Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2013

Τράπεζα Κύπρου: Τώρα ξέμεινε και από... διευθύνοντα σύμβουλο

Τράπεζα Κύπρου: Τώρα ξέμεινε και από... διευθύνοντα σύμβουλο

Τόσο... καλός είναι ο συντονισμός σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου ώστε:

Πεντέμισι μήνες μετά τα γεγονότα του Μαρτίου, δεν υπάρχει ακόμη οριστικό διοικητικό συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι προ 15νθημέρου ολοκληρώθηκε η σχετική ψηφοφορία στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων! Φανταζόμαστε ότι η εξέταση των βιογραφικών σημειωμάτων των μελών από την Κεντρική Τράπεζα συνεχίζεται με... εντατικούς ρυθμούς.

Εννέα μήνες από την έναρξη του έτους, δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι λογιστικές καταστάσεις της προηγούμενης χρήσης.

Εδώ και καμιά δεκαριά μέρες η Τράπεζα δεν διαθέτει ούτε διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς ο κ. Σορώτος τα μάζεψε και γύρισε στην Αθήνα. Μάλιστα, τώρα ξεκινά η αναζήτηση νέου CEO και σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, καλό θα είναι «να μην μιλάει ελληνικά» για να αντισταθεί στις τοπικές πιέσεις στο μέτωπο των δανείων (μήπως να μιλάει ρωσικά, οπότε θα ερεθίσει την τρόικα;).

Φυσικά η επιστροφή της μετοχής προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό της Κοινής Πλατφόρμας (φαίνεται να πηγαίνει ακόμη παραπίσω) είναι το... τελευταίο που απασχολεί αυτήν τη στιγμή τις κυπριακές αρχές.

Με εξαίρεση φυσικά το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, που χωρίς πλέον τα δύο «βαρύτερα χαρτιά» του (Κύπρου και πρώην Λαϊκή) είδε ολόκληρο τον Αύγουστο τον όγκο των συναλλαγών του να περιορίζεται στο 1,15 εκατ. ευρώ (50 χιλιάδες ευρώ ημερησίως...). Μάλιστα δύο μόλις μετοχές του (η Ελληνική Τράπεζα και η εταιρεία πετρελαιοειδών Petrolina) προσελκύουν αθροιστικά πάνω από το 65% του συνολικού τζίρου...

Προφανώς, στο ΧΑΚ θέλουν να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου από... χθες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v