Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2013

Το... στοιχειωμένο ακίνητο και η κυβερνητική ανικανότητα

Το... στοιχειωμένο ακίνητο και η κυβερνητική ανικανότητα

Το ακίνητο της παλιάς καπνοβιομηχανίας Κεράνης στη Θηβών, αν και απασχολεί εδώ και χρόνια τον ελληνικό τύπο, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί με τίποτε! Και φυσικά, όσο δεν αξιοποιείται, τόσο περισσότερο ζημιωμένο βγαίνει το ελληνικό δημόσιο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, το δημόσιο αγόρασε και χρυσοπλήρωσε το συγκεκριμένο ακίνητο, προσπαθώντας στη συνέχεια να στεγάσει κάποιες από τις υπηρεσίες του.

Λέγεται όμως πως υπήρξαν αντιδράσεις από ορισμένους «δημόσιους» που έμεναν στα βόρεια προάστια και δεν ήθελαν με τίποτε να εργάζονται προς την οδό Θηβών. Άλλου είδους αντιδράσεις επίσης λέγεται ότι προέκυψαν και από κάποιους που αν η υπηρεσία τους θα «μαντρωνόταν» σε ένα μόνο κτίριο δεν θα μπορούσαν να την... κάνουνε όποτε θέλουν χωρίς έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση -και επειδή «λεφτά υπήρχαν»- το ελληνικό δημόσιο επέλεξε για πολλά χρόνια η αξιοποίηση του ακινήτου να μην γίνει ποτέ και να δαπανά μεγάλα ποσά για ενοίκια την ώρα που είχε αδιάθετα κτίρια προς χρησιμοποίηση...

Τώρα όμως που λόγω κρίσης τα δύο πόδια καλούνται να μπούνε σε ένα παπούτσι, η κυβέρνηση σκέφτηκε κάτι που τουλάχιστον σε πρώτη φάση φαίνεται λογικό: Πούλησε το ανεκμετάλλευτο αυτό ακίνητο στην Πανγαία (που ουσιαστικά περνάει στους Ισραηλινούς) και δεσμεύθηκε για την εκμίσθωσή του από κρατικό φορέα, επιλέγοντας σε πρώτη φάση τα δικαστήρια του Πειραιά.

Μόνο που ο δήμαρχος Πειραιά φαίνεται να μη συμφωνεί με αυτήν την επιλογή κτιρίου και έτσι -μέχρι νεωτέρας- το ελληνικό δημόσιο θα πληρώνει ενοίκιο στην Πανγαία για ένα κτίριο που δεν χρησιμοποιεί...

Μηδέν εις το πηλίκον!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v