Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2013

Σφηνάκια για Autohellas, Μινωικές και ΑΤΕ Ασφαλιστική

Σφηνάκια για Autohellas, Μινωικές και ΑΤΕ Ασφαλιστική

AΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Πειραιώς έχει προσλάβει ως σύμβουλο πώλησης την UBS η οποία έχει αναλάβει και τη διερεύνηση ενδιαφέροντος ξένων για την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με βάση το χρονοδιάγραμμα η διερεύνηση ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να υποβληθούν μη δεσμευτικές προσφορές.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών μέχρι τα τέλη έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2014.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς έχει ανακεφαλαιοποιήσει την ΑΤΕ Ασφαλιστική με αύξηση κεφαλαίου κατά 172 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία αναμένεται να κλείσει και τη φετινή χρήση με κέρδη.

Ως εκ τούτου το τίμημα που αναμένουν στην Πειραιώς για την ΑΤΕ Ασφαλιστική μόνο συμβολικό δεν είναι...


ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Εξασφαλισμένη η ρευστότητα των Μινωικών Γραμμών τουλάχιστον για τους επόμενους δώδεκα μήνες μετά και την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που υλοποιεί (γεγονός καθόλου ευκαταφρόνητο με βάση τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της ακτοπλοΐας).

Στις 30/6/2013 ο δείκτης καθαρού χρέους προς ίδια κεφάλαια είχε υποχωρήσει στο 117,3% εξ' αιτίας της προκαταβολής των 38,5 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει ο βασικός μέτοχος έναντι της υλοποιούμενης ΑΜΚ.

Επιπλέον, ο Όμιλος Γκριμάλντι έχει δεσμευθεί πως θα καταβάλει άλλα 6,085 εκατ. ευρώ, πέραν των όποιων χρημάτων αντληθούν ενδεχομένως από τους μετόχους μειοψηφίας.

Στα «συν» επίσης των Μινωικών Γραμμών είναι ότι η εικόνα της 31ης Ιουνίου του 2013 είναι σήμερα βελτιωμένη λόγω της θετικής εποχικότητας του τρίτου τριμήνου (σε τζίρο και ταμειακές ροές), όπως επίσης και το γεγονός ότι στα μέσα του έτους διέθετε ελεύθερες εγκεκριμένες τραπεζικές πιστώσεις ύψους 16,9 εκατ. ευρώ.

 

AUTOHELLAS: Επηρεασμένα από το φετινό ανοδικό τουριστικό ρεύμα αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Autohellas, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη δραστηριότητα του Rent A Car.

Επιπρόσθετα, η εισηγμένη κατέχει ποσοστό σε Aegean (+31,6% τον τελευταίο μήνα, +81,6% το τελευταίο τρίμηνο στο ταμπλό) και Τράπεζα Πειραιώς (+29,5% τον τελευταίο μήνα, +87,6% το τελευταίο τρίμηνο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v