Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 11 2013

Ανδρομέδα: Ποιες μετοχές επιλέγει από το ΧΑ

Ανδρομέδα: Ποιες μετοχές επιλέγει από το ΧΑ

«Ισορροπημένο» το χαρτοφυλάκιο της Alpha Trust Ανδρομέδα στις 30 Ιουνίου. Με τις ελληνικές μετοχές να αποτελούν γύρω στο 75% του συνολικού χαρτοφυλακίου:

• Η έκθεση στον τραπεζικό κλάδο κυμαινόταν (μετοχές και warrants) μόλις γύρω στο 5% και μάλιστα μιλάμε για τοποθέτηση στην Alpha Bank που από μετοχική άποψης τα πήγε καλύτερα από τις λοιπές συστημικές τράπεζες το τελευταίο χρονικό διάστημα

• Το υπόλοιπο μετοχικό χαρτοφυλάκιο είναι διεσπαρμένο σε πάνω από είκοσι μετοχές, οι οποίες κατά κανόνα είτε χαρακτηρίζονται από έντονη εξωστρέφεια (ΤΙΤΑΝ, Πλαστικά Θράκης, Inform Λύκος, Motor Oil, Καρέλιας, Σαράντης, Coca Cola HBC AG) είτε έχουν επιδείξει πολύ ισχυρά αμυντικά χαρακτηριστικά την περίοδο της κρίσης (π.χ. Quest Holdings, Πλαίσιο, ΟΤΕ, Jumbo, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΚΡΙ ΚΡΙ).

• Τα μετρητά (καταθέσεις) προσεγγίζουν το 20% του συνολικού χαρτοφυλακίου, ενώ υπάρχουν μικρές τοποθετήσεις στο ομολογιακό της Frigoglass και σε εταιρείες της εναλλακτικής αγοράς (Envitec, Κρητών Άρτος).

Με την τρέχουσα αποτίμηση της Alpha Trust Ανδρομέδα (χθεσινό κλείσιμο) στα 9,3 εκατ. ευρώ και την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της στα 9,66 εκατ. ευρώ στις 30/6/2013, η μετοχή της γνωστής ΑΕΕΧ φαίνεται [ως είναι διαπραγματεύσιμη κοντά στην εσωτερική της αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v