Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2013

Ο Σαμαράς, η πτήση της γραμμής και η... χειραψία με Μέρκελ

Ο Σαμαράς, η πτήση της γραμμής και η... χειραψία με Μέρκελ

Με πτήσεις της Aegean κινήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών της ΕΕ.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος προφανώς δεν έχει επιδιορθωθεί και έτσι οι εμπορικές πτήσεις ήταν... μονόδρομος. Στο ταξίδι προς Βρυξέλλες, δίπλα στον πρωθυπουργό καθόταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος . Βεβαίως και οι δύο στην Business Class με τις κουρτίνες ερμητικά κλειστές για να αποφευχθεί οποιαδήποτε «παρεμβολή» από τυχόν δυσαρεστημένους Ελληνες ψηφοφόρους.

Στην πτήση της Πέμπτης προς τις Βρυξέλλες, η παρέα Σαμαρά – Αβραμόπουλου στην πρώτη σειρά «έσπασε» αμέσως μετά την απογείωση καθώς ο πρωθυπουργός σηκώθηκε, έκατσε στην δεύτερη σειρά και ζήτησε από τον διπλωματικό του ακόλουθο να έρθει στην διακεκριμένη θέση, να κάτσει δίπλα του και να τον ενημερώσει για τα της Συνόδου.

Για την ιστορία, αυτή τη φορά η ακολουθία του πρωθυπουργού δεν έκανε τη γκάφα να διαρρεύσει ότι θα υπήρχε συνάντηση με την κ. Μέρκελ στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Είπαν την αλήθεια για να μην διαψευστούν και πάλι, όπως έγινε στην προηγούμενη Σύνοδο. Μια χειραψία και ένα «τι κάνεις, καλά;» ήταν.

Εξέλιξη που πάντως ήταν περίεργη, δεδομένου ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της EE σε δύο εβδομάδες, γεγονός που καθιστούσε τις διμερείς επαφές αναγκαίες.

Επαφές όμως δεν υπήρξαν....

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v