Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2006

Tα ETFs και τα νέα από τη… Σιγκαπούρη

Στο euro2day.gr δημοσιεύουμε σήμερα- κατ’ αποκλειστικότητα- το πλήρες κείμενο για την εισαγωγή των Exchange Traded Funds στη Σοφοκλέους, ένα κείμενο που θα αποτελέσει τον ”μπούσουλα” για τις διαβουλεύσεις των παραγόντων της αγοράς, ώστε να φτάσει αυτό το σύγχρονο προϊόν –επιτέλους- και στη Σοφοκλέους.

Και λέμε επιτέλους γιατί τα ETFs δεν είναι εργαλεία μόνο για ξένους ή και Έλληνες θεσμικούς. Αν γίνουν με σωστό τρόπο αποτελούν και όπλο για τον μικροεπενδυτή να αγοράζει μια μετοχή, ή οποία όμως αντιπροσωπεύει ένα καλάθι μετοχών και αγοράζεται ή πουλιέται άμεσα, ανά πάσα στιγμή της συνεδρίασης.

Μιλάμε για τον συνδυασμό των πλεονεκτημάτων ενός αμοιβαίου και αυτών μιας μετοχής, περίπου… ”δύο σε ένα”, γι’ αυτό και στο εξωτερικό έχουν πολύ μεγάλη ”πέραση”.

Ενόσω εμείς όμως ασχολούμαστε με το ETF έχουμε και τους πράκτορες της στήλης στο… IMF, (το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) στη Σιγκαπούρη, όπου έχει μαζευτεί το μισό ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, συν υπουργούς κ.λπ.

Μάθαμε λοιπόν ότι υψηλόβαθμοι παράγοντες της Εθνικής Τράπεζας ενημέρωσαν παρευρισκόμενους για μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ότι από τότε που έκαναν την επένδυση στη Finansbank έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον αραβικών funds για τη μετοχή της ΕΤΕ, και μάλιστα ιδιαιτέρως.

Ίσως επειδή η συγκεκριμένη επένδυση έσπασε πολλά φράγματα (θρησκευτικά και άλλα) και αυτό αρέσει στους φίλους Άραβες…

Υ.Γ.: Το ”παρόν” στη Σιγκαπούρη, περιττό να το πούμε, έδωσαν τόσο ο πάμπλουτος πρώην ιδιοκτήτης της Finansbank, κ. Husnu Ozyegin, όσο και ο-επίσης Τούρκος- CEO της Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v