κ. Ελ. Ιωάννου, (παμψηφεί μεν, αλλά μετά από έντονο παρασκήνιο δε, αφού όταν μετρήθηκαν -ανεπισήμως- τα ”κουκιά” και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε περίπου ”διχοτόμηση” των ψήφων δεν υπέβαλε υποψηφιότητα ο έτερος -ανεπίσημα και πάλι- υποψήφιος κ. Παντζιαρής), τα… ”όργανα” όμως μάλλον ΔΕΝ έχουν τελειώσει!

Στη συνέχεια θα πρέπει να οριστούν οι αντικαταστάτες των ήδη παραιτηθέντων δύο μελών όπως και να ξεκαθαρίσουν οι ενέργειες του κεντρικού τραπεζίτη κ. Χριστοδούλου, ο οποίος καθώς φαίνεται δεν έχει ξεχάσει την υπόθεση της Εμπορικής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης Δευτέρας (μετά την ανακοίνωση για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%) ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε σχετικά:

”Είπα και το επαναλαμβάνω ότι υπάρχει θέμα. Η Κεντρική Τράπεζα έχει μελετήσει περαιτέρω τα πράγματα και οπωσδήποτε επί του θέματος αυτού θα επανέλθει προς την Τράπεζα Κύπρου με συγκεκριμένα δεδομένα”. Σε άλλη μάλιστα ερώτηση, πρόσθεσε: ”Για να μπορεί να μιλά κανείς για ευθύνες ή και για ενόψει δυνητικές επιβολές κυρώσεων, θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία και σε αυτούς που τους αφορά, να υποστηρίξουν τη θέση τους.

Συνεπώς, βρισκόμαστε ακόμα σε στάδιο διαδικαστικό που δεν μπορώ να μιλήσω, τουλάχιστον για σκοπούς αντικειμενικής και σωστής προσέγγισης του θέματος , για ευθύνες συγκεκριμένων ατόμων που προέκυψαν από την έρευνα.

Υπάρχουν θέματα για τα οποία κάποιοι πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις. Μετά από αυτές είναι που θα μιλούμε για ενδεχόμενες ευθύνες”.

Για να δούμε λοιπόν ποιοι θα δώσουν εξηγήσεις και πόσο θα ”πειστεί” η Κεντρική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v