Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2006

Μέλος ΔΣ της Τρ. Κύπρου... ”αντάρτης” στη Λαϊκή!

”Έχουν περιέλθει σε γνώση του Ομίλου πληροφορίες ότι στη σημερινή σύναξη μικρού αριθμού μικρομετόχων της Λαϊκής, αισθητή ήταν η παρουσία και ο ρόλος του κ. Ευδόκιμου Ξενοφώντος, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και πρώην ανώτατου αξιωματούχου της εν λόγω Τράπεζας”.

To παραπάνω απόσπασμα είναι από επίσημη ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου που κυκλοφόρησε στη Μεγαλόνησο, την περασμένη Παρασκευή, και ομολογουμένως έκανε μεγάλη αίσθηση!

Δεν είμαστε προς ώρας σε θέση να γνωρίζουμε αν ο κ. Ξενοφώντος βρέθηκε στη συνάντηση κατόπιν κάποιας άτυπης έστω ενημερώσεως του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου ή αποφάσισε... κατά μόνας να αναμειχθεί στα εσωτερικά της έτερης μεγάλης κυπριακής τράπεζας.

Αρχίζει όμως να γίνεται προφανές ότι η ”κούρσα” της μετοχής της ΛΤΚ (η οποία όμως ξεκίνησε… ΜΕΤΑ την εξαγγελία της τριπλής συγχώνευσης) χρησιμοποιείται ως ”άλλοθι” για μικροεκβιασμούς από την πλευρά κάποιων που θέλουν να εμφανιστούν ως ”εκπρόσωποι” των μικρομετόχων, για να διεκδικήσουν, υποτίθεται, υψηλότερη σχέση μετατροπής.

Το βασικό ερώτημα όμως είναι αν αυτό το μικρής εμβέλειας φαινόμενο θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους… ανταγωνιστές της Λαϊκής, εν όψει της γιγάντωσής της.

Διότι η παρουσία του ηγετικού στελέχους της Τράπεζας Κύπρου, κ. Ξενοφώντος (και δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η Λαϊκή θα εξέδιδε επίσημη ανακοίνωση χωρίς να είναι σίγουρη για τις πληροφορίες της) προκαλεί ζωηρά ερωτήματα.

Κι αυτό, καθώς ο κ. Ξενοφώντος δεν είναι κάποιος άσχετος… επιχειρηματίας που έχει και μια ”τιμητική” θέση στο Δ.Σ. της Κύπρου. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων (!) και μέλος της Επιτροπής Διορισμών της Τράπεζας Κύπρου, ενώ έχει διατελέσει και… Πρώτος Γενικός Διευθυντής της...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v