Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2013

Τα ηνία του ΤΑΙΠΕΔ, τα σενάρια και ο «ξενοδόχος»

Τα ηνία του ΤΑΙΠΕΔ, τα σενάρια και ο «ξενοδόχος»

Οι ίδιοι που εμφάνιζαν ως σχεδόν σίγουρη την τοποθέτηση του Γιάννου Γραμματίδη στην προεδρία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) τώρα θεωρούν πως έχει καπαρώσει τη θέση ο πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Κ. Μανιατόπουλος.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν ανακοινώνεται ο διορισμός του κ. Μανιατόπουλου ώστε να σταματήσει η σεναριολογία.

Ανεξάρτητα από την ονοματολογία, ετοιμάζονται αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μια νέα θέση, αυτή του αντιπροέδρου.

Όλα αυτά βέβαια... χωρίς τον ξενοδόχο. Η τρόικα φέρεται αποφασισμένη να περάσει τη γραμμή της σύμφωνα με την οποία είτε το Ταμείο θα διοικείται από τεχνοκράτες (αυτό σημαίνει πως στη θέση του προέδρου θα τοποθετηθεί άνθρωπος αντίστοιχου προφίλ), είτε θα διορίζεται στην προεδρία πολιτικό πρόσωπο, αλλά το Δ.Σ. θα παίρνει αποφάσεις και χωρίς αυτόν.

«Ούτως ή άλλως, ο πρόεδρος είναι μη εκτελεστικός», επισημαίνουν άνθρωποι που παρακολουθούν τις σχετικές ζυμώσεις και προσθέτουν πως «το Δ.Σ. πρέπει να μπορεί να αποφασίζει χωρίς αυτόν, πιθανώς με τον διορισμό αντιπροέδρου». Οι ίδιοι αποδίδουν την καθυστέρηση στην τοποθέτηση του νέου προέδρου στις σχεδιαζόμενες αλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v