Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2006

Ένας Έλληνας σε περίοπτη θέση

Ένας και μόνον ένας Έλληνας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ”100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή” στην ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά για το 2006 (ελπίζουμε του χρόνου να είναι… περισσότεροι), σύμφωνα με την έγκυρη εξειδικευμένη επιθεώρηση Financial News.

Πρόκειται για τον κ. Φίλιππο Κωστελέτο, 41 ετών, partner του private equity fund Texas Pacific Group και managing director της TPG UK, που έγινε περισσότερο γνωστός στην… πατρίδα όταν μαζί με την Apax η TPG απέκτησε την TIM Ελλάς και εν συνεχεία την Q-Τelecom.

Παρότι στο εξωτερικό είναι περισσότερο γνωστός για το deal του πολυκαταστήματος Debenhams, είναι σίγουρο ότι αν εμφανιστούν έστω και οι… μισοί από όσους φέρονται σύμφωνα με τις φημολογίες ως υποψήφιοι αγοραστές της ΤΙΜ Ελλάς (και το τίμημα κυμανθεί κάπως κοντά, έστω στις τιμές που ”ακούγονται” και… αναπαράγονται), ο κ. Κωστελέτος θα... εκτοξευΘεί σε ακόμη υψηλότερη θέση από την 83η που κατέκτησε φέτος και την 94η που είχε το 2005.

Για να καταλάβετε για τι είδους κατάταξη μιλάμε αρκεί να πούμε ότι ο CEO του Deutsche Borse (του γερμανικού χρηματιστηρίου) κ. Reto Francioni βρίσκεται στην 93η θέση και ο κ. Piero Novelli, global head of mergers and acquisitions της UBS, στη θέση… 97!!!

Όσο για τις τρεις πρώτες θέσεις, την κορυφή κατέκτησε για δεύτερη χρονιά ο κ. Michael Sherwood, CEO της Goldman Sachs International, τη δεύτερη θέση ο κ. Anshu Jain, Head of global markets της Deutsche Bank, και την τρίτη ο κ. Bob Diamond, chief executive της Barclays Capital International και πρόεδρος της Barclays Global Investors.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v