Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 12 2006

INFORMER: Η ξαφνική ζημιά και η... ”τρύπα”!

Ο ”πονηρεμένος” επενδυτής ξεκινά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων μιας εταιρίας από τις παρατηρήσεις των... Ορκωτών Ελεγκτών!

Ο ισολογισμός, η κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως και οι ταμειακές ροές, χρήσιμα πράγματα μεν, αλλά μπορούν να... περιμένουν…

Όσοι επενδυτές δεν έπραξαν κάτι τέτοιο στις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου της Informer, κατέληξαν να διαβάσουν έκπληκτοι στις εφημερίδες ότι η κερδοφορία του 1,22 εκατ. ευρώ στο πρώτο μισό του έτους, μετατράπηκε σε... ζημιά 2,32 εκατ. στο εννεάμηνο!

Χοντρικά, δηλαδή, η ζημιά του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκε στο, τεράστιο για τα μεγέθη της εισηγμένης, ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ…

Η ζημιά αυτή οφείλεται κυρίως σε μια ”παλιά τρύπα” που είχαν επισημάνει οι Ορκωτοί Ελεγκτές, αλλά και για την οποία έγκαιρα είχε ενημερώσει η στήλη.

H Informer λοιπόν αναφέρει (στα ψιλά γράμματα των υποσημειώσεων) ότι τα αποτελέσματα της 30ής Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν απομείωση 889.006 ευρώ της εταιρίας Megabit, στην οποία συμμετέχει με 19,98%, αλλά και 1,71 εκατ. καταβολή εγγύησης προς την Εθνική Τράπεζα για δάνειο που είχε χορηγηθεί στη Megabit.

Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι σαφές:

Η ανάγκη για την κάλυψη συνολικής ”τρύπας” 2,6 εκατ. ευρώ προέκυψε μέσα στο καλοκαίρι;

Η διοίκηση της Informer δεν γνώριζε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά πιο πριν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v